Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 77

Wątek: Poczatkujacy uzytkownik OLEK C-750UZ

Awatar GoSciU
    Mieszka w
    Węgrów
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

Poczatkujacy uzytkownik OLEK C-750UZ

Witam. Jak zdazyliscie sie zorientowac jestem poczatkujacym uzytkownikiem olympusa c-750. Mam do was prosbe zebyscie mi napisali co normalny czlowiek powinien do niego dokupic zeby aparat robil ladne zdjecia ? Jakies tulejki itd ? Oczywiscie nie chodzi mi o karte ani o akumulatory. Mam nadzieje ze podpowiecie co nieco. Sorka za glupie pytanie ale musialem je komus gdzies kiedys zadac pozdrawiam
    Gosciu Gosciowaty - Gosciowatosc :P
    Olympus C-750 UZ ; 256MB + 16MB xD OLYMPUS ; tuleja + filtr UV HOYA HMC SUPER ; dekielek

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Po pierwsze to nie aparat czy tulejki robia ladne zdjecia tylko ten kto za nim stoi. Tulejki i inne akcesoria sluza innym celom. Np tulejka + Filtr UV np moze sluzyc jako zestaw ochronny obiektywu. Mysle ze np pozostale akcesoria typu FILTRY powinienes kupowac w miare wzrostu Twoich umiejetnosci. Czesto sprzydaje sie statyw.

Wszystkow w Twoich rekach.
    Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888

Awatar trax
    Mieszka w
    Łask
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Tulejka i filtr UV (raczej bdb bo nie jest specjalnie drogi) bo przy braku szczęścia można wydać kupe kasy na naprawę obiektywu !!
    Wiesz, myślę że dużo więcej niż drogi osprzęt da Ci czytanie forum i różnych stron z poradami czy tutorialami (wiele ciekawych linków znajdziesz na stronie głównej klubu!!). To co wyczytasz sprawdzasz potem "w praniu" i wyciągasz wnioski. I jaka frajda jak w końcu powiesz "kurczę, udało się!!". Powodzenia

Awatar GoSciU
    Mieszka w
    Węgrów
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

hmm

Dzieki bardzo za info, czyli radzicie kupic taki zestaw ochronny dla objektywu tak ? tulejke + filtr UV ? to ze fotki sie same ladne nie zrobia to sie domyslam ;] mam nadzieje ze z czasem moje umiejetnosci wzrosna. co do statywu to wlasnie zakupilem takowy. w sumie czekam na jakies dalsze info.... pozdrawiam
    Olympus C-750 UZ ; 256MB + 16MB xD OLYMPUS ; tuleja + filtr UV HOYA HMC SUPER ; dekielek

Awatar GoSciU
    Mieszka w
    Węgrów
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

...

a jeszcze jedno. Jak pozaklada sie na aparat ta tulejke i filtr to aparat duzo wiekszy sie staje ? Moze macie jakies foto takiego aparatu z tym osprzetem ? Sorka za te lamerskie pytania ale wiecie ;]
    pozdrawiam

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Aparat sie tylko nieznacznie wydluza. Jest on tylko troszke dluzszy niz jak by byl z wysunietym obiektywem.

Poczytaj i poogladaj fotki tutaj http://www.olympus.hat.pl/?s=news&id=78dzial=2 Wez pod uwage ze tutaj jest pokazana oryginalna tuleja czyli pasujaca do filtrow 57mm. Do kupienia sa tuleje firmy KING o srednicy 52mm.
    Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888

Awatar GoSciU
    Mieszka w
    Węgrów
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

...

teraz kumam.... dzieki

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Na mój gust aparat lepiej wygląda z tulejką i filtrem wygląda tak "poważniej", może jeszcze dodatkowo na początek możesz kupić filtr polaryzacyjny no i statyw koniecznie bo aparat robi śliczne zdjęcia nocnem super odwzorowuje kolorki no i szkoda czasami robić je z lampą
    Zenit 12XP , Nikon D70 w końcu jest

Awatar GoSciU
    Mieszka w
    Węgrów
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

...

Hm.... Czyli jaki byscie proponowali zestawik kupic ? Ponizej 2 linki z allegro zamieszczam wiec moze jakies male podpowiedzi ;]
    1. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=25032900
    2. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=25134727

Tulejka OLYMPUS + filtr UV i polaryzacyjny 52mm (filtry KING z tego co sie zorientowalem a tulejka chyba OLYMPUS)...
    Co byscie wybrali ?

Awatar trax
    Mieszka w
    Łask
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Będę szczery - jeśli oszczędzać to na tulejce. Mój typ to: Hoya UV(0) 52mm HMC SUPER (86,00 pln) + tuleja King (zamiennik CLA-4 - 49,00 pln). Ale nic z przymysu to tylko moje zdanie. Pozdrawiam

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów