Ale kolorowo. Jak nie u Rafała w wątku :)
Wersja do druku
Ale kolorowo. Jak nie u Rafała w wątku :)
o! na 712 moj ziomek z radomska - w szarej bluzie, z d300, ktory planowal, ze zajedzie na minifestacje. pokaze mu, ucieszy sie:-)
Super zdjęcia i reportaż, teraz wiem czemu nie przyjechałeś. Naprawdę fajne zdjęcia i kolorowe :)
A mnie zainteresowało 714 - fajnie uchwyciłeś gościa w jasnej kurtce z plakatem (transparentem) zamiast głowy! Właściwie wystarczy tylko to jedno ujęcie i wszystko wiadomo .....
Ciekawe fotki z imprezy (szczeg. 708, 710, 715...). Fotka 702. też super. Zebrzący to imają się różnych sposobów na rozmiękczenie ludzisek, np. poprzez dodanie "maskotki", tutaj małe dziecko, wcześniej też a w przedostatniej z tego cyklu małego psiaka.
Dzięki za komentarze. Kolejna fota:
716
Jedno słowo mam na jej określenie: przejmująca.
Zdecydowanie to zdjęcie zatrzymuje oglądającego. Zbudowane na pewnym kontraście min Pani i JP II, a jednocześnie na silnym kontakcie wzrokowym między bohaterką zdjęcia, a fotografią Jana Pawła II nie pozwala widzowi przejść obojętnie. Bardzo mi się to w nim podoba. To właśnie, że nie jestem w stanie mu się nie przyjrzeć i nie próbować dojść, co konkretnie zatrzymało tę Panią.
A krótko: fajne 8-)
Rewelacja
- Spójrz Ojcze Święty, i na co nam przyszło...
fotoreportaż z manify świetny pod wieloma względami najbardziej podobały sie kadry 705, 707, 709, 711, 715.
716- spojrzenie kobiety zdaje się mówić jakby z wyrzutem dlaczego Ty tak radosny odszedłeś.
Noo... to ostatnie pozwala na wiele interpretacji - ten kontrast min...
Właśnie dlatego jest tak dobre ;)
Dziękuję za komentarze.
Kolejna fota wymaga IMHO pewnego objaśnienia. Choć prawie nigdy tego nie robię, nie tytułuję nawet swoich fot (wychodząc z założenia, że fota ma mówić sama za siebie) tym razem uczynię wyjątek.
Na focie zarejestrowałem dziwaczną akcję. Starszy pan uwieczniony na focie, celowo podłożył laskę kolesiowi idącemu z naprzeciwka (na focie tyłem). Nie wiem dlaczego to zrobił. Delikwent potknął się, na szczęście nie upadł. Myślał, że zawadził niechcący o laskę staruszka i nawet go przeprosił. Ale ja widziałem akcję z odległości 2 m. i jestem pewien, że starzec zrobił to celowo. Jego mina też nie pozostawia złudzeń. Dziwny jest ten świat...
717
Ach ta dzisiejsza młodzież ;)
Brrr... straszna opowieść... (nawet widać na zdjęciu, że rzeczona laska coś zbroiła). Ja od razu sobie dopowiadam historię o fanatykach pewnego radia, z drugiej strony mam montypythonowską wizję gangów staruszków, którzy grasują po miescie napierdzielając torebkami i laskami.
Wychodzi na to, że łażąc tak po mieście zaobserwujesz sporo dziwnych sytuacji ;)
Wygląda mi na to, ze facet odwrócony tyłem coś trzyma i ogląda, może czyta SMSa w komórce a dziadek, stary złośliwiec, zobaczył gościa, pomyślał sobie, "patrz pod nogi baranie bo się kiedyś zabijesz!" i podłożył laskę ;)
Zresztą na takiego złośliwca wygląda a w reklamóweczce chyba piwko, na drugie sniadanko sobie niesie :mrgreen:
A może to dawne przyzwyczajenie z pracy? Z działalności w służbach mundurowych, albo na forum miejscowego KC, etc.
Senkjuwerymaczforkoments.
Następna fota. Udało mi się wyskoczyć (na dwa dni) w najpiękniesze (prócz Bieszczad) polskie góry - Pieniny. Jedyna fota, która mi się z tego wypadu podoba, to ta... :roll::
718
Nic dziwnego, fajnie wypatrzone.
Co to było, pokaz maszyn jakiś?
Tak wznoszą toast energetycy. ZDROWIE !! Zdrowie kolejnych udanych zdjęć !!!
albo maraton w zmienianiu zarowek w latarniach ulicznych... dobre :)
Dzięki.
Kolejnej focie nadałem bezsensowny tytuł: "Brzydkie dziewczęta idą do harcerstwa" (muszę odstawić butapren :roll:).
719
Sądząc po tych korytarzach, to dłuuuuga droga przed nimi:) Ale z aparatem w ręcach będzie nieco łatwiej... .
Nie wiem Rafał, po jakich korytarzach się snujesz i po co? Ale ten, wygląda elegancko i obiecująco. Tak myślę, że byłeś w Urzędzie Skarbowym, a tam mają ładne długie korytarze, a tytuł foty, to zmyłka.
Zatem wygląda na to, że z okazji 1-go Maja byłeś w KC:)
Kolejna fota:
720
Bardzo fajne to drugie zdjęcie po prawej, jakoś tak przyjemnie sie na nie patrzy. To po lewej tak do mnie nie przemówiło ale też niezłe ;) Pozdro
To się nazywa "siedzieć na ogonie" i dopiąć temat:)
Gdzie On ma reklamówkę na 2., na swojej lewej ręce?
Fajne zdjęcie z Pienin :D A te dźwigi to dla leniuszków, co to na Trzy Korony nie chce się wchodzić? Podsadzają?
Faktycznie widać, że w górach byłeś, tylko tam są takie dźwigi :) ale fajne :)
Tylko nie mów, że zrobiłeś jakiś widoczek albo kwiatuszka :D chyba, że jakieś szlakfoto :)
Bardzo lubię pieninki, trzy razy przechodziłem podczas obozów wędrownych.
Wielki szacunek dla Ciebie Rafale za Twój street potrafisz uchwycić chwilę jak mało kto.
Bardzo podoba mi się seria z parady równości, dziadek z laską również wymiata.
PS nie odstawiaj kleju co by się wena nie skończyła.
pozdrawiam
Ani jednego widoczku, ani jednego kwiatuszka. :grin:
Dzięki za komentarze. Kolejna fota:
721
Z początku wydawało mi się, że za dużo miejsca z lewej strony, że wystarczyłoby się skupić na muzykantce, manekinie w oknie i kartce, ale im dłużej patrze, tym mi się ten kadr bardziej podoba :) Kwadrat rządzi ;) Trochę moim zdaniem za mało jest wyeksponowana kartka z prośbą w oknie i trochę nie podoba mi się szum, szczególnie na twarzy i dłoniach. Sztuczny, nieprzyjemny wyszedł. Mimo wszystko, fajna fotka ;)
Pzdr
Kolejna fota:
722
No, 722 to trochę już nie tak, prawdę mówiąc... jakby to... eee... nie podoba mi sie, o. To chciałem powiedzieć ;-)