Czyja to stopa? :-D
Wersja do druku
Czyja to stopa? :-D
Zaskoczyłeś mnie Kamil tym batalionem, bo już w zasadzie grzywkę ma - wcześnie; fotki piękne (jak wszystkie z nad Narwi :wink:). Juras49 na bataliony będzie w sam raz. A to najfajniejszy ptak do fotografowania, podobno nie ma dwóch tak samo upierzonych kogutów i faktycznie w miejscu gdzie tokują jest pełen przegląd kolorów od białych po czarne.
pozdrawiam
W kwestii stopy - w załaczniku :-D
Co do batalionów - standard. Pierwsze są już w marcu co roku. Samce ubarwione też są jak trzeba. Ino wykryzują się dopiero pod koniec kwietnia, a najlepsze będą w maju. Przweażnie jednak nie w Polsce, bo u nas prawdziwych tokowisk nie ma. Ja znam jedno, 100%, gdzie szaleją około 10 maja 2-3 samce. także chopaki spokojnie, jeszcze duuużo czasu a cudów specjalnych i tak nie będzie :-)
co do pytanie o stopę
z miniaturki myślałam że to w ogóle jakiś ptak
po otworzeniu nie powiem co mi przyszło pierwsze na myśl - ale bardziej mi to wyglądało na efekt końcowy trawienia niż na stopę ;) :mrgreen:
a cały wątek kapitalny
przepiękne te rejony i jakieś 2 strony wstecz ogromnie podobało mi się środkowe zdjęcie z serii z żurawiami :)
W zeszłym tygodniu odwiedziłem Carską Drogę.
Przy siedzibie BPN widziałem Suzuki Moose'a, Piotrze popraw mnie jeśli to nie była Twoja furka ;-) Na dzień dobry przywitał mnie Bielik przelatujący nad Carką. Na Zajkach sucho, przynajmniej w moim odczuciu. Jadąc dalej w stronę Bagna Ławki trzy łoszaki. Jednego pofociłem, ale bardziej ze względu na przewietrzenie migawki niż jako taką wartość zdjęć. Poza tym trochę drobnicy się kręciło. W porównaniu z tym, co się dzieje w okolicach Wawy, to Biebrza jeszcze śpi.
Jadąc do Jedwabnego, w miejscowości Męczki, mijałem pole pełne Gęsi. Świetny widok przy zachodzącym słońcu. Zdjęciowo nie mam nic do pokazania, ale dla oka Biebrza jest zawsze dla mnie atrakcyjna.
Pozdrawiam