Trzecia fotka:)
Wersja do druku
Trzecia fotka:)
Tak . Trzecia bardzo dobra :grin:
Dzięki chłopaki :wink:
Trzecia, ale czwarta jest śmieszna. :) Fajnie wypatrzone.
Dzięki
Czas na odświeżenie wątku :) troche architektury z Frankfurtu
no, no świetna wrzuta, helmuth ma konkurencję ;)
pzdr
Naprawdę niezła robota. 275 - proste, czyste spojrzenie zamknięte w świetnym kadrze. To zdjęcie podoba mi się chyba najbardziej. Ale cała seria zasługuje na pochwały.
W zasadzie powinienem się obrazić i nie komentować! Byłaś we Frankfurcie i się nie odezwałaś :evil::wink:
Zaraźliwa ta frankfurcka architektura! :-P
Najlepsze 275, potem 278 i 273.
Sporo odstają 274 i 277. Widać, że robione na dłuższej ogniskowej. Jakość gorsza, zniekształcenia bardziej rzucają się w oczy. Poza tym kadry MZ nie najlepsze.
274- podejrzewam, że zainteresował Cię układ otwartych okien?
Ja bym to wyprostował (w pionie i w poziomie) i zamknął ramką (tak jak z lewej i z dołu na załączniku). Wydaje mi się, że teraz układ otwartych okien jest bardziej czytelny.
W załączniku pokazałem jedynie z grubsza o co mi chodzi, nie starałem się go więc "dopieścić" :wink:
277- ograniczyłaś lewą stronę kratownicą więc z prawej, kratownica powinna być (MZ) bliżej krawędzi, żeby też "zamykać" kadr. Zastanawiam się też nad wypoziomowaniem (w programie graficznym) linii okien :roll:
276- nie przekonuje mnie "młotkowy" widziany z tej perspektywy. Gdybym go nie widział w "realu", pewnie bym nie wiedział co to jest :)
Może jednak chodziło Ci o zestawienie dwóch form- krzywizny "młotkowego" i proste krawędzie Messe Turm? Pomyślałbym o innym kadrze. Może w pionie? :roll:
Rozpisałem się ale jak zobaczyłem "moją" architekturę, nie mogłem się powstrzymać :-P
Kasprzyk, Jolly dzięki za opinie, ciesze się, że się podoba :wink:
helmuth, zastanawiałam się nad tym "abstrakcyjnie" ale jak być mnie zobaczył to byś "padł" :-P strasznie żałowałam że nie jest to prosto (274) ale nie mogałam jakoś dobrze sobie z tym poradzić i zostało jak zostało, ale Tobie fajnie się to udało :wink:
276 rzeczywiście chodziło o zestawienie dwóch form, może i rzeczywiście lepiej wyglądałoby w pionie. Pierwszy raz zajmowałam się architekturą i często pomysłu było brak a budynków ciągle masa :grin: jestem już w Polsce także kadrów nie zmienie :) tak myślałam, że będzie miał dużo do powiedzenia bo zdjęcia architektury Frankfurtu to Twój fach i żywioł :)