-
Odp: Eddie - moje zdjecia
To teraz odrobina sportu.
W ostatni weekend miałem przyjemność sędziować podczas IV Mistrzostw Polski Taekwon-Do ITF organizowanych przez Polskie Zrzeszenie Taekwon-Do w Oleśnicy. Niestety, czasu na robienie zdjęć było bardzo mało. Poniżej garść wybranych przeze mnie kadrów.
153.
154.
155.
156.
157.
158.
159.
160.
161.
162.
163.
164.
165.
166.
-
-
Zostawilbym po 1 z kazdej sceny, za duzo tego samego.
153 fajne.
W niektorych za duza GO rozprasza.
pozdroofka
-
Fajne kadry, dynamiczne, ale zgadzam się z Janeczkiem, powinien zostać kadr z każdego, odbiór byłby lepszy.
-
Eddie, fajne logo/znak wodny.
Dużo tych podobnych kadrów, w rzeczy samej, przewija się nie wiadomo czy się skupić na tym, czy na innym. Wydarzenie samo w sobie na pewno ciekawe, a zdjęcia dynamiczne i ciekawe kiedy się je oderwie od całej opublikowanej masy.
pozdrawiam,
-
Cytat:
Zamieszczone przez
MAF
Takie jakieś "zwykłe".
No właśnie, poprawne, ale takie gazetowe... Dotychczasowa twórczość bardziej mi się podobała :)
-
Dzięksy za opinie!
Zgadzam się z Wami, trochę za dużo tego na jeden rzut.
Co do zwykłości, też się zgadzam. W moim odczuciu nie jest to temat na fotografię artystyczną, choć niewątpliwie można ewentualnie szaleć z czernią i bielą, winietami, szumem itd ;)
Odnośnie znaku wodnego, dzięki. Drażnił pasek z podpisem, więc zrobiłem to co zamierzałem już od dawna. Fajnie, że tym razem nie przeszkadza :)
I tak dla uzupełnienia, choć tłumaczy się tylko winny, urozmaicam trochę, żeby nie było, że jedno w kółko klepię ;)
-
Cześć,
Rzadko coś piszę, co nie znaczy że mi się nie podoba ani, że nie zaglądam.
Tym razem jest dla mnie biednie. Aż się prosi, żeby dać Ci Olympusa co najmniej sprzed 5 lat z kitem, gdzie byś zrobił zdjęcia na dłuższym czasie. Ruch jest piękny a tutaj tylko jasne zdjęcia typu śmigło samolotu. Co do znaczka - super ;)
Poza tym fajne robisz zdjęcia, wrzucaj!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
Odnośnie znaku wodnego, dzięki. Drażnił pasek z podpisem, więc zrobiłem to co zamierzałem już od dawna. Fajnie, że tym razem nie przeszkadza :)
Nie nieprzeszkadza ale ja czekam na: Sam Wiesz Co.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Syd Barrett
Cześć,
Rzadko coś piszę, co nie znaczy że mi się nie podoba ani, że nie zaglądam.
Tym razem jest dla mnie biednie. Aż się prosi, żeby dać Ci Olympusa co najmniej sprzed 5 lat z kitem, gdzie byś zrobił zdjęcia na dłuższym czasie. Ruch jest piękny a tutaj tylko jasne zdjęcia typu śmigło samolotu. Co do znaczka - super ;)
Poza tym fajne robisz zdjęcia, wrzucaj!
Tydzień wcześniej, podczas ślubu nad uchem eksplodował mi palnik lampy błyskowej, więc rozumiesz :)
Ale fajnie, że zaglądasz, piszesz i masz swoje uwagi. Aha, Olympusa to ja mam sprzed 8 nie 5 lat - E-500. W zeszłe wakacje, gdy szlag mi trafił obiektyw do 5D2 robiłem nim panoramy na Polanie Stoły :)
Saboor, Ty to masz wymagania ;)
-
Białe jest różowe:-) No chyba, że to mój monitor jest do wymiany? :-(
-
Cytat:
Zamieszczone przez
voovoo2
Białe jest różowe:-) No chyba, że to mój monitor jest do wymiany? :-(
Oczywiście, że jest, ale też nie cały biały jest różowy, prawda?
Teraz trzeba się zastanowić, co wymienić - podejście do światła, czy monitor, czy balans bieli.
-
Jestem pewien ,że autor fotek udzieli nam jedynie słusznej odpowiedzi :-)
-
Rzecz jest tak oczywista, że nie ma czego tłumaczyć. W zależności od koloru powierzchni, od której odbija się światło, białe może być miejscami różowe, zielone, pomarańczowe i jakiekolwiek jeszcze. Dla mnie, jeśli ogólna kolorystyka zdjęcia się zgadza a przebarwienia pojawiają się w określonych, przewidywalnych miejscach, wszystko jest w porządku. Wolę tak, niż białą biel i zieloną twarz :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
Saboor, Ty to masz wymagania ;)
Przecież Wiesz co Saboory lubią najbardziej. :-D
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Przecież Wiesz co Saboory lubią najbardziej. :-D
W sumie mają dobry gust, więc jest ok ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
Rzecz jest tak oczywista, że nie ma czego tłumaczyć. W zależności od koloru powierzchni, od której odbija się światło, białe może być miejscami różowe, zielone, pomarańczowe i jakiekolwiek jeszcze. Dla mnie, jeśli ogólna kolorystyka zdjęcia się zgadza a przebarwienia pojawiają się w określonych, przewidywalnych miejscach, wszystko jest w porządku. Wolę tak, niż białą biel i zieloną twarz :)
Fajne tłumaczenie, tylko nie do końca prawdziwe. Nie tłumaczy np. różowych ścian, a i twarze tez trochę w stronę różu poszły. Nie da się wszystkiego zwalić na kolorowe maty.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
fret
Fajne tłumaczenie, tylko nie do końca prawdziwe. Nie tłumaczy np. różowych ścian, a i twarze tez trochę w stronę różu poszły. Nie da się wszystkiego zwalić na kolorowe maty.
Może taki trynd wiosenny, że wszystko w stronę różu idzie :)
Prawda jest taka, że przy takim oświetleniu i takiej ilości barw zawsze gdzieś wystąpi odchylenie lub przebarwienie.
-
Zawsze zaczyna się od jednego kieliszka, a potem to już leci...
167.
168.
169.
170.
171.
172.
173.
-
Za duzo.
Natomiast fotka fajna, a sygnaturka w stopce dopelnia calosci.
pozdroofka
-
-
Potłuczona, ale fajna ta wrzutka :)
Pozdrawiam.
-
Dzięksy za odwiedziny, Panowie.
Ano, plan był inny, kieliszek miał być cały, ale potłuczony jest ciekawszy ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
Dzięksy za odwiedziny, Panowie.
Ano, plan był inny, kieliszek miał być cały, ale potłuczony jest ciekawszy ;)
No toście podczas sesji poszaleli ;):D
-
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
No toście podczas sesji poszaleli ;):D
Model nie wytrzymał napięcia i stresu, amator ;D
-
Ptaszynki, tak dla odmiany :)
174.
175.
-
Dzisiejsze, jeszcze ciepłe, a w zasadzie gorące, bo upał był niemiłosierny :)
176.
177.
178.
179.
-
Ładne widoki. Widzę że ukończono budowę wieżowca ze zdjęcia 176 . Byłem w Warszawie w ubiegłym roku to budowa trwała.
-
Niezła laska na 178 :mrgreen:
-
Poza ostatnim odnoszę wrażenie że nasycenie kolorów jest za duże. Czwarte natomiast ciekawe z tym że trochę rozpraszają moją uwagę zarysy linii na lewo od wnęki oraz znacznie bardziej to "graffiti" :wink: w prawym dolnym rogu.
-
Ravbog, trochę się pogubiłem czytając Twoją wypowiedź, ale patrząc na obrazki udało mi się wszystko ogarnąć. Jeśli chodzi o "graffiti", bez niego nie było by tego zdjęcia :)
Kolory delikatnie kopnąłem celowo. Czy za mocno? W moim odczuciu nie, ale co człowiek to gust, wiadomo.
Zarys budynków we wnęce, no tak, ale nie chciałem bardziej ciąć, więc pogodziłem się z nimi.
Fajnie, że zajrzeliście :)
-
cześć
Taekwon-Do ostre :) jest kilka bardzo fajnych - gratulacje
Pozdrawiam
-
179 - świetne mbsz.
Pozdrawiam.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
witia
179 - świetne mbsz.
Pozdrawiam.
też tak uważam!
-
Cześć, Ziemia, dzięki - kopę lat! :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
Ravbog, trochę się pogubiłem czytając Twoją wypowiedź, ale patrząc na obrazki udało mi się wszystko ogarnąć. Jeśli chodzi o "graffiti", bez niego nie było by tego zdjęcia :)
Kolory delikatnie kopnąłem celowo. Czy za mocno? W moim odczuciu nie, ale co człowiek to gust, wiadomo.
Zarys budynków we wnęce, no tak, ale nie chciałem bardziej ciąć, więc pogodziłem się z nimi.
Fajnie, że zajrzeliście :)
To dobrze, że jeszcze raz obejrzałeś swoje zdjęcia pod kątem moich skromnych uwag. Po to prezentujemy fotografie na forum aby patrzeć na nie przez pryzmat cudzego postrzegania.
Jestem zaskoczony, że swoje zdjęcia wykonujesz z użyciem podpisu :wink: Ja tak nie potrafię i muszę tradycyjnie używać aparatu fotograficznego :mrgreen:
Zdjęcia nie trzeba było ciąć, wystarczy zastosować lokalne zaciemnienie partii obrazu dla ukrycia tych linii.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
ravbog
Jestem zaskoczony, że swoje zdjęcia wykonujesz z użyciem podpisu :wink: Ja tak nie potrafię i muszę tradycyjnie używać aparatu fotograficznego :mrgreen:
No widzisz, jednak nie wszystko się udało ogarnąć, co innego miałem na myśli :)
-
Ostatnia wrzuta fajowa. Widziałem juz na FB ;-) "Laska" ciekawie się komponuje, a kolory w takich letnich, słonecznych widoczkach pasują. Daja takiego kopa, ożywiaja. Tu są jaskrawe, ale nie przesadzone.
To widoczki z PKiN?
T.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
Ostatnia wrzuta fajowa. Widziałem juz na FB ;-) "Laska" ciekawie się komponuje, a kolory w takich letnich, słonecznych widoczkach pasują. Daja takiego kopa, ożywiaja. Ty są jaskrawe, ale nie przesadzone.
To widoczki z PKiN?
T.
Miło przeczytać :)
Tak, to są widoki z XXX p. PKiN.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
... to są widoki z XXX p. PKiN.
Ostatni raz byłem tam w grudniu 1968 r. i trochę te widoki były inne:)