302 - bardzo ciekawy kadr, pomimo że centralnie, ładne zdjęcie.
Ostatnia fotka kapitalna!
pzdr
Wersja do druku
302 - bardzo ciekawy kadr, pomimo że centralnie, ładne zdjęcie.
Ostatnia fotka kapitalna!
pzdr
Dwa ostatnie zdjęcia świetne. W 604 może brakuje trochę ostrości.
604 - ładniutkie, a gdzie to dokładnie?
z serii zimowe pstryki najbardziej przypadły mi do gustu zdjęcia 292 i 295 może dlatego, że w moim odczyciu zawierają przestrzeń i mimowolnie nad nimi się skupiłem, 297 urzekło mnie plastyką padajacego światła szczególnie na drzewach po drugiej stronie jeziorka oraz kolorystyka kadru, 298 sympatyczna uliczka a sepia podkreśla zabytkowy charakter, 299 ruiny w Ogrodzieńcu świetny kadr, 300 drewniany kościółek przyjemny w odbiorze a poza tym ja też nie potrafię przejść obok takiego obiektu i nie wyciągnąć aparatu, jest jakaś magia tych miejsc, 301 przepiękny kadr i dzięki zawiewanemu śniegowi na tafli lodu piękna dynamika w tym statycznym zdjęciu, 302 bardzo podobne do 297 z tym, że górę przesłaniają gałęzie i tu bardziej pasuje mi spojrzenie z wcześniejszego zdjęcia, 603 wspaniale ujęte ruiny w kadrze i do tego pięknie podane, 604 jurajskie skałki następny świetny dla mnie kadr. Pozdrawiam.
Jak zawsze na najwyższym poziomie, tylko pozazdrościć
Witam
Zamiast czytać wątki sprzętowe zdecydowanie częściej powinienem zaglądać do tego. Piękne zdjęcia. Jestem pod wrażeniem, z resztą nie pierwszy raz.
302 - drzewo świetnie "zamyka" krajobraz, od góry gałęziami, cieniem od dołu. Niby nie jest to jakiś efektowny zakątek, ale świetnie sfotografowany. Bardzo miła oku kolorystyka. Motyw przewodni, drzewo i jego cień, oryginalny i bardzo dobrze pomyślany.
604 - 5/5. Kompozycja, kolor, wszystko mi się tutaj podoba. Pozazdrościć ale bez zawiści :).
Pozdrawiam
radlakos
Skałka koło zamku w Ogrodziencu.
Serdzcznie wszystkim dziekuje za tak miłe kometarze i opine.
302. - Byłoby świetnie, gdyby cień nie był tak centralny... Tak, jak jest, trochę mi przeszkadza.
603. - Bardzo mi się podoba. Ciekawe światło i ciemne chmury stworzyły, wraz z ruinami, atmosferę pewnej grozy. A technicznie zupełnie nie mam do czego się przyczepić :)
604. - Dobrze wykonane, ale już tak do mnie nie trafia...
Witam
Jeśli można odnieść się raz jeszcze do fotografii nr 302, moim skromnym, laickim zdaniem, cień umieszczony z boku nie tworzyłby jakby "domyślnej" całości z gałęziami, znajdującymi się u góry. Gałęzie i cień mogłyby stać się elementem rozpraszającym. Tymczasem dla mnie cień zamieszczony centralnie stanowi główny, choć bardzo subtelny temat zdjęcia. Tak to się jeszcze nie wymądrzałem.
603 - jedyne moje zastrzeżenie, z resztą takie, na które autor, zapewne nie miał wpływu, to "współczesne" tło ruin zamczyska. Gdyby jednak pozwolić sobie na odrobinę szaleństwa, myślę, że fotografia jest świetnym materiałem na jakiś baśniowy fotomontaż.
Szklarz, kiedy można spodziewać się jakiegoś albumu w wersji papierowej?
Pozdrawiam
całkowicie się pod tym podpisuję, obyś się tak dalej wymądrzał ;)Cytat:
Zamieszczone przez Ggrzesiek
PS.
szklarz - wysokie te skały, wspina się tam ktoś?