Zostanie Ci odpuszczone...
Wersja do druku
I brawo. Widzę, że doszliście do konsensusu. I dobrze:cool:
My?
Zdaje się, że "my" mieliśmy podobne poglądy na temat kolorystyki, różne od Twoich.
Wygląda na to, że Ty sam masz różne poglądy w tej sprawie. U mnie napisałeś:
W innym wątku zaś
Jak więc traktować Twoje uwagi o kolorystyce?
Czy Twoje fotki traktują o krajobrazie? Czy są próbą sfotografowania architektury. Domyślasz się tej subtelnej różnicy?
Zlałeś fotki w czarno białą lub temu podobną papkę i się dziwisz, że ktoś ma odmienne zdanie:shock: ? Zaraz napiszesz zapewne, że to nie tylko Twoje zdanie. I co z tego wynika? To, że swojej opinii nie można wyrazić, bo zaraz obrońcy wyskakują i biją peany na temat zupełnie przeciętnych wręcz dokumentacyjnych zdjęć?
I wiesz co? Trochę się Tobie dziwię, bo liczba postów w Twoim profilu pokazuje, że jesteś doświadczony w kwestii fotografii. Jeśli zatem tak jest, to po co zamieszczać w dziale zdjęć do oceny foty z których nie jesteś zadowolony tłumacząc ich delikatnie mówiąc niedoskonałość brakiem światła. Chyba nie ma takiego przymusu?:wink:
Kończąc temat. Chcesz-chcecie sztywno trzymać się rzeczywistości w fotografii nic mnie do tego. Ja więcej Twojego RAWa nie ruszę. Po prostu obraliśmy przeciwne kierunki w fotografii. Ja się z tym źle nie czuję, Ty zapewne też nie więc proponuję zakończyć temat.
pozdrawiam.
Dlaczego wyrażenie własnej opinii, odmiennej niż Twoja, odbierasz jako atak na Ciebie? :shock:
Ależ miej odmienne zdanie! Cieszę się, że inni komentują moje zdjęcia, pozwala mi to inaczej na nie spojrzeć ale nie odbieraj mi prawa do dyskusji, obrony mojego sposobu obróbki. Zaraz, zaraz! Ty masz prawo wyrazić swoje zdanie a inni nie?
Uwierz mi, że ci co wyrazili odmienny pogląd od Twojego, to nie jakieś TWA. Często ja sam obrywam od nich :-PKilka lat temu, kiedy tu zaczynałem, nie było innego działu, w którym mógłbym założyć swój autorski wątek. Dzisiaj zmieniło się na tyle, że obok wątku typu "pokaż mi swój kibelek", mógłbym założyć wątek "moje zdjęcie, z którego nie jestem zadowolony" ale po co? W moim wątku umieszczam różne zdjęcia. Lepsze i gorsze. Nie dbam o to czy zostanę odebrany jak Wielki Artysta czy jak zwykły pstrykacz. Najważniejsze, że robienie zdjęć czasem sprawia mi przyjemność i wtedy je pokazuję :)No trudno.
Jakoś będę musiał z tym żyć :wink:
Cały czas piszę, że rozumiem zdanie innych. Poza tym ja już wcześniej skończyłem dyskusję. Ty natomiast wyciągasz coś co napisałem w innym temacie komentując inną fotkę:) W którymś z wcześniejszych postów napisałem też, że naturalna kolorystyka nie zawsze się sprawdza. Moim zdaniem trzeba eksperymentować, a czy eksperyment jest udany czy też nie, to też sprawa indywidualna. Nie zawsze też jak brak jest światła ratunkiem jest konwersja do BW. Samo stwierdzenie "brak światła" w takim kontekście też jest nie prawdziwe. Raczej warunki do fotografowania były nieodpowiednie.
.Cytat:
Uwierz mi, że ci co wyrazili odmienny pogląd od Twojego, to nie jakieś TWA
Uderz w stół:wink: Pokaż mi proszę gdzie napisałem o tum szumnie zwanym TWA. Nigdy i nigdzie i nikogo tak nie nazwałem, choć pełno dokoła klakierów:wink: W tym przypadku miałem na myśli grupę osób, która ma podobny gust do Twojego i tyle i nic więcej. I ponownie-szanuję ich zdanie
Kumam. Czyli teraz jak już to wiem będę starał się swoje uwagi równoważyć i opinię rozdzielać pomiędzy pstrykacza i artystę. Bo jak dotąd oceniałem tego drugiego:-P:wink:Cytat:
Nie dbam o to czy zostanę odebrany jak Wielki Artysta czy jak zwykły pstrykacz. Najważniejsze, że robienie zdjęć czasem sprawia mi przyjemność i wtedy je pokazuję
Nie wiem czemu, ale innej odpowiedzi się nie spodziewałem.Cytat:
:)No trudno.
Jakoś będę musiał z tym żyć :wink:
Dyskusja na temat oczekiwania na powrót użytkownika jest kontynuowana tu: https://forum.olympusclub.pl/threads...a-czekających...