czepiacie się:P
Wersja do druku
czepiacie się:P
Dzięki za odwiedziny i komentarze.
Skończyłem budować "system" do fiksografii oparty na panasie GF1, lensbaby i różniastych soczewkach, nasadkach i innych dziwolągach nakładanych na obiektyw. Nie mogę znaleźć mojego zapomnianego wątku o fiksografii (zniknął???), więc foty wrzucam tutaj.
1527
1528
1529
Ciekawe fotki. To skośnoocy inżynierowie męczą się, żeby opanować wady optyczne obiektywów a ty tak pięknie niweczysz ich robotę:wink:
Składak na pierwszym zdjęciu kółko już miał zfiksowane czy od soczewek mu się tak porobiło? Składaczek najlepszy z trójcy, pozostałe to jak dla mnie trochę za bardzo zniekształcone.
Panas GF1, do tego podpięty przez przejściówkę m4/3->Nikon obiektyw z plastikową soczewką Lens Baby (ten najtańszy, najmocniej zniekształcający i najmniej ostry). Na to nałożone różne filtry. Nie pamiętam dokładnie jakie, jakie ich kombinacje. Myślę, że główny udział w rozdzieleniu barw miał filtr andromeda.
---------- Post dodany o 23:08 ---------- Poprzedni post był o 23:07 ----------
Tak ten rowerek miał w rzeczywistości.
Nic nie zniknęło. Jest tu --> https://forum.olympusclub.pl/threads...sze?highlight= ;)
Wiesz, że czekam na debilnego wierszyka :-P
Kiedyś obiecałeś spróbować freelensinga. I nic. Bardzo mnie ciekawi jak by to wyglądało widziane Twoimi oczami. A m43 do freelensa jest wymarzonym narzędziem.
Kochanieńki, we freelensingu za duża konkurencja. Ja startuję w lidze co się zowie "fiksografia*". Jestem mistrzem w mojej gminie, starostwie, województwie, kraju, Europie, świecie. A nawet we wszechświecie jezdem najlepsiejszy. Tłumu nie ma. Jeden Rafał Czarny, reszta ustawiła się w kolejce do freenelsingu.
* Termin "fiksografia" ukułem osobiście. Nadużywszy środka powodującego odmienne stany świadomości (w pewnych kręgach zwany jest ćmagą, w innych gołdą...). Mam nadzieję, że dożyję czasów, kiedy edytor Word nie będzie podkreślał wyrazu "fiksografia". ;)
Tymczasem dedykuję Ci Wieprzku kolejną fiksografię.
1529
dzięki.
Po obejrzeniu Seksmisji wpadłem na to skąd Twoje zamiłowanie do fiksografii :D
dziwna ta grafia-fikso....czy to jeszcze foto czy już nie??