-
Odp: Eddie - moje zdjecia
Cytat:
Zamieszczone przez
andtor2
800pix dłuzszy bok to minimum "przyzwoitości"...
No patrz, tyle lat a dopiero Tobie pierwszemu coś nie gra w rozmiarze :)
-
No patrz, już nie pierwszy raz to piszę, że na mniejsze niż 800pix się nie wypowiadam. Starzeje się i już gorzej widzę:wink::grin:
-
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
Zejście 0,2-0,3 EV w dół rzeczywiście może poprawić odbiór, ale kolorów to ja nie podbijałem dodatkowo.
Czyli pucha sama przesyca.
Eddie, myślisz że to przegięcie? A o:
Polanka fajowa.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
andtor2
No patrz, już nie pierwszy raz to piszę, że na mniejsze niż 800pix się nie wypowiadam. Starzeje się i już gorzej widzę:wink::grin:
Może to jakieś faus pas z mojej strony, ale nie śledzę Twoich wpisów. Dla mnie jednak wchodzenie do wątku i wypowiadanie się, gdy nie chce się mówić o zdjęciach to raczej strata czasu :)
Saboor, nie przesyca. Mógłbym zmniejszyć nasycenie podczas obróbki, ale skoro mi pasują, to po co?
A to przegięcie, no... przegięcie ;)
Mrrrrrrrrrrrroczne Ci wyszło :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
Może to jakieś faus pas z mojej strony, ale nie śledzę Twoich wpisów. Dla mnie jednak wchodzenie do wątku i wypowiadanie się, gdy nie chce się mówić o zdjęciach to raczej strata czasu :)
Saboor, nie przesyca. Mógłbym zmniejszyć nasycenie podczas obróbki, ale skoro mi pasują, to po co?
No jak pasuje... .
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
A to przegięcie, no... przegięcie ;)
To z tęsknoty matkę chciałem zobaczyć... .:|
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
No jak pasuje... .
Zazwyczaj mam do siebie pretensje, że kolory ścinam. Tutaj światło i ogólnie okoliczności przyrody zagrały tak, że podoba mi się uzyskany efekt.
Cytat:
To z tęsknoty matkę chciałem zobaczyć... .:|
Ale Ty tak serio?
-
Eddie, a mógłbyś napisać czy mocno przesunąłeś suwak clarity? Pytam nie dlatego aby się czepiać tylko ciekawy jestem skąd się bierze to poczucie podbicia kolorów i wyostrzenia. A może coś innego podkręciłeś?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
Może to jakieś faus pas z mojej strony, ale nie śledzę Twoich wpisów.
Bez przesady. Ja nie śledzę pewnie większości wątków, a co dopiero mówić o wpisach.
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
Dla mnie jednak wchodzenie do wątku i wypowiadanie się, gdy nie chce się mówić o zdjęciach to raczej strata czasu :)
Tyz prawda. Zasugeruję albo właściwsze słowo - poproszę o nieco większy rozmiar. Akurat 800pix forum "przyjmuje" jeszcze bez przeskalowania.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
Zazwyczaj mam do siebie pretensje, że kolory ścinam. Tutaj światło i ogólnie okoliczności przyrody zagrały tak, że podoba mi się uzyskany efekt.
Ale Ty tak serio?
Jak zawsze. ;)
Na polance fajna ziemia, ziemia to Matka, Matka to Polska a ja Patriota. :-D
---------- Post dodany o 18:11 ---------- Poprzedni post był o 18:08 ----------
Na pierwowzorze widać tylko żółto-zieloną plamę, wystarczyło 4 suwaki ruszyć w kolorze selektywnym i pokazał się kształt polanki.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
pers
Eddie, a mógłbyś napisać czy mocno przesunąłeś suwak clarity? Pytam nie dlatego aby się czepiać tylko ciekawy jestem skąd się bierze to poczucie podbicia kolorów i wyostrzenia. A może coś innego podkręciłeś?
Siur, że ofkors. Clarity nie ruszam. Czasami ruszam Vibrance, tak do 30, gdy mi zbyt blado. Ewentualnie, gdy widzę, że któryś kolor (np trawa lub niebo) ucieka za bardzo w jasność, to go przyciemniam. I tyle w zasadzie. Ostrzenie po zmniejszeniu też raczej mało agresywne.
Spoko, Andtor, może jakoś tam w przyszłości. Choć muszę uprzedzić, że konsekwentny jestem (co można zaobserwować od początku mojego wątku).
Saboor, wytłumaczyłeś się :)
Na pierwowzorze też jest polanka, tylko jaśniejsza i otoczenie mniej mrrrrrrrrrrrrrroczne ;)
-
Dzięki za odpowiedź i masz rację, że każdy lubi co innego i ma do tego prawo. Pozdrawiam.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
pers
Dzięki za odpowiedź i masz rację, że każdy lubi co innego i ma do tego prawo. Pozdrawiam.
Ale dyskusja zawsze jest potrzebna.
Swoją drogą, polecam obejrzeć zdjęcia Jana Włodarczyka, tam dopiero są kolory! :)
Pozdrawiam!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
Spoko, Andtor, może jakoś tam w przyszłości. Choć muszę uprzedzić, że konsekwentny jestem (co można zaobserwować od początku mojego wątku).
OK. Może też w przyszłości (jak nie zapomnę) coś skrobnę. Konsekwentny też staram się być choć to przyznaję różnie czasem bywa, chyba bardziej jestem konserwatystą:)
-
Kurde.Az sie boje napisac cos.Ale co mi tam.I tak nie wiesz gdzie jestem.
Tak bym pozmienial-popatrz Twoje ,moje.Załącznik 101428Załącznik 101429
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
A bój się, bój :)
No, tutaj się zgodzę.
-
Koniki się trafiły latem. Rekreacyjnie. Łby spuszczone.
104.
105.
106.
-
Eddie, koniki pocztówkowe, szczególnie 104 i 105. Nie dało by się jednak zapodać fotek bez tego ślicznego inaczej paska? Na 104 mnie wq*.* szczególnie :/
-
Romek, pewnie by się dało :)
-
koniki super. Pozdrawiam.
-
Apaziews, bardzo dziękuję :)
Poniżej efekt uboczny odzieżowej sesji zdjęciowej.
107.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
Apaziews, bardzo dziękuję :)
Poniżej efekt uboczny odzieżowej sesji zdjęciowej.
107.
Nie neguję modelki, bo fajna jest, ale jakoś od szyi w górę, nie pasuje mi do części od szyi w dół. Ten makijaż i uczesanie jakoś bym widział w innej sesji odzieżowej :)
-
Ahutta, bo to jest tylko efekt uboczny. Jedna z sukienek jednoznacznie skojarzyła się nam z habitem albo co najmniej sukieneczką grzecznej dziewczynki, koleżanka miała różaniec i wszystko jakoś tak się zgrało :) Potem wróciliśmy na taśmę ;)
-
Aaa, ok. bo myślałem, że to była ekstra sesja odzieży "sakralnej" :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
Nie neguję modelki, bo fajna jest, ale jakoś od szyi w górę, nie pasuje mi do części od szyi w dół. Ten makijaż i uczesanie jakoś bym widział w innej sesji odzieżowej :)
Żartowniś!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Żartowniś!
No poważnie mówię :D
-
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
Aaa, ok. bo myślałem, że to była ekstra sesja odzieży "sakralnej" :)
Wtedy zupełnie inne zdjęcie bym zrobił i nie uczesanie czy makijaż skupiałyby Twoją uwagę ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
Wtedy zupełnie inne zdjęcie bym zrobił i nie uczesanie czy makijaż skupiałyby Twoją uwagę ;)
Nie ma to jak pewny swego warsztatu rzemiecha.
@ahutta - masz kosmate myśli tego wieczora, moze pora już na wieczorny spacer z Reksem ?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
@ahutta - masz kosmate myśli tego wieczora, moze pora już na wieczorny spacer z Reksem ?
A tam zara kosmate.Jak czytalem o tym rozancu to tez pierwszy przeblysk byl taki ,ze to ten trzy kolkowy do zabaw jak nudy sa.Dopiero jak znalazlem fote to zobaczylem o co chodzi naprawde.
Cuz,a o fotce zeby nie sklamac to dobrze,ze skrzydel nie miala tez bo by odfrunela nieboga.Taka delikatna i w niebostepujaca oczkami swema dziecinka.
-
Jakie kosmate. Jak każdy normalny chłop. Co do zwracania uwagi, to niestety nigdy nie można być pewnym co zwróci ją w danym momencie. To wychodzi w praniu.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
Jakie kosmate. Jak każdy normalny chłop. Co do zwracania uwagi, to niestety nigdy nie można być pewnym co zwróci ją w danym momencie. To wychodzi w praniu.
Biedna ta Twoja Aga, tyle się nacierpi biedna :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Biedna ta Twoja Aga, tyle się nacierpi biedna :mrgreen:
Nikt przed ślubem nie mówił, że będzie łatwo :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Nie ma to jak pewny swego warsztatu rzemiecha.
[...]
Nie o to chodzi, po prostu w takiej sytuacji trzeba by było trochę... rozebrać z tej "świątobliwości".:)
[/COLOR]
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
[...]
Cuz,a o fotce zeby nie sklamac to dobrze,ze skrzydel nie miala tez bo by odfrunela nieboga.Taka delikatna i w niebostepujaca oczkami swema dziecinka.
O, no widzisz, doskonale to rozkminiłeś. Trzeba przyznać, przyłożyła się i wczuła w rolę :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
Nie o to chodzi, po prostu w takiej sytuacji trzeba by było trochę... rozebrać z tej "świątobliwości".:)
[/COLOR]
O, no widzisz, doskonale to rozkminiłeś. Trzeba przyznać, przyłożyła się i wczuła w rolę :)
Przecież o tym właśnie pisałem.
A w ogółe to podoba mi się pomysł na tę fotkę. A wniebouciekające spojrzenie bezcenne...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Przecież o tym właśnie pisałem.
A w ogółe to podoba mi się pomysł na tę fotkę. A wniebouciekające spojrzenie bezcenne...
Dobra, dobra, nie zaskoczyłem :)
Dzięki za dobre słowo. Dzisiaj pewnie już nie zdążę, ale pokażę jeszcze jedno z tej serii, gdzie to spojrzenie po prostu rozwala :)
-
-
To te mi duuużo bardziej podchodzi :D
-
Cytat:
Zamieszczone przez
ahutta
To te mi duuużo bardziej podchodzi :D
Żebyś wiedział jak ja żałuję, że na tę zabawę nie było więcej niż kilka minut :)
Można by było dużo lepiej i ciekawiej jeszcze wykombinować. Ale fakt, że przynajmniej
śmiesznie było :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
Ale fakt, że przynajmniej śmiesznie było :)
Wierzę :D
-
-
Te zostały zrobione kiedyś przy okazji wprawiania się w fotografowaniu znajomej wizażystki.
Sam je krytykuję, więc Wy też możecie ;)
110.
111.
112.