IMHO problem ze światłem by istniał gdyby kadr był mocniej cięty,
tym bardziej, że u góry już się to dokonało ;-)
Już avatar się lepiej prezentuje.
Wersja do druku
IMHO problem ze światłem by istniał gdyby kadr był mocniej cięty,
tym bardziej, że u góry już się to dokonało ;-)
Już avatar się lepiej prezentuje.
Bardzo ładne ostatnie ostatnie portrety dziewczynek (począwszy od Natalki). W portretach córek podoba mi się kolorystyka - pierwsze - w odcieniach brązu i czerwieni, drugie - niebieskości.
Autoportret oczywiście ładny ale... pani kochana... podretuszowałabym z lekka, bo mnie to się plama na rękawie rzuca w oczy ;)
Dzięki Bufetowa :grin:
E tam taka plama- to światłocień, poza tym ....
od tego prasowania już ręce mnie bolą :wink::lol:
Miałam dziś pracowity dzień z pięknymi i sympatycznymi dziewczynami.
Bolą mnie palce od spustu, ale jedno zdjęcie, ciekawa Waszych opinii podrzucam :grin:
Mi się podoba, bardzo ładnie :) Podoba mi się że zostawiłaś rozwiane włosy :)
Fajowe. Mam nadzieję, że pojawią się kolejne zdjęcia z tej sesji.
Prawdziwie renesansowy z Ciebie fotograf, żaden temat nie straszny, od krajobrazu po fotografię studyjną.
Pozdrawiam
Ta ostatnia fota to cho cho cho cho cho cho, liczę na więcej!
Na portretach się nie znam ale jako zwykły odbiorca mogę powiedzieć, że ostatni MSZ bardzo ładny. Jasna karnacja modelki i tło świetnie kontrastują z szalem. Do tego rozwiane włosy i rozmarzone spójrzenie dziewczyny... Miód, malina :roll:
A ten co trzymał suszarkę? Pewnie zakwasy dzisiaj ma :mrgreen:
No ja cie nie mogę - to ostatnie fantastyczne :)
rozwiane włosy, kolorki, wesoły nastrój - proszę o więcej!!!
Zamawiam:
+ autoportret
+ córeczki
+ pieski :cool:
Przyznam się szczerze, że zaglądam do Twojego wątku w poszukiwaniu kolejnych fotek z podróży atu proszę miłe zaskoczenie. Bardzo ładne portrety. Oceny się nie podejmuję ale okiem zwykłego oglądacza i amatora powiem bardzo ładne.:grin:
Strasznie ucieszyłam sie widząc , że są kmomentarze i w dodatku przychylne. Fotka nie cieszy jeśli podoba sie jedynie mnie.
Grzesiek, smakowałam prawie wszystkiego, ale street i architektura mnie nie podnieca, choć być może jeszcze kilka popełnię :grin:
Kolejność przypadła mi do serca :wink:
Cieszę się , że po ostatniej wrzutce ktoś jeszcze ma ochotę na autportret :wink::grin:
dr_feelgood- obiecuję, nawet dzisiaj, na pierwszy rzut oka kilka trafi zwłaszcza do męskiej publiczności jeśli chodzi o "treść" - taką mam nadzieję :grin:
Do zobaczenia
Wszystkkim Wam bardzo dziękuję za odwiedziny :grin:
Niezmiennie, Ci kibicuję :grin:
Zaglądam regularnie ale portret to nie jest to, w czym mógłbym dawać rady, czy choćby oceniać :-P
Tak się zarzekałem ale jednak nie mogę się powstrzymać :-P Nie mam uwag do portretu jako całości ale do uśmiechu modelki. Ja wiem, że to już nie Twoja wina. Mnie ten uśmiech przypomina Jokera z Batmana. Myślę, że można zrobić małe oszustwo na użytek forum :wink:
Na pewno dr_feelgood zrobiłby to lepiej
dobreeee :) :) :)
Ależ sobie Helmuth poszalałeś !:grin:
Powiem tak.... moją uroczą modelkę znam od kiedy miała 7 lat, zawsze bardzo podziwiałam jej urodę zwłaszcza , że idzie to w parze z wnętrzem. Ma piekne duze usta i szeroki uśmiech. Mam nadzieję, że inne kadry pokażą różna mimikę. Moja modelka ma taką urodę- lekko uniesione kąciki ust. (swoją drogą wiele kobiet chciałoby tak mieć, bo z wiekiem bywa odwrotnie). Trudno mi nad tym dyskutować, tak samo jak trudno mi czytać, że uśmiech nie jest naturalny. Jak mozna o tym decydować jak nie zna się fizjonomii osoby?
No ale..... Helmuth robota dobra, powiedziałabym... kosmetyczna:wink:
choć gdybym w ogóle kusiła sie o korektę ust to bym ich nie zwężała.
No widzisz teraz dlaczego nie wypowiadam się (z reguły :wink:) o portretach. Ja nie mam osobistego stosunku do modela, nie znam go zwykle widzę go pierwszy raz na zdjęciu. Dlatego też patrzę oczami a nie rozumem i często nie wiem co bardziej mi się podoba- model(ka) czy kadr.
BARDZO się cieszę, że zabierasz głos i bardzo go cenię :grin:
p.s. i nie miałam na myśli Twojego komentarza
Następne- Natalia to siostra Iwony. Usta są dowodem na to :wink:
Ostatnie portretowe podobają się bardzo, dzisiejsza Natalia i światełko i kadr bardzo przyzwoite jak dla mnie. Pozdrawiam
No no Wanilia rispekt. Podziwiam jak się świetnie odnajdujesz w różnych formach fotografii. Podróżnicze pstryki zaskakiwały za każdym razem. Teraz portret naprawdę nieźle. Masz oko ot co ;)
Dziękuję Marecki, bardzo sie cieszę :mrgreen:
Już po 22.......
, proszę o kulturalne wypowiedzi bo Iwonka czasem tu zagląda :wink::grin:
No cóż, kulturalnie nie będzie. Dałaś czadu! Niesamowite postępy. Boże daj mi czasu, modelek i cierpliwości!
Jedną masz niedaleko:wink:, niestety nie 18stkę ale wiesz, złej baletnicy.... :wink::lol:
Za Piotrem - dałaś czadu! :)
Trochę dosłownie - niech jakiś strażak wyciągnie tą panią z zadymionego studia... trochę tak wygląda to tło.
Ale sama modelka świetnie pokazana, i rzeczywiście oryginalność ust jest widoczna, tu wyszły dużo pozytywniej IMHO.
Nie za mało światła na nogach?
Normalnie posiedzę do trzeciej i poczekam na kolejne fotki :D
Witam
I2m.jpg
swietne dawaj do galerii
Pozdrawiam
Karol
Światła brakuje na tych portretach.
Jakoś te poprzednie Natalii bardziej mi się podoba.
No i te usta... ehhh... :)
Zaglądałem ale mi weny brakło więc nadrabiam. Auto- mniej dołu światło wydaje mi sie dobre, daje aurę lekkiej tajemniczości co wzbudza zachętę do patrzenia w oczy:grin:. Leki w odbiorze i o młodzieżowym przesłaniu portret N1 na którym oczy wyprowadzają mnie grzecznie z kadru tak, ża mam mieszane uczucia. Zdjęcie 12m obejmujące całą bardzo atrakcyjną postać i pierwsze co mnie skupia to łokieć lewej reki podtrzymujący włosy, zaraz jako chłop łypię na nogi i jest fajnie, potem ogarniam całość i za tułowiem wystająca ręka. To zdjecie jako portret gubi co dla mnie najważniejsze, to jest kontakt z twarzą i oczyma portretowanej. W ostatnim co prawda już rano byłem w galerii i bardzo mi się podoba, śmiałe jasne spojrzenie, wspaniale rozwiane włosy, szczery usmiech zwiastujący charakterystyczną miłą pogodę ducha, tak bym to nazwał. Wracając jeszcze do zdjęcia które poprawił Helmuth i muszę przyznać, że świetnie to zrobił ale osobiście wolę Twoją wersję.
Dziękuję Wiejo za odwiedziny :grin:
Ja jako autor popełnionych portretów zgodzę się zw kwestii tej z tyłu wychodzącej ręki, powinna być albo schowana albo bardziej widoczna.
I właściwe spostrzeżenie Domadma, że nogi mogły być mocniej doświetlone. Zwłaszcza stopy, ale kontakt wzrokowy wyczuwam :wink:
Z drugiej strony- taka dygresja- wiem co czuły osoby kiedy gdybałam przy zdjęciach- a gdybys tak tą rękę..., a jakbyś oczy w innym kierunku..., a jakby ta noga, łokieć.... itd dziś podarowałabym sobie połowe tych komentarzy, biję sie w pierś :wink:
Nie zmienia to faktu, ze nadal liczę na wasze komentarze i krytykę osób które cenię czytam z pokorą :grin:
MZ pani Iwonka zaprezentowała się i została pokazana perfekcyjnie, no prawie perfekt ;) można by się czepić jasnych części ciała - stonował bym ale i tak jest świetnie.
Natalia - oceniona ;)
pzdr