Odp: E-M10 - OMD dla początkujących?
Cytat:
Zamieszczone przez
viruuss
i wtedy "wydaje mi się" przejdzie do krainy wiecznych łowów :)
daje radę jak chcesz focić zamek oddalony o 2 km, nie daje rady z ruszajacym się obiektem , lubi sobie pojezdzić po całym zakresie ogniskowej
nie testowałem z Em10, testowałem z gx7- duzej róznicy pewnie nie ma ?
jak chcesz mieć szybki AF to tylko i wyłacznie szkła m4/3 :( , albo em1
podobnie szybko do 70-300 działa 9-18, nieznacznie szybciej 14-54ver2 testowane na gx7, jedyne sensowne szkło z duzego systemu to 9-18
Tu się delikatnie nie zgodzę :D - testowałem na E-PL3 i E-PL5 i porównywane z E-30.
70-300 najszybszy. Pracuje tak samo szybko jak na E-30,Żadnej jazdy po zakresie. Dojazd... pik, pik, gotowe.
14-54 v.II drugi w kolejce. Równorzędny to 14-35.
Trzeci to 9-18. Nigdy nie chybia.
I wcale nie mam zamiaru sprzedawać "dużych" szkieł. Wręcz przeciwnie :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Tu się delikatnie nie zgodzę :D - testowałem na E-PL3 i E-PL5 i porównywane z E-30.
70-300 najszybszy. Pracuje tak samo szybko jak na E-30,Żadnej jazdy po zakresie. Dojazd... pik, pik, gotowe.
Też zostaje przy szkłach z dużego systemu. Dziś sprawdziłem 70_300 w terenie i super chodzi. Na ok 100 fotek zgubił się 2 razy TYLKO
Cytat:
Zamieszczone przez
grisza34
Też zostaje przy szkłach z dużego systemu. Dziś sprawdziłem 70_300 w terenie i super chodzi. Na ok 100 fotek zgubił się 2 razy TYLKO
A jak jeszcze zaktualizujesz sobie firmware obiektywu, to będzie jeszcze lepiej.
Odp: E-M10 - OMD nie tylko dla początkujących
Cytat:
Zamieszczone przez
Iwo
Hej,
mam przez tydzień sposobność pobawić się em10. Pierwsze wrażenie - jest super. Mam drobne dłonie, więc mały gabaryt przeżyję.
Maluch ze sporym potencjałem. Wbrew pozorom nie czuję zbyt wielkiego dyskomfortu po
przetestowaniu najlepszego obecnie body m43 - em1
Ja dopiero od kilku dni mam 10tke i przestawiam sie z D90, małe to strasznie, ale o to w sumie chodziło;) Plan jest dokupić 12-40 PRO i gripa, to będzie bliżej poprzedniego 'kloca';)
pzdr
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
A jak jeszcze zaktualizujesz sobie firmware obiektywu, to będzie jeszcze lepiej.
Jak ogarne jak to zrobićkto zrobie :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
grisza34
Jak ogarne jak to zrobićkto zrobie :-)
https://forum.olympusclub.pl/threads...-KROK-PO-KROKU
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
masz prawo :)
podepnij panasa 10-300, albo mZD75-300 zobaczysz róznicę :)
na dłuższą metę podpinanie ZD70-300 pod korpus micro to katowanie się, inna sprawa, że O/P nie dają duzego wyboru :(
duze szkła sa fajne, ale nie do micro :) no chyba, ze masz zamiar nabyć em1 lub jego następcę :)
---------- Post dodany o 19:38 ---------- Poprzedni post był o 19:37 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
grisza34
co fociłes ?
Odp: E-M10 - OMD nie tylko dla początkujących
Cytat:
Zamieszczone przez
goroh
Ja dopiero od kilku dni mam 10tke i przestawiam sie z D90, małe to strasznie, ale o to w sumie chodziło;) Plan jest dokupić 12-40 PRO i gripa, to będzie bliżej poprzedniego 'kloca';)
pzdr
Ooo kolegę kojarzę z Travelbita i innych podróżniczych for. Mam nadzieję, że jakiś chiński wątek w dziale Ocena zdjęć się pojawi :)
Cytat:
Zamieszczone przez
viruuss
na dłuższą metę podpinanie ZD70-300 pod korpus micro to katowanie się, inna sprawa, że O/P nie dają duzego wyboru :(
duze szkła sa fajne, ale nie do micro :) no chyba, ze masz zamiar nabyć em1 lub jego następcę :)
Masz na myśli Lumixa Vario 100-300 ? Ciekawy jestem jak wypada w porównaniu z mZD 75-300 przy współpracy z E-M10 lub też innymi korpusami mikro.
Cytat:
Zamieszczone przez
viruuss
---------- Post dodany o 19:38 ---------- Poprzedni post był o 19:37 ----------
co fociłes ?
Ptaszki -perkozy ,bielik się pojawił, łabędzie itp