Odp: KAP - fotografia latawcowa
Nie tym razem, zamówienie już zamknięte i zapłacone. Ale mam konto klienta w Emmakites i jak towar będzie ok. to możemy zrobić kolejne zbiorcze zamówienie - od kwoty zamówienia powyżej 200$, z automatu dają 10% rabatu. Przesyłka jest droga, ale przy zrzutce we trzech, da się przeżyć:-)
Cytat:
Zamieszczone przez
Jack
Nie tym razem, zamówienie już zamknięte i zapłacone. Ale mam konto klienta w Emmakites i jak towar będzie ok. to możemy zrobić kolejne zbiorcze zamówienie - od kwoty zamówienia powyżej 200$, z automatu dają 10% rabatu. Przesyłka jest droga, ale przy zrzutce we trzech, da się przeżyć:-)
OK. Będę czekał na kolejną okazję.
Cytat:
Zamieszczone przez
romek1967
Wchodzę w to :)
Romek
Wszedłeś! (weszłeś?)
Czy na ostatnim latawcowaniu eksperymentował ktoś ze zdalnym podglądem kadru na większą odległość, powyżej 100 metrów?
Cytat:
Zamieszczone przez
Muminek
Czy na ostatnim latawcowaniu eksperymentował ktoś ze zdalnym podglądem kadru na większą odległość, powyżej 100 metrów?
nie, nikt
Cytat:
Zamieszczone przez
romek1967
nie, nikt
A ten nasz nowy kolega Tomek z Helipada, w czasie majowego spotkania?
Cytat:
Zamieszczone przez
Jack
A ten nasz nowy kolega Tomek z Helipada, w czasie majowego spotkania?
Miałem na myśli zeszłotygodniowe. Nie jestem także pewien czy Tomek 100m przekracza, trzeba by spytać
4 załącznik(ów)
Znowu trochę szpeju eksperymentalnego - tym razem zwijacz z nierdzewki, dzisiaj przyszło pocztą, a Urząd Celny przybił pieczątkę i nie molestował (chyba dlatego, że bystry Chińczyk w rubryczce "Declared value" wpisał $70).
Zwijacz wygląda solidnie, chociaż jest mocno niedorobiony z estetycznego punktu widzenia (mam na myśli punkty spawania), poza tym jest OK. Najważniejszy dla mnie powód zakupu, to hamulec odwijania o regulowanej sile - składa się z manetki, cięgła i obejmy osi wyłożonej (chyba) korkiem. Jak się pokręca manetką, to obejma coraz silniej ściska oś zwijacza, na tyle mocno, że nie można obrócić bębna.. Średnica bębna 28 cm. Cena $44,50 loco Pekin.
Linka też wygląda przyzwoicie (ponoć kevlar), jak na swoje 140 kg wytrzymałości, to jest naprawdę cienka.
Teraz tylko powiedz ile i jakiej linki na toto wchodzi.
Cytat:
Zamieszczone przez
romek1967
Teraz tylko powiedz ile i jakiej linki na toto wchodzi.
Na razie poszukuję asystenta, aby przepołowić linkę (jest jej na szpuli ponad 600 mb). Na te zwijadło ma wejść 300 m właśnie tej linki. Linka ta (300 lb, czyli ok. 136 kg) jest cieńsza, niż moje aktualne 140-kilowe:-)