Jak zwykle jest po co tutaj zaglądać! Gratuluję fotek.
Pozdrawiam AP.
Wersja do druku
Fakt, jest po co zaglądać :)
Lucas_g ladne foty wrzuciles.
faaaaaaaaaany oreł, gratki
lucas_g, piękne ptaki, tego dudka to najbardziej zazdroszczę, w mojej okolicy ostatnio widziany ze 20 lat temu.
Teraz jest praktycznie po sezonie, ale na przyszły rok spróbuj pokręcić się w maju w okolicach zadrzewień wierzbowych. W godzinach 5.00-6.00 rano są aktywne głosowo, a ich dźwięki są bardzo charakterystyczne i przez to łatwe do namierzenia. W miejscu gdzie focę, miejscowi nie mają nawet pojęcia, że w ich okolicy śmigają takie ptaszory.
Lucas - kolejne swietne zdjecie. Mozesz napisac jaki sprzet zabierasz na łowy?
W mojej okolicy, przynajmniej w promieniu 20 km nie ma szans na dudka, jego głos to mi się już po nocach śni, ale szukam dalej.
A to młode czajki z moich ostatnich łowów.
1.
2.
3.
Cieszę się, że szarak się podoba.
Pozdrawiam
Canon 7D + 400 5.6 L + obowiązkowo statyw. Tylko pamiętaj, że lufa za 20k nie gwarantuje dobrych fot bez odpowiedniego podejścia do tematu.
Muminek, jak będziesz na strasznym głodzie "dudkowym', to zapraszam do mnie na przyszły rok.
Czajki fajne, widać, że blisko podeszły, tylko spróbuj powtórzyć kadry w łagodniejszym świetle.
Ja już myślę o zimowym foceniu. Zainspirowany zimowymi fotami Kasprzyka byłem bliski rozpoczęcia szukania miejsca pod drobnicę. Jednak kumpel mnie uświadomił, że karmnik to na emeryturze i ruszamy z zimową budą. Poniżej wspomnienie zimy 2010/2011 i oby w tym sezonie było lepiej.
Piekny.
super :D
Rewelacyjna fota, też bym na takiego zapolował.
Lucas - kolejne świetne zdjęcie. Gratuluję!
Kolejne moje łowy, tym razem gąsiorek. Mam nadzieję, że pojawi się w następnym roku w tej samej okolicy.
1. Pani gąsiorkowa
2. Pan gąsiorek.
3.
4. Ich potomek.
Pozdrawiam
Cała rodzinka w komplecie. Rodzice się starają by potomka nakarmić :)
Muminek - fajne zdjecia. Na pierwszym to wygląda tak jakby Ci pozował do zdjecia :)
Kolejne fotołowy. Tegoroczne bażanty, przygotowanie do nocowania.
1.
2.
3.
Pozdrawiam.
Muminek, widać że nie próżnujesz. Gąsiorki fajnie pokazane. Na wyróżnienie zasługuje pokazanie ich naturalnego środowiska w dość subtelny sposób. Bażanty równie dobre. Pierwszy raz widzę je na gałęziach. Ja też zabieram się za ich focenie, tylko mi wymarzyły się ich kadry w oszronionych trawach, więc póki co muszę jeszcze poczekać ;-)
Dziękuję wszystkim za komentarze moich zdjęć.
Pozdrawiam
Muminek, jak zwykle bardzo fajnie pokazane ptaszki, gąsiorki wręcz encyklopedycznie :)
Bazanty super.
fajny bażanty, szczególnie trzecie zdjęcie :)
dawno temu bażantów i kuropatw było jak psów. Z ojcem pułapki na nie zastawialiśmy na polach, a potem... (reszta to do wątku kulinarnego). A teraz to miło na nie popatrzeć na takich zdjęciach, bo na żywo to już żadkość
pozazdrościłem wam pięknych zdjęć, postanowiłem popróbować. Zacząłem od łatwych celów (czyli wszelkiej drobnicy) bo nie mam doświadczenia w tym temacie. Mogę "pochwalić się" takim oto "bażancikiem" . Po latach prób pewnie ptactwo na moich zdjęciach urośnie:mrgreen:
Załącznik 67724
abir - nie ważne co, byle dobrze. Fajnie Ci wyszło, a drobnica wcale nie jest taka łatwa. żurawie np masz na 25m i jest ok, a takiego wróbla musisz podejść na 3-4m. Ostatnio zresztą jest straszny jakiś pęd do krasek, orłów przednich, włochatek, sóweczek i wszelkich ,,prestiżów", że już nie ma gdzie normalnych zdjęć pooglądać ( chyba, że tu, w tym wątku).
Piotr dobrze mówi. Sam sobie to ostatnio uświadomiłem, że mam w swojej kolekcji całkiem przyzwoite foty kraski czy bielika, a jest tyle bardziej pospolitych gatunków, którym nie zrobiłem nawet jednej klatki.
Ja uważam podobnie jak Piotr, nieważne co, ważne aby było dobrze zrobione i tak jak pisałem wcześniej, nie szkło za 20 tys. jest podstawą dobrych fot przyrodniczych.
Pozdrawiam
PS. Piotrze, do zobaczenia jesienią na łosiach ;-)
Doświadczenie przyjdzie z czasem. Polecam na początek obserwacje, by poznać zachowanie i środowisko w jakim żyją poszczególne gatunki, dzięki temu będzie łatwiej coś upolować.
Kilka kadrów z życia młodych mazurków. Karmienie.
1.
2.
3.
Pozdrawiam
No pięknie !!!
Pozazdrościć refleksu. świetne ujęcia.
Pozdrawiam.
Ciężko coś takiego złapać i w takiej jakości. Pozdrawiam
Kolejne świetne zdjęcia. Widać, że Panowie znają się foto łowach doskonale.
Fantastyczne :mrgreen:
Świetne zdjęcia, jest kogo naśladować.