Odp: Analog wiecznie żywy - nasze zdjęcia.
Cytat:
Zamieszczone przez
gibberpl
Do małego obrazka tylko dedykowany. Coolscan IV albo Minolta Elite II lub Dual IV bez ICE. Do średniego - możemy pogadać, mam V700 do sprzedania.
Kiedyś przyglądałem się z zainteresowaniem kompaktowi na średni format.
Tak przy okazji dla braci analogowej używającej baterii AA. Zaprzyjaźniony i pewnie znany Wam sklepik daje niezłą okazję na baterie AA wychodzi 28 groszy za sztukę. Można się zebrać w kilka osób i rozdzielić paczuszkę. ;-)
http://bratex.org/sklep/pl/p/Kodak-b...ze-24-kpl/1750
Cytat:
Zamieszczone przez
Jaack
@czmielek, kapitalne wrzuty.
Zapytam niedyskretnie: czym skanujesz ?
PS.
Pytanie z pozoru banalne. Jednak rozważając ewentualny powrót do analoga, budowę zestawu zacząłbym właśnie od skanera.
Skaner to tylko półśrodek. Skanuje płaszczakiem Epson v500 do średniaka jest spoko ale do malucha słabo się nadaje. Ogólnie analogiem robie po to żeby odbijać pod powiększalnikiem bo nie ma lepszego podziwiania fot niż na papierze barytowym...
Cytat:
Zamieszczone przez
czmielek
Skaner to tylko półśrodek. Skanuje płaszczakiem Epson v500 do średniaka jest spoko ale do malucha słabo się nadaje. Ogólnie analogiem robie po to żeby odbijać pod powiększalnikiem bo nie ma lepszego podziwiania fot niż na papierze barytowym...
I takie podejście mi się podoba. ;-)
Nie mam więcej pytań.
ektar 100, testowany na nowym aparacie, troszku pojaralem, swiatlomierz trzeba ustawic...
skan frontier
a tu wycinka pod kolejeczke metropolitalna...
pozdrowionka
A spaliny z batmobilu:
pozdrowionka
No to moze kilka prób portetu... Ogólnie mocno nie mój temat więc proszę o wyrozumiałość... na koncu autoportrecik samowyzwalaczem :)
I te na pomoscie MZ najlepsze.Pozostale zbyt usilnie pozowane,za sztuczne,brak tego momentu "ukrytego podgladactwa"przez fotografujacego.Widac zbyt wyraznie,ze wszystko bylo dogadane,ustawione i na"uwaga naciskam"zrobione kadry.
Cytat:
Zamieszczone przez
Janeczek
A spaliny z batmobilu:
pozdrowionka
A to luzik. Spaliny z Nissana dają skośne spojrzenie na świat i zawsze wtedy kwitną pomysłu z kraju z wiśni :)
CZMIELEK podoba mi się zimowe drzewko i z okrąglakiem siana w tle :)