Odp: Moje zwidy i herezje...
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
Mr. Ti, niema tu nic zaskakującego, b.dobrze zrobiona fota, czyli niemal standard u Ciebie.
Jeden detal mi nie daje spokoju: takim cięciem dołu foty udydoliłeś rękojeść sztyletu miseri cordia.
To podoba mi się bardziej niż poprzednie. Rynsztunek i zbroję wypożyczałeś do zdjęć, czy włamaliście się na zamek? ;)
Super, świetne zdjęcia, klimat robi też uroda modela, jego niebieskie oczy na zdjęciu w zbroi powalają. :)
@Saboor: tak wiem, obciąłem, ale nie miałem się gdzie już cofnąć w domu :( Zrobiłem 2 foty ze sztyletem w pełni, ale nie wyszły (ZD50 z ostrością nie trafił)
@ahutta: jak pisałem wcześniej - to zdjęcia dla znajomego z Zakonu Sokoła - oni tam się bawią w takie średniowieczne rekonstrukcje, stąd i cały sprzęt
@Mysikrolik: przekaże uwagę o urodzie rycerzowi Arturowi :)
T.
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
@Saboor: tak wiem, obciąłem, ale nie miałem się gdzie już cofnąć w domu :( Zrobiłem 2 foty ze sztyletem w pełni, ale nie wyszły (ZD50 z ostrością nie trafił)/.../
T.
Tak sądziłem, ale lepiej się upewnić. Jeszcze raz: świetna fota.
Troche zabraklo mi zolto-pomaranczowego odblasku.TZN takiego jaki daje plonaca pochodnia.Pobaw sie w szopie nie niech blysnie na naramienniku.Tak jakos sie na tamte czasy przesunie.Mogles zaswiecic od dolu i od gory slabiej z lewej.Troche bys wyeliminowal ten cien od krawedzi chelmu na twarzy.
Ale tez mi sie podoba,zeby nie wyszlo,ze tylko ja swidruje.
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Tak sądziłem, ale lepiej się upewnić. Jeszcze raz: świetna fota.
Jak usunę zwalistą komodę która mi stoi po jednej strony pokoju dużego to zyskam jeszcze z 1 metr odejścia od modela - wtedy wystarczyłoby :)
T.
---------- Post dodany o 21:25 ---------- Poprzedni post był o 21:19 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Troche zabraklo mi zolto-pomaranczowego odblasku.TZN takiego jaki daje plonaca pochodnia.Pobaw sie w szopie nie niech blysnie na naramienniku.Tak jakos sie na tamte czasy przesunie.Mogles zaswiecic od dolu i od gory slabiej z lewej.Troche bys wyeliminowal ten cien od krawedzi chelmu na twarzy.
Ale tez mi sie podoba,zeby nie wyszlo,ze tylko ja swidruje.
Średniowiecznie może będzie jeszcze lepiej, bo szykuje nam się zamkniety taki piknik rycerski w plenerze na zamku, gdzie przewidujemy też jakąś poważniejszą sesję dla rycerzy (np. podczas walki itp.)
T.
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
Jak usunę zwalistą komodę która mi stoi po jednej strony pokoju dużego to zyskam jeszcze z 1 metr odejścia od modela - wtedy wystarczyłoby :)
T.
---------- Post dodany o 21:25 ---------- Poprzedni post był o 21:19 ----------
Średniowiecznie może będzie jeszcze lepiej, bo szykuje nam się zamkniety taki piknik rycerski w plenerze na zamku, gdzie przewidujemy też jakąś poważniejszą sesję dla rycerzy (np. podczas walki itp.)
T.
Widzę i czytam ,że oddajesz się rekonstrukcji dziejów. Bardzo przyzwoite fotografie, tylko światło trochę za ostre, jedna dwie sesje i pewnie te rozblaski wygasisz, by np, naramiennik nie świecił się jak przysłowiowe psie ja**.
Pozdrawiam AP.
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Widzę i czytam ,że oddajesz się rekonstrukcji dziejów. Bardzo przyzwoite fotografie, tylko światło trochę za ostre, jedna dwie sesje i pewnie te rozblaski wygasisz, by np, naramiennik nie świecił się jak przysłowiowe psie ja**.
Pozdrawiam AP.
Gaszenie tych rozbłysków byłoby bardzo trudne, oni w tym Zakonie mają wszystkie zbroje na wysoki połysk zrobione. Nie ma bola, dysponując tym światłem co mam nie pozbędę sie tych blików.
T.
Chyba, żeby spróbować wywołać kilkukrotnie RAW, a potem popracować na warstwach i wygasić odblaski. Chociaż nie wiem, czy będzie to dobrze wyglądało.