Jak wyżej. Mam 2 dzień te body ale po prostu wizjer mnie rozwala. Niesamowity jest porównując do e-510 to tak jak ktoś tu pisał przesiadka z poloneza do najnowszej S klasy.
Pewnie się powtarzam ale co tam ;)
Wersja do druku
Jak wyżej. Mam 2 dzień te body ale po prostu wizjer mnie rozwala. Niesamowity jest porównując do e-510 to tak jak ktoś tu pisał przesiadka z poloneza do najnowszej S klasy.
Pewnie się powtarzam ale co tam ;)
Kto wspominał, że taki błąd jest na "dziadowskim" zamienniku ? Błąd występował u mnie na oryginalnym BLM-1. Coś body świrowało, bo nawet nie było sygnalizacji słabego aku. Po prostu E-3 się nagle zawiesił, a po ponownym włączeniu pokazał się napis "bateria rozładowana"
Pozdrawiam
chyba mam podobnie poprostu w większości wypadków wyłącza bez sygnalizacji stanu rozładowania aku. jak już czasem pokaże to mogę zrobić może 10 fot. pisze o blm1 nie r6 tych ostatnich używam teraz w ramach testu. ostatnio jak mi blm1 w gripie siadło i body sie już nawet wł. nie chciało z ciekawości odpiąłem go i samą baterie włożyłem do body. przełącznik w poz. on a tam wskaźnik na zielono i ani myślał sie zmienić na inny kolor. próbowałem go do tego zmusić ale nic ani lv ani stabi nie dały rady przez długi czas
Pewnie juz bylo odswieze - jesli blad dotyczy zlego wskazywania stanu aku to w FAQ na Olku jest napisane jak pozbyc sie bledu. Warto postapic zgodnie z instrukcja ewentualnie oddac do serwisu to to zrobia (zakladam ze wiekszosc ma jeszcze gwarancje. Faktem jest ze E-3 na wlaczonym IS potrafi sie po prostu zawiesic z podniesionym lustrem a po wylaczeniu i wlaczeniu czasem dopiero wyswietli "bateria rozladowana". Jesli nie a zawiecha sie powtorzy ja po prostu wkladam naladowane aku.
niestety na 6 aku 2700mAh tylko ok. 40 fot.softa mam 1.2 i od 1.1 aktualizacje robione na MAC, tak więc problem z błędem nie powinien mnie dotyczyć. chyba pozostaje tylko serwis
Pierwsze wrażenia po 2 tygodniach od przesiadki z E-330:
1. Pucha "szyta na miarę" - idealnie leży w dłoniach
2. Zaje..ście szybki i precyzyjny AF ze szkłami SWD
3. Cudowny wizjer - czytelny duży obraz
4. Guzikologia - trzeba będzie popracować żeby się nauczyć i przyzwyczaić
5. Od pierwszego dotknięcia widać i czuć że to "pancerne" body
6. Mój plecak staje się zbyt mały....:wink:
Mam tak samo ;) Bez szkieł SWD też ma szybki AF.
Spadająca muszla oczna - 3 cm czarnej taśmy izolacyjnej (jak np. w analogowych Canonach serii EOS) rozwiązują sprawę. No i umiejętnke wkładanie / wyciąganie z torby czy plecaka.
Guzikologia jest naprawdę OK - trzeba sie tylko nauczyć rozmieszcznia przycisków. Wg mnie jest intuicyjne.
Witajcie,
tak jak wcześniej się wypowiadałem na temat nagłego blokowania się E-3 tak i tym razem problem nie zniknął.
Akumulator naładowany na full. E-3 plus Grip.
Ostatnio zrobiłem dokładnie 520 fotek w RAWie i aparat sie zawiesił. Teraz prawie dwa razy tyle. Ale ponownie, nagle bez zadnej informacji o stanie aku .... zawiesił się :(
Po ponownym załączeniu, historia się powtórzyła niestety. Odłączyłem Grip, wsadziłem ten sam akumulator bezpośrednio do body i bez problemu zrobiłem kolejne 200 fotek, a wskaźnik aku świeci na zielono i ani mrugnie. :D
Dla pewności założyłem Grip, te same aku i po ok 20 klapnięć lustrem ponowna zawieszka.
Pozdrawiam,
No to fakt - mnie też się zawieszał. Przeczyściłam styki i na razie gra. Ale jeśli tak będzie nadal - to trzeba dać do serwisu widocznie.
Chyba nie ma znaczenia, czy robimy w JPG czy RAW ;)