W naszych miastach ostatnio popularne staly sie golebie.. Pamietam czasy jak wroble siadaly na liniach energetycznych, parapetach itp.
Hrr fajnie wypatrzone.
Wersja do druku
W naszych miastach ostatnio popularne staly sie golebie.. Pamietam czasy jak wroble siadaly na liniach energetycznych, parapetach itp.
Hrr fajnie wypatrzone.
Trznadle bardzo dobrze się wabią głosem.
Przed zachodem słońca wybrałem się na Czajki.
Tak jakby mój zestaw w tych warunkach nie dawał rady (ISO800, 400mm, F8 - z konwerterem jaśniej się nie da)
pozdrawiam
BP
Dwojka najlepiej mi pasuje przy tym swietle.
Będąc dzisiaj na poobiednim spacerze, chciałem pokazać córce miejsca, w których ja chodziłem razem z rodzicami będąc w jej wieku. Wiedziałem, że kaczki czy łabędzie będą na pewno, zastanawiałem się tylko czy bywają tam jeszcze wiewiórki.
Jakie było moje zaskoczenie kiedy zaraz po wejściu do parku pojawiła się "ruda" :)
Chwilę później i trzy drzewa dalej pojawiła się druga z jabłkiem w zębach. Niestety miałem zapięty "krótki" obiektyw i tej drugiej nie udało mi się sensownie "upolować". Poniżej trzy strzały: "Ja tylko na fajkę", "kolejka" i "portret".
A ja w sobotę próbowałem sił na księżyc, ale to tak już po 22-giej.
Pytanie: czy kiedy był bliżej horyzontu księżyc był większy ?
Co by pytanie nie pozostało bez odpowiedzi http://news.astronet.pl/print.cgi?4453
fajny ten wątek, miło się tu zagląda, zwłaszcza, że otwarty dla forumowiczów :)
to ja od siebie daję tracze, który złapałem pod koniec lutego