Trzecie byloby calkiem, calkiem, gdyby.. no wlasnie- moze za bardzo mydlane, brak nieba- troche brakuje. Sama forma ciekawa, tylko nie dopisala pogoda chyba. Za to ostatnie chyba mozesz smialo wstawic do galerii:) Mnie sie podoba.
Wersja do druku
Trzecie byloby calkiem, calkiem, gdyby.. no wlasnie- moze za bardzo mydlane, brak nieba- troche brakuje. Sama forma ciekawa, tylko nie dopisala pogoda chyba. Za to ostatnie chyba mozesz smialo wstawic do galerii:) Mnie sie podoba.
:) dzięki wszystkim za komenty. Pogoda faktycznie była kiepska, b. mglisto i dużo wody w powietrzu. Po raz pierwszy moja E trójka miała kłopoty z ostrzeniem w biały dzień
k@czy - zgodnie z życzeniem, ostatnie już siedzi w galerii
pozdrówka
Zgadzam się z k@czym. Na trzecim (#95) za duży kontrast między ciemnym dołem a jasną, zamgloną górą. Samo zestawienie poziomego i pionowego budynku ciekawe. Wróć tam, kiedy będzie pogoda.
Najlepsze ostatnie (#98 ), My Zeil to prawdziwa "kopalnia" tematów :grin:
Dziś próbowałem walczyć ze światłem, a że kompletnie się na tym nie znam wyniki mogą być nie najlepsze.
Jak zawsze oceny i wskazówki mile widziane.
Metz 58 + mobilny softbox (60x60), blenda, światło z okna
Bardzo podoba mi się zdjęcie 96, 97, 98. Pierwsze dwa dość orginalnie oddają uliczne sceny a zawarty w nich ruch bardzo korzystnie wpływa na kadr. Orginalna architektura na ostatnim jest swietna.
Fajny klimatyczny poważny portret :) lekki przepał na czubku nosa chyba :)
Dawno nic nie dodawałem.. pogoda w kratkę raz zimno raz ciepło. Dziś udał nam się króciutki wypad na foty (w przerwie pomiędzy zakupami). Miałem okazję po raz pierwszy wypróbować w terenie lightsphere.
Wynik poniżej :)
brak komentarzy oznacza, że prawdopodobnie jest fatalnie :)
popracowałem trochę nad zdjęciem, wrzucam poprawioną wersję (#101) + wersję w b&w (#102). Kolor idzie do galerii.
pzdr.
Wersja w B&W jak dla mnie..
Na pierwszym żółte, osoba, czerwone i każde oko zawraca. Na poprawce trochę to uporządkowałeś pozbywając się żółtego ale czerwone za modelką zostało dlatego też wolę podobnie jak e-510 wersję bw.
portretowych zmagań ciąg dalszy.. tym razem ofiarą padł kolega z pracy - Kamal.
#103 i #104 (oryginał)
komentarze jak zwykle mile widziane :)
Fotka numer 2 najbardziej mi odpowiada...
hmm nie wiem czemu ale po wstawieniu foty wyglądają mydlano. Na kompie są ostre jak żyleta a tu jakoś tak... dziwnie
Popracowałem jeszcze nad zdjęciem i przygotowałem 3 wersje. Która wg. was jest do przyjęcia? :)
To porownaj ten swoj orginal i te moje wypociny-czy tak samo ostre.
ostro Mirku ostro :)
wiem, że jest na to prosta rada - przed wstawieniem na forum trzeba mocniej podostrzyć, tyle że trzeba mieć wyczucie żeby nie przedobrzyć :)
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
aha - zauważyłem też teraz, że jeżeli kliknie się drugi raz na powiększoną miniaturkę, wówczas obraz wygląda tak jak u mnie na kompie (ostro)
podsyłam jeszcze jeden portrecik z tej imprezki.
Tym razem Pan Rafał.
wstawiam ostatni kiepski portret z tego miejsca.. i już was nie męczę :)
pzdr
Z dzisiejszego maratonu
Próba 70-300
Dwa udane (Autofocusowo) ujęcia :)
#110 i #111
zapraszam do komentowania i uwag
Widac zlapales chlopcow walczacych...zarowno pierwsza jak i druga fotka oddaje w pelni wole walki...
dzięki za koment
a jak Wam się widzi tonacja na ostatnich dwóch?
Jak dla mnie, trochę mydło.
Tommy_G, napiszę tak: brakuje mi Twojej architektury. Ja mam nadzieję, że z wiosną to się zmieni :wink:
Na blogu masz takie perełeczki z pierwszej lustrzanki - rowerek i tory - miodne zdjęcia mz.
jolly: architektura będzie i to już niedługo. Jak dobrze pójdzie to będzie coś azjatyckiego :)
tym czasem kilka ujęć z dzisiaj, Frankfurt, molestowanie 70-300
Dwojka, trojka, czworka fajny przekaz...
2 i 3 dobrze wypatrzone :)
Fajny street, bardzo nawet. Dla mnie 3 the beściarskie :grin:
Świetne uliczniaki !!!
dzięki wszystkim za komenty. Mając 70-300, street to inna bajka - przynajmniej jak dla mnie. Z takiej odległości jest się praktycznie niezauważalnym więc można cykać do woli i bez stresu :)
drugie jest wypatrzone swietnie Tommy:grin:
Dla mnie 2 rowniez the best:grin:
dla mnie kazde fajne, kazde ma coś innego w sobie!
2 i 3 fajne kadry.
Fajne streety i podobnie jak większości najbardziej podoba mi 2 i 3.
Kuala Lumpur - Petronas Towers
.. wiem krzywo :) ale duże są :)
pzdr
Krzywizna tez fajna jest.. podoba sie.