67 - ok
68 - nie przepadam za fotkami dzieci, a to na dodatek żółte; nie masz RAWa, żeby wywołać?
69 - jak to kurs
Dmuchawce sympatyczne, chyba poza ostatnim, moim zdaniem nieostrym.
Wersja do druku
67 - ok
68 - nie przepadam za fotkami dzieci, a to na dodatek żółte; nie masz RAWa, żeby wywołać?
69 - jak to kurs
Dmuchawce sympatyczne, chyba poza ostatnim, moim zdaniem nieostrym.
co do 68 to niestety mam tylko jpg :(
dzięki za odwiedziny:grin:
Witaj,
72- fajne, lekkie, przyjemne
73- brak ostrości, MSZ powinna być skupiona na wnętrzu dmuchawca tak jak np na 74a.
76- brak ostrości, ta biedronka powinna być jak żytela :-)
77- techmicznie chyba ok, ale czegoś brakuje
Pozdrawiam
dziękuję za odwiedziny.
Dziś wrzucam kilka wczorajszych fotek.
Również zapraszam do komentowania.
pozdrawiam
Na wszystkich za mała GO (no może poza ostatnim :roll:) i zbyt centralnie. Jeśli już chcesz centralnie to kadruj ciaśniej.
Chciales zeby wrzucic.Tak ja to widze.
Myślę,że jest problem z WB,postaraj się o szarą kartę - nadaje się idealnie do tego rodzaju fotografii,jeśli jednak uważasz to za zbytek,pozostaje ustalenie WB w sofcie,np.na Levelsach.
Kompozycyjnie jest ok ale aby rzucić na kolana,jeszcze trochę brakuje. ;)
Ja tak na szybko pozwoliłem sobie wywołać i widzę to tak mniej więcej,chociaż jeszcze nie jest idealnie,bo wywoływałem w takim małym programiku. :)
Pozdrawiam.
Wszystkie te przeróbki są.. do kitu :) Może dlatego, że światło podczas robienia foty już było kiepskie i płaskie?
Teraz żadne cuda już nie pomogą. Chyba, że zaawansowany retusz dobrego grafika.
Fota do kosza a nie do szukania prawidłowego koloru.
Spoko, aikidudi jak chce może robić tylko takie zdjęcia i się nimi zachwycać.
Nie moja sprawa. Wyraziłem zupełnie subiektywną ocenę.
ale zamiast ślęczeć kolejną godzinę nad kiepską fotą mógłby pójść i zrobić w tym czasie lepsze.
Tymczasem utwierdzacie go w przekonaniu, że to jest fajna fotka, tylko kuleje u autora obróbka, co nie jest prawdą.
Nikt nie utwierdza go,że zdjęcie jest świetne,bynajmniej nigdzie tego nie napisałem,co napisałem ? "Kompozycyjnie jest ok ale aby rzucić na kolana,jeszcze trochę brakuje."
Uważam,że odpowiednim wywołaniem,można to zdjęcie uratowac od kosza.;)Zdecydowanie.Tym bardziej,że nie rzadko tu się zdarzają peany nad 10 razy gorszymi fotkami w tej kategorii i jakoś takiej propozycji nie usłyszałem. :)
Pozdrawiam.
Diabolik , nie bądź taki obcesowy, każda dyskusja i próby są lepsze niż obojętność. Przynajmniej kolega dowie się na co ewentualnie można wpłynąć na zdjeciu. A że fotka nie jest konkursowa nikt tego nie kwestionował. Lepiej polecić koledze lekturę czy wskazać drogę.
Idź robić zdjecia - to za mało.:)
p.s. wasze kombinacje chłopcy nieciekawe- ale nie próbowałam sama więc nie wiem czy wymyśliłabym coś lepszego. Chwała wam za to że próbowaliście :grin:
A mógłbyś, bo moja wiedza jest marna a twoja zdecydowanie większa.
Jak to w życiu ...ubogiemu do kapelusza wrzuca zwykle biedny bogaty nie lubi sie dzielić....
Oceniłam tę sytuację,i ten komentarz do nowicjusza diabolik a nie całokształt.
Rozumiem , ze nie każdemu można pomóc (próbowali to robić koledzy)ale można podarować sobie nic nie wnoszące uwagi i cięty jęzk, chyba ze taka twoja poza. EOT
qrcze, te Wasze awatary ... :twisted:
wow!
jestem pod wrażeniem postów w moim wątku :grin:
Tak na poważnie. To światło chyba miałem zbyt blisko modelki.
Niestety nie mam zbyt wiele miejsca w mieszkaniu.
Dziękuję wszystkim za opinie, komentarze chęć pomocy i krytykę.
Chciałbym wrzucić zdjęcie, które zostało dziś wykonane ze światłem dziennym.
Oczywiście proszę o komentarze co poprawić itp.
WB ustawione na chmurki-akurat taka pogoda:(
Wg mnie WB ucieklo.Albo kolory w moim monitorze uciekly.Mi wychodzi za duza dominata zolci i czerwieni.
Jesli robisz fotki w Ps to zrob kopie warstwy i na niej ustaw auto kolor,krycie na okolo 50%-zobacz czy nie bedzie lepiej.To taka na szybko i prosto metoda dla tej fotki.
a co myślisz o takiej wersji?
@aikidudi - nie przejmuj się za bardzo WB,postaraj się znaleźć ciekawsze ujęcia,bo ten ostatni jest słaby,moim zdaniem.
Co Ci da idealny WB,kiedy kompozycja leży ?
Poprzednie bardziej mi się podobały.
Pozdrawiam.
chwilę nie wrzucałem do wątku fotek.
Dzis to mam zamiar nadrobić :)
87 to próba panoramy :) może nie jest specjalnie udana, ale to moja pierwsza panoramka :)
czas odświeżyć wątek :)
wrzucę troche poprawioną wersję panoramy.
Wiem, ze jeszcze jakość nie ta, ale chyba lepiej niż wcześniej;)
pozdrówka
będę częściej umieszczal foty tutaj, no chyba ze nie będzie odzewu:)
dorzucę jeszcze kilka
Zmiana tytułu wątku na prośbę Aikidudiego.