Tu na jakość przymknę oko. Słabość is słabość :)
Wersja do druku
Tu na jakość przymknę oko. Słabość is słabość :)
Morlok... to ja jestem na ircu, a Ciebie tam nie ma :D Chyba że o jakichś dwóch innych rozmawiamy :lol:
Przykro mi, ale nie :( (chyba że mi się to wszystko śni, pora sprzyja) ;)
Ależ klimaty przywołałeś ostatnimi zdjęciami :) Nostalgicznie się zrobiło i smutno troszkę, że niestety wszystko przemija i za chwilę pewnie znikną takie widoki.
Dzieki Jolu za komentarz :)
Mam nadzieję, zrobic jeszcze "kilka" fotek zanim to przepadnie. Wychowywałem sie w takich miejscach nie tylko ja, to może nie znikną.
:)
Może niestety znikną z naszego krajobrazu, ale na pewno zostaną w naszej pamięci i dzięki np. Morlokowi są uwiecznione na fotografiach.
Chyba podczas najbliższego wyjazdu w moje rodzinne strony, okolice ulubionego miasteczka Morloka, przebiegnę się z aparatem po całej mojej miejscowości, ze szczególnym zwróceniem na stare, walące się domostwa i pozostałe zabudowania.
Dzisiaj wybrałem się na spektakl teatru Jandy (szefowej nie było) i kilka fotek zrobiłem. Niestety słońce świeciło ostro wiec robiłem na Kodaku. Za tydzień zobaczę co z tego wyjdzie. Teraz z olka, jakim cudem nie poprzepalane to nie wiem.:roll:
Łeee... Na 5 zdjęć tylko jedno pokazujące sztukę :( A zapowiada się ciekawie, pewnie próbowałabym wykombinować jakiś ciekawy kadr bez przeszkadzaczy (budynek w tle, widzowie), sam teatr. Bo fajna scenografia widzę... Masz coś jeszcze?
Mam, ale na Kodaku, a to musi potrwać nim wywołam. Miejsce z którego robiłem zapewniało duże przepały i nie dawałem rady. Musiałem przejść na matryę FF. Przeszkadzaczy było sporo, co kadr sobie wymyslilem to ktos łaził i przeszkadzał.
Aaa... no to czekam :)
Kupiłem sobie dzis bilet na cmentarz (nie do leżenia :wink:)
Ciekawe ciekawe widzę że nie jestem osamotniony w "cmentarnych" klimatach Podoba mi się
Fajnie wyglądałoby pierwsze (K1) bez czerwonego muru dookoła, sam środek z tymi plamami.
Ciekawe miejsce ( chyba cmentarz może być ciekawym miejscem? ) i ciekawe zdjęcia.
Po tych murach i cmentarzach zachciało mi się przyrodę fotografować. To dużo trudniejsze niż myślałem, ale tak to jest jak cos się robi pierwszy raz.
:roll:
Kilka fotek z Karsznic.
Parowozów mi tylko żal, tego sygnalu STOP to już nikt nie zmieni. :cry:
Mnie sie podoba pierwsze.......takie spojzenie jakby z zza swiata...:roll:
Paciagi ok. Zwłaszcza detale, ale przyroda tak srednio wyszła ;) Nudnawo.
Pierwsze "pociągowe" bardzo ciekawe. Fajny kadr.
Jeszcze kilka ciuchciów:
Serie pociągowe przypadły mi do gustu. W tych Karsznicach to jakiś "skład" emerytowanych lokomotyw?
No, można to składem nazwać :roll:
Raczej bocznica na, którą zepchnęli to co nie zezłomowali.
Cel pewnie był szczytny, a wyszło jak wyszło. Szkoda, że to wszystko niszczeje bez opieki i jakichkolwiek prób remonu lub konserwacji. :( Zapewne brak zboża.
Taaaaaaaaaaaak...
Ponuro to wygląda w tych chwastach. Za parę lat - pewnikiem kupa złomu zostanie, albo i nie - bo rozkradną. Szkoda.
Fajne kadry - szczególnie te "detalowe".
Pozdrówka.
Widok przez okno najbardziej mi podszedł
pzdr
Smutno coś ostatnio na dworze to i fotki smutne.
Tylko jedna.
Podoba mi się to ostatnie :) ma klimacik :)
Emerytowane lokomotywy fajne. Szkoda, że nikt o to niedba ale jak pisano największą przyczyną przypuszczam brak kasy na zagospodarowanie tym reliktem. Ostatnie faktycznie smutne co podkreślają bezlistne drzewa, jest też promyk lepszości w postaci ludzików, gołębnika i słoneczka.
Z serii z ciuchciami podoba mi się 36, oststnie klimatyczne, pobawiłabym się mocniej w PS :grin:
Serdecznie pozdrawiam :grin:
Dzięki za to, że chciało się wam czas tracić na komentarze do moich gniotków. :)
Wanilio, napisz proszę jakie akcje w PSie masz na myśli. Niestety tuman z obróbki jestem :(
Pozdr.
Takie "gniotki" chciałbym umieć robić:). Bardzo fajne fotki. Ostatnie choć smutne bardzo klimatyczne i oko cieszy.:)
Poszukam ci jakiegoś fajnego tutoriala, jak tylko od dentysty :shock:wrócę
Dzięki Wanilio :)
test aparaty:
A bardzo proszę :grin:
Już poszło na PW :grin:
p.s. fajne ostatnie :grin:
W ostatnim brakuje mi po lewej dłuższego prowadzenia drogi a po prawej ograniczyłbym do wystających tui. Sam domek ma charakter.
Mi w ostatnim brakuje nieba (zawsze o niebo się rozchodzi u mnie) .
Morlok pozdrawiam.
Dzięki za komentarz. Niestety w lewo się nie dało, jakiś syf śmietnikowy leżał na drodze. Zdjęcie robiłem dla pokazania komuś domu, który mi się podoba. Miło, że zauważyłeś w tym fotografię. :)
Fotka była wsadzona na foruma dla pokazania na IRC-u problemów technicznych z aparatem. Niszczy mi ostrość, WB świruje nawet przy kalibracji na "szarą kartę" i daje ziarno jak z kliszy nawet dla 100 ISO. Niestety obawiam się, że serwis tu nie pomoże, taki egzemplarz aparatu mi sie trafił. :evil:.