Chyba żeś się pomylił...może z E-520...
Wersja do druku
Nikt z Was nie miał takiego uszkodzenia śródmordzia jak ja. Jeszcze w szkole biegłem sobie korytarzem. W tym samym momencie drzwi od sekretariatu się otworzyły, a ja z całą szybkością w ten otwierający się kant. Taka kreska z góry na dół przez pysk. Obudzili mnie po kwadransie :roll:
Proponuję założyć wątek "Uszkodzenia Śródmordzia i innych obszarów" :wink:
A tu już zdjęcie z nowego sprzętu :grin:
1
Załącznik 153243
Coś z Rajdyjemy w szczytnym celu :grin:
1
Załącznik 153616
2
Załącznik 153617
3
Załącznik 153618
Cześć, 1 do bani, auto wygląda jakby stało na poleposition :-) Jakby tam były StartUpGirls to co innego :-), taśma bezpieczeństwa, jakiś szmata wisi. Do Koszalina fota.
3 lepiej, bo widać jakiś kurz, ale pewnie dohamował i nie ma kółek w ruchu. Też do Koszalina wyślij.
2. Taaak, dwaaa, o to to to. Nie widzę exif ale mam wrażenie, że był nieco zbyt długi czas. Poeksperymentuj z czasami i korekta ekspozcyji. Jak będą zbyt krótkie, to można potem fotę rozjaśnić w programie. Niebo bardzo jasne, chyba nawet przepalone. Ale ogólnie o to chodzi. Gdybyś miał inne ujęcie, bardziej z przodu to było bardzo gitarra :-)
Wbrew pozorom do panoramowania nie trzeba szukać miejsc gdzie auta osagają V1. Wystarczy nawet mała prędkość by rozmyć tło. Próbuj się ustawiać na wejściach w zakręt (dohamowanie i nisko powieszone auto dociskane bezwładnością). Jak jest widowiskowo to na wyjściu z zakrętu, wtedy będzie lekko przód uniesiony. Tylko tu uważaj gdzie się ustawiasz, bo auta maja taka przypadłość, że na szczycie zakrętu lubią z niego wypadać. Dalej za szczytem nie ustawiaj się po mniejszym promieniu, bo odbijają się i idą torem wbrew logice za to zgodnie z fizyką :-) Pamiętaj, ze na wysigach zawodowców można przewidzieć, gdzie i w jaki sposób auta mogą wypaść z trasy. Na amatorskich wyścigach przyczepność czasem nie jest pod odpowiednią kontrola i stracenie jej powoduje problem a nagłe jej przywrócenie - jeszcze większy :-) Popaczaj sobie na filmiki na YT. Tam jest pełen przekrój zachowań aut w poślizgu.
Szykany, hopy i inne przeszkody pomagają złapać auto w bardziej nietypowej pozycji niż tylko pędzące.