Odp: M.Zuiko Digital 9mm f/8,0 BCL-0980 czyli obiektyw rybie oko / Dekielek od Olympu
Idealny dodatek do GM1 :)
Odp: M.Zuiko Digital 9mm f/8,0 BCL-0980 czyli obiektyw rybie oko / Dekielek od Olympu
Cytat:
Zamieszczone przez
gietrzy
Optyczni jak zwykle dali z siebie wszystko. Myślę, że mało jest osób na tym forum, które zrobiłyby gorsze zdjęcia.
Ale w sumie trzymają poziom zdjęć przykładowych z innych obiektywów :-).
Cytat:
Zamieszczone przez
banc
Optyczni jak zwykle dali z siebie wszystko. Myślę, że mało jest osób na tym forum, które zrobiłyby gorsze zdjęcia.
Ale w sumie trzymają poziom zdjęć przykładowych z innych obiektywów :-).
zdjęcia z obiektywem na dość dużym iso mogą wydawać się mało przydatne ale z drugiej strony zapewne nie mieli możliwości wypróbowania zestawu na zewnątrz,zresztą to tylko zdjęcia testowe więc jakiś artyzm nie jest tu potrzebny a inne portale też jak robią zdjęcia to nie są one jakieś górnolotne,więc nie wiem po co tu Twoja złośliwość.
Cytat:
Zamieszczone przez
PanMarecq
...to tylko zdjęcia testowe więc jakiś artyzm nie jest tu potrzebny... więc nie wiem po co tu Twoja złośliwość.
Ale poruszone zdjęcie nie jest nawet namiastką testu :|
Cytat:
Zamieszczone przez
PanMarecq
Z drugiej strony po przejrzeniu tych zdjęć, znowu bym chętnie wziął tego dekielka raz na imprezę i sprawdził czy by sobie poradził :D ,ktoś z Białego planuje go zamówić ? :)
Ja kupuję na 100 proc wiec najwyżej ci w kopercie na weekend podeślę :-)
O! to by było super,zrobiłbym jakieś porównanie tych dwóch obiektywów(drugi samyang) i udostępnił na forum :). Jakoś bym się pewnie odwdzięczył ! : )
Cytat:
Zamieszczone przez
PanMarecq
O! to by było super,zrobiłbym jakieś porównanie tych dwóch obiektywów(drugi samyang) i udostępnił na forum :). Jakoś bym się pewnie odwdzięczył ! : )
To może i ja bym coś podesłał :)
Cytat:
Zamieszczone przez
PanMarecq
Spoko jak tylko go dostane :-)
Ja jestem ciekaw jak będzie z lampami nigdy nie myślałem o fisheye i doswietlaniu ale gdzies czytalem ze lampy są tak zrobione ze szerokość nie jest przypadkowa / maksymalna w tym fisheye
Cytat:
Zamieszczone przez
krishary
Ja jestem ciekaw jak będzie z lampami nigdy nie myślałem o fisheye i doswietlaniu ale gdzies czytalem ze lampy są tak zrobione ze szerokość nie jest przypadkowa / maksymalna w tym fisheye
Nie do końca rozumiem, co masz na myśli.
Lampy z zoomem, oferują np FL-600R standard pokrywa obiektyw 12mm, z nasadką rozpraszającą pole widzenia obiektywu 8mm.
To przy błysku bezpośrednim, a przy odbiciu od sufitu powinno doświetlić szerszy kadr.