Odp: Zakup OMD w FJ ciekawy przypadek
Cytat:
Zamieszczone przez
Fotomaniac
...i poproszę o zwrot kosztów dojazdu.
Sorry, ale już ich widzę, jak parskają śmiechem, czytając ten list :) Czy już zawarłeś z nimi umowę? Bo tylko z powodu niewywiązania lub nienależytego wywiązania się z umowy takie roszczenia mogą zostać uznane z zasadne, ale i tak do wyegzekwowania są jedynie na drodze cywilno-prawnej.
Cytat:
Zamieszczone przez
Fotomaniac
Otrzymałem dziś info z FJ, że przyjechał nowy egzemplarz, "nowy" okazał się kolejnym "macanym" powystawowym. Ręce opadają. Tracą klienta. Napiszę im kilka ciepłych słów i poproszę o zwrot kosztów dojazdu.
Współczuję...
Ja jak kupowałem swojego Olka E-P3 w MM, to wiedziałem, że jest macany. Nie chcieli mi go wysłać, musiałem po niego jechać osobiście do sklepu (właśnie dlatego, że był macany). Ale cenę zrobili naprawdę zacną... A tak po prawdzie - macany za wiele nie był...
Widać było ślady użytkowania na body, czy sprawdziłeś licznik wyzwoleń migawki?
Nieciekawa sytuacja. Chyba mają kiepskie procedury w FJ.
Epicure, z tym zwrotem za dojazd to żart, mam ich w dalekim poważaniu. W niedziele przy okazji zakupu E-X1 (nie wytrzymałem), pewnym sieciowym sklepie w pewnym dużym mieście
zapytałem o możliwość uzyskania rabatu na OMD, bez problemu 10%, gdyby była wersja czarna była by już u mnie. Spoko nie ma pośpiechu.
Cytat:
Zamieszczone przez
Fotomaniac
Otrzymałem dziś info z FJ, że przyjechał nowy egzemplarz, "nowy" okazał się kolejnym "macanym" powystawowym. Ręce opadają. Tracą klienta. Napiszę im kilka ciepłych słów i poproszę o zwrot kosztów dojazdu.
Przykro to słyszeć, spodziewałam się jednak innego obrotu spraw. Myślę, że stracą po tym nie jednego klienta...
Cytat:
Zamieszczone przez
nightelf
Widać było ślady użytkowania na body, czy sprawdziłeś licznik wyzwoleń migawki?
Nieciekawa sytuacja. Chyba mają kiepskie procedury w FJ.
Nie byłem nawet w sklepie, z rozmowy telefonicznej wynikało że jest macany i nie będę zadowolony. Nie chciałem sobie psuć dobrego nastroju.
Cytat:
Zamieszczone przez
Fotomaniac
Jesteś pewny, że nadal chcesz z nimi współpracować?
To już taki trend, nasilający się po wakacjach. Wszak każdy pracujący w sieci sprzętu z elektroniką, w tym foto, chce zabrać aparat na wakacyjny wyjazd. Jest o tyle miło, że można za to nie płacić.
Ostatnio kupowałem Nikona V1. 2 egzemplarze z pudełka - macane, bez folii, w jednym brakowało paska na szyję, tłuste ślady na soczewkach obiektywów. 3 był oryginalnie zapakowany.
NEX 5R, 3 egzemplarze były macanie, nie miały folii na wyświetlaczu i paluchy na soczewkach obiektywu i ekranie dotykowym. Zamówiłem z centrali i ten był ok, oryginalnie zapakowany.
To nie był FJ.
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
Ja kiedyś kupowałem kefir i jak już byłem przy kasie, to okazało się, że w wieczku ma małą dziurkę i z niego cieknie! To skandal, jak można było do tego dopuścić.
też tak czasem mam... aż zacząłem się zastanawiać kiedyś, czy to nie ja czasem robię te dziurki wkładając kolejne zakupy.
Chociaż nie... jednak nie, bo to samo dzieje mi się z jogurtami :):):)
Ja swoje lustro też kupowałam w FJ, 3 lata temu. Wszystko git, nowiutki egzemplarz pięknie zapakowany trafia do mnie, ale po testach okazało się, że felerny, więc wrócił do sklepu w ramach reklamacji. Czekałam na wymianę na nowy - doczekałam się wymiany na "powystawowy", czyli klasycznie macany (bo nie mieli na stanie innego, wszystkie puszki im "wyszły"). Nie miał jednak w ogóle śladów użytkowania, więc machnęłam ręką, bo już nie mogłam się doczekać zabawki. ;)