Odp: [Panasonic] plotki o nowym korpusie
No to fajnie trzeba poczekać na ten korpus i obiektyw do 17 października :) szkoda tylko,że wszystkie obiektywy standardowe kupowane poza zestawem z aparatem są strasznie drogie...chętnie bym zmienił swego 14-42 R II na takie cudeńko ze względu na rozmiar i 12 mm... Fajnie by było aby ten aparat w kicie kosztował tyle co nowy bezlusterkowiec Sony albo jeszcze taniej,chociaż nowy RX100II(na którego ma być to odpowiedź) kosztuje koło 3000zł ;)
http://www.ceneo.pl/26195766
Cytat:
Zamieszczone przez
gietrzy
...że Panas ma go sprzedwać... tanio.
Oj drogo będzie, drogo...
Magnezowa obudowa wykańczana skórą, matryca z topowego GX7, obiektyw kitowy również z metalu - to musi kosztować :twisted:
I do tego prawdziwe mikro w świecie mikro - bardziej przypomina "wyrób kolekcjonerski" niż aparat dla mas :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
easy_rider
Magnezowa obudowa wykańczana skórą, matryca z topowego GX7, obiektyw kitowy również z metalu - to musi kosztować :twisted:
I do tego prawdziwe mikro w świecie mikro - bardziej przypomina "wyrób kolekcjonerski" niż aparat dla mas :mrgreen:
Twój post niebezpiecznie pachnie mi EP5. Najwyżej ludzie wyśmieją ich i będzie zalegał w Saturnach.
dizajnerski fotopstryczej dla hipsterów? :P
GM-1 w zestawie z 12-32 ma kosztować siedem $tówek.
PS. Jakby ktoś rozważał zakup to chętnie mogę odkupić sam obiektyw.
Pierwsze fotki
GM1
i 12-32mm f/3.5-5.6
Wow! Nawet ma kółko nastaw, nie to co EPM-2. Cena myślę ,że znośna ;) ciekawe tylko jak będzie ze zmienianiem ogniskowejskoro to nie PZ,nie wydaje mi się to być zbyt wygodne przy takim małym pierścieniu...
obiektyw wygląda na konstrukcję składaną...
Ciekawe za ile realnie będzie można kupić sam obiektyw? Podobają mi się wymiary i to, że zaczyna się od ogniskowej 12mm.
Hm... jasność 3,5-5,6, filtr 37mm i... stabilizacja MEGA OIS - gdzie oni to zmieścili :shock: