Odp: [OlyTest] Moje spotkania z przyroda poprzez pryzmat 4/3
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
Fajnie się czyta o ptaszkach, ale liczyłem na test aparatu i obiektywu :wink:
Nie znam lepszego testu sprzetu jak zaprzegniecie go do pracy w typowych sytuacjach do jakich zostal zrobiony. :p
W zdjęciach zachowane sa EXIFy wiec widac co i jak bylo robione, dodatkowo prosiłem jak będą jakies konretne pytania na tym etapie to pisać.
I na wstepie zaznaczylem, ze w podsumowaniu beda technikalia wiec nie dramtyzowac mnie tu :p
pozdro
A ja jestem kompletnie "niezadowolony".
Co z tego, że to świetny obiektyw jeżeli dostępność dla pasjonatów - ŻADNA?
Gratuluję pięknych ujęć i pozdrawiam.
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Nie znam lepszego testu sprzetu jak zaprzegniecie go do pracy w typowych sytuacjach do jakich zostal zrobiony. :p
Ja też nie znam lepszego... Ale na przykładzie tych efektów pracy chciałbym się dowiedzieć czegoś o tym sprzęcie, a nie czytać leksykon ptaków polskich (nota bene bardzo ciekawy, ale raczej na inną okazję) ;) Czekam na obiecywane podsumowanie w takim razie :)
Świetny sprzęt, świetny operator sprzętu ;-)
Test obrazowania jest bardzo dobry. Porównajcie kilka charakterystycznych punktów zrobionych tym zestawem z innymi zdjęciami w galerii nynego, kasprzyka czy mojej. Te punkty to białe lotki i czarny wąs u sójki - tu doskonale widać fakturę piór, zazwyczaj jest to biała plama jeśli dobrze jest doświetlona czerń; analogicznie u dzięcioła dużego. Dość trudno jest też złapać fakturę piór na brzuszku bogatki. Rozumiem że na temat technikali typu szybkość i sprawność autofocusa itd. dowiemy się w podsumowaniu. Ja jestem pod wrażeniem wyników obrazowania tego zestawu, tym bardziej że nyny miał go dość krótko. Ciekawy bardzo jestem jak podsumuje cały test autor. Pozdrawiam
Brawo nyny, szkoda że ten zestaw jest taki drogi :cry: no ale przecież jakość musi kosztować :wink:
widzę, że fotografowałeś generalnie na iso 400, obrabiałeś troszkę (odszumianie itp) czy tyko wywoływałeś do jpg... jakość dobra moim zdaniem. Masz może coś na iso 800?
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
jagger
widzę, że fotografowałeś generalnie na iso 400, obrabiałeś troszkę (odszumianie itp) czy tyko wywoływałeś do jpg... jakość dobra moim zdaniem. Masz może coś na iso 800?
O obrobce wspomne przy okazji podsumowania.
Tutaj masz tylko wywolane i nic nie robione ISO800 - w pierwszym poscie, sa na nizszym iso to sobie porownaj.
Załącznik 83388
pozdro
Tej klasy "testerzy" powinni mieć jednak sprzęt na trochę dłużej niż 2tyg.
Jeżeli któreś ze zdjęć z tego testu nie znajdzie się w przyszłorocznym kalendarzu to ja się wypisuje z tego forum ;-)
Nyny, mógłbyś się w końcu pokazać na którymś zlocie Olkowym :-)
Chyba był.... na Jurze..??? czy się mylę....?