Co by nie powiedzieć to zdjęcia robali bardzo naturalne.... Mucha jest super......:grin:
Wersja do druku
Co by nie powiedzieć to zdjęcia robali bardzo naturalne.... Mucha jest super......:grin:
Tak pokrótce - światło, światło i jeszcze raz światło - szukać lepszego światła, od tego proponowałbym zacząć. Czarny owad na białym kwiatku nie rokuje większych nadziei na powodzenie, szczególnie w ostrym słońcu (zdecydowanie unikać!!!). Szczegóły zginą w czerniach lub bielach albo najczęściej tu i tu. Brak ostrości na oku (pierwsze zdjęcie) też nie wygląda najlepiej. Drugie zdjęcie mocno zaszumione, podobny problem z oświetleniem ("przejarana" biel na głowie kontra silny cień od spodu muchy). Poszukasz lepszych warunków odnośnie światła lub pokombinujesz z lampą+dyfuzor ew. blendą od razu będzie lepiej, znam z autopsji. Pilnuj też gdzie łapiesz ostrość. To tak na początek:)
Dawno nic nie wrzucałem ... w takim razie z innej beczki ;-) tym razem bez "portretu" i robali ;-)
37, 38, 39, 40
I z innej okazji (zlot garbusów)
41, 42, 43, 44
Fajne :)
;-) Ja tam był tylko przypadkiem ;-) - Ale o ile się nie mylę to wersje sportowe oparte na podwoziu VW Garbusa - chyba nazywa się to Volkswagen Karmann, na pewno mniej spotykane i znane. Ale szczegóły to pytanie do znawców ;-)
Coś dawno nic nie wrzucałem ;-)
W takim razie dziś .... nie nie robaki ..... ;-) Tym razem ludzie.
Wszelkie konstruktywne uwagi (co źle, nad czym pracować) mile widziane.
NR. 45, 46, 47
Pierwsze całkiem fajne, ale jakbyś spróbował tak?
Załącznik 100179
Dobrze przycięte ahutta tak jest lepiej .