Odp: m4/3 czery lata- ankieta
Cytat:
Zamieszczone przez
pers
Taka deklaracja bez podania ceny? :-)
tak kupiłem OM-D, da się
Cytat:
Zamieszczone przez
pers
Taka deklaracja bez podania ceny? :-)
Wystarczy, że będzie tańszy niż OM-D.
Cytat:
Zamieszczone przez
nightelf
Ja mam w E-P3 ten większy grip od Olympusa i jest wygodniej, ale nie aż tak wygodnie jak w przypadku większej lustrzanki.
Dzięki za info :-)
No i jeszcze jakby ten E-P5 miał EVF na stałe to też chyba bym poświęcił wypłatę.
Cytat:
Zamieszczone przez
opiotr
No i jeszcze jakby ten E-P5 miał EVF na stałe to też chyba bym poświęcił wypłatę.
To wtedy wyszedłby z niego drugi OM-D. Mnie interesuje PEN właśnie dlatego, że nie ma wizjera, który jest mi do niczego niepotrzebny. Chyba, że miałby wizjer, który nie odstaje od korpusu.
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
To wtedy wyszedłby z niego drugi OM-D. Mnie interesuje PEN właśnie dlatego, że nie ma wizjera, który jest mi do niczego niepotrzebny. Chyba, że miałby wizjer, który nie odstaje od korpusu.
Nie jest Ci potrzebny czy też nie podoba Ci się ten z OM-D? Pytam bo nie miałem okazji bawić się wizjerami z m4/3 ale mialem okazję robic zdjęcia prostymi lustrzankami z uzyciem wizjera i dla mnie to było spore ułatwienie przy kadrowaniu. Wręcz bezcenne - ale to może dlatego, że w moim aparaciku mam beznadziejny wyswietlacz.
Cytat:
Zamieszczone przez
pers
Nie jest Ci potrzebny czy też nie podoba Ci się ten z OM-D?
Nie jest mi potrzebny. Miałem kiedyś Panasa GF2, teraz mam kompakta Fuji. Ekrany w nich są na tyle dobre, że nie widzę już potrzeby zaglądania w wizjer. A OM-D mi się podoba, ale szukam aparatu w innej formie - zaawansowanego, ale kompaktopodobnego, a nie lustrzankopodobnego.
Cytat:
Zamieszczone przez
pers
Pytam bo nie miałem okazji bawić się wizjerami z m4/3 ale mialem okazję robic zdjęcia prostymi lustrzankami z uzyciem wizjera i dla mnie to było spore ułatwienie przy kadrowaniu. Wręcz bezcenne - ale to może dlatego, że w moim aparaciku mam beznadziejny wyswietlacz.
Lustrzanki się nie nadają do kadrowania w LV, głównie ze względu na kiepski AF i ich rozmiar/rozłożenie masy, utrudniający stabilne utrzymanie na wyciągniętych rękach. Ale większość z nich już ma na tyle dobrą jakość ekranów, że spokojnie można ich używać do kadrowania np. na statywie, nawet w słońcu.
Chodziło mi oczywiście o wizjer wbudowany tak, że gabaryty pozostały by te same. Sony pokazał, że można.
Cytat:
Zamieszczone przez
opiotr
Chodziło mi oczywiście o wizjer wbudowany tak, że gabaryty pozostały by te same. Sony pokazał, że można.
Byl juz podobny aparat - E330. Nie udawal niczego tylko został wymyślony dla wygody fotografa.
brakuje opcji: uzywam 4/3 oraz innego systemu ;-)
PS.
wiem, wiem, ankieta jest o m4/3 ;-)