5 załącznik(ów)
Odp: Zdjęcia Mcarto - street i takie tam...
witaj, tym razem będę milczał, street to nie moja działka. pozdrawiam
może i 15stka była by ciekawa ale chyba wymagała czasu, cierpliwości i kilkudziesięciu pstryków celem uzyskania czegoś intrygującego :cool:
Dla mnie największy potencjał ma 14. - żywy drogowskaz :wink:, tylko jak dla bardziej interesujące byłoby trochę inne kadrowanie, pokazanie większej przestrzeni przed gościem, lub kadr poziomy.
1 załącznik(ów)
Tak lepiej?
Załącznik 68800
Dla mnie zbyt centralnie ale może tak pownno być.
ja bym popracowal nad czystoscia kadru, to pierwsza moja uwaga, czasami wcisniecie spustu sekunde czesniej lub pozniej duzo zmienia,
kolejna sprawa, wszystkie zdjecia robisz na wyprostowanych nogach... zaryzukuj czasami pochylenie sie z aparatem, lub kucniecie, czasami poprostu pomaga usiasc na ziemi i tyle, wszystko zalezy od sytuacji, poczytaj i punkcie widzenia w fotografii (juz chyba Rafal Czarny Tobie o tym pisal)
na 14 szkoda ze nie ma kontaktu wzrokowego obu panow, szkoda ze ten po lewej odwraca glowe, tutaj znowu wracamy do tego aby wyczuc moment
15 ja bym stanal w innym miejscu, uzyl dluzszej ogniskowej, oraz ciasniejszego kadru, wyciagnac zonglera z tla, pokazac te przedmioty ktore sobie tak misternie poukladal, zlapac jego mine podczas takiego wystepu... bezcenne
sytuacje ktore pokazales na zdjeciach, maja pewien potencjal, wydaje mi sie ze mozna by je pokazac innaczej, poszukac jakis zwiazkow, byc moze zartu, albo dowolnych emocjii, tak aby zdjecie stalo sie bardziej interesujace
5 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
Centus
ja bym popracowal nad czystoscia kadru, to pierwsza moja uwaga, czasami wcisniecie spustu sekunde czesniej lub pozniej duzo zmienia
I tak i nie - gdybym czekał sekundę lub dwie to dwóch powyższych kadrów bym nie miał. Na ulicy wszystko zmienia się w ekspresowym tempie - tutaj mam zasadę aby nie czekać na powtórkę. Mogę się przyłożyć do nima czy pokazanego żonglera (akurat nie posiadałem tele) bo z reguły otoczeni sa kordonem gapiów ale już sfotografowanie zwykłej wystawy bywa uciążliwe w b.ruchomym miejscu. To trzeba poczuć na ulicy...
Czasem też brakuje sekundy aby kadr stał się ciekawszy:
Załącznik 68807
Gdyby ten Pan zechciał przystanąć na moment...
Rozpisałem się.
Kolejna porcja okolice Temple Baru.
17
Załącznik 68802
18.
Załącznik 68803
19.
Załącznik 68804
20.
Załącznik 68805
Spodek wylądował, schodki się wysuwają - lecę zasysać głębszą wiedzę...