znowu bracketing tylko 3 klatki.... wiec odpada :)
Wersja do druku
znowu bracketing tylko 3 klatki.... wiec odpada :)
aaaa mam coś fajnego auto iso 100-1600 dla mnie to fajna sprawa no i nowa matryca ciekae jaka
Taa, juz zapomnialam, ze mam te 2 boczne kropki... Ale z lapaniem ruchu gorzej niestety, przestaje mnie bawic moj jeden punkcik i 50% zdjec trafionych w porownaniu z C30d i jego bodajze 9/11 punktami i wszystko pieknie trafione. Tak na Gwiazdke tego roku cicho licze... Ale cii! ;p
Auto iso dobra rzecz, nawet bardzo... Tylko nie rozumiem jednego... W starszych, bardziej szumiacych lustrach, dawali iso 1600, marne, ale bylo. A teraz tez tylko 1600... Mogliby dac to 3200 czy 6400... Nie byloby imho AZ tak zle jak podbijanie 1600...
Do braketingu to statyw, manual i wstepne podniesienie lustra ;p
AAA no ja az tak sie na tym nie znam, raptem kilka HDRków za mna ;) Ale mozna sie pospieszyc chyba ;]
ile Ci potrzeba ? do HDRków ?
7 ?
czy więcej / mniej ?
W normalny dzień 5, pod światło rożnie 5-7.
Fakt.... krok o więcej niż 1 EV nieco zmieniłby sytuacje, chociaż do tego co robie wole większa ilość klatek (więcej można wyciągać, 5 to optimum).
A mnie ten cały pęd technologiczny denerwuje... Nie mozna sie nawet zdążyć przyzwyczić do jednego sprzętu już puszczają drugi. Kiedyś na nowy model trzeba było czekać 2 latka albo dłużej , teraz pół roku co będzie za rok. Nowinka co miesiąc.Niedługo lustra będą tańsze od kompaktów... Czy to faktycznie aż takie dobre...
A jak tak wszystkim firmom zalezy żeby wszys kupowali lustra , to nic prostrzego.Przestac produkować kompakty....:))