Oj widzę, że sprawa z X10 nie jest taka prosta skoro wzbudza tyle emocji:)
Dla mnie jako nowicjusza to chyba nie jest dobry wybór, więc pozostaje XZ-2 albo ten nieszczęsny RX100, którego nie ma jak trzymać:evil:
Wersja do druku
Oj widzę, że sprawa z X10 nie jest taka prosta skoro wzbudza tyle emocji:)
Dla mnie jako nowicjusza to chyba nie jest dobry wybór, więc pozostaje XZ-2 albo ten nieszczęsny RX100, którego nie ma jak trzymać:evil:
Nie odniosłem takiego wyrażenia, wręcz przeciwnie. Z mojego niewielkiego doświadczenia z Silkipix wynika, że ten program to klapa na każdej linii. Lightroom naprawdę radzi sobie bardzo dobrze, na pewno lepiej niż cokolwiek innego. Jedynie przy matrycach X-Trans wymaga innego podejścia do wyostrzania i odszumiania koloru, bo standardowe ustawienia nie są optymalne - pierwszy jest za niski, a drugi za wysoki.
Zacznij najpierw od #35 a potem #43. Czy z powodu, jak piszesz "...mojego niewielkiego doświadczenia z Silkipix..." tak karkołomne postawienie sprawy nie jest cokolwiek ryzykowne?
---------- Post dodany o 13:49 ---------- Poprzedni post był o 13:48 ----------
W tej koniunkcji tak.
Nie spieszy się, poczekam.
Sorry, ale nie bardzo rozumiem co miałbym zrobić. Widzę zdjęcia, ale które jest które? Jakie były parametry ekspozycji? Jak wyglądały histogramy przed zrobieniem zdjęcia? To JPEGi prosto z aparatu czy wywołane RAWy? Jeśli RAWy, to jakim softem wołane i przy jakich parametrach?
---------- Post dodany o 13:58 ---------- Poprzedni post był o 13:57 ----------
Soft Olka jest lepszy.