Że ma x-transowe korory? :twisted:
U mnie tak niejednoznacznie, bo w starym Fudżiku X100 mi się "podobywało", a w tych nowych transach już nie za bardzo.
Są też tacy co nie widzą różnicy, albo nie widzą w ogóle ładności fudżikowych jpg-ów :)
Pozdr.
Stylus to duży aparat. Ja głównie odpowiadalem użytkownikowi PiKa. A co do bycia pod wrażeniem to tez chodzi mi głównie w kontekście malej matrycy i niskiej ceny tego aparatu (względnie niskiej).
Pliki RAF dla zainteresowanych. Robione co popadnie wczoraj wieczorem na wysokim ISO i próba makro dzisiaj rano ale też przy sztucznym świetle.
https://drive.google.com/folderview?...VU&usp=sharing
Musiałem LR zaktualizować. Dodam, że widać jak LR usuwa dystorsję z plików gdy je ładuje :)
Gratulacje...
Kolega z innego forum pokazywał co można wycisnąć z X20 w dobrym świetle i te zdjęcia robią wrażenie.
X-trans jest specyficzny, widziałem naprawdę udane kadry które miały dziwną kolorystykę ale czy to nie wina standardowej obróbki?? Mój ulubiony fotograf od landscapów przesiadł się niedawno z średniego formatu na Fujika (T) i nadal jego zdjęcia zachwycają;)
Bez gripa to już nie to samo:
Ten model to prawdziwy " aparat spacerowy" :
Nie do końca zrozumiałeś sens mojego zakupu. To niemiał być jak najmniejszy aparat na świecie. Odrzuciłem sony bo go nie ma jak trzymać w ogóle... Jest nieporęczny i śliski. Porównanie ze strony którą przytoczyłeś znam, ale ma się to nijak to rzeczywistości. EM1 jest bardzo gruby przez swój grip i posiada komin wizjera czego nie ma x30.
Nie porównuj samego też body bo do em1 musisz podpiąć jakiś obiektyw a jak ma być jasny to nawet mała stałka 25mm okazuje się za gruba...
Całość formy X30 powoduje, że jest idealny do kieszeni a też dobrze leży w ręce. Poza tym, jeżeli już mam się czepiać Sony to menu jest nieprzejrzyste i dostęp do najważniejszych funkcji jest utrudniony.
---------- Post dodany o 16:05 ---------- Poprzedni post był o 15:52 ----------
Zdjęcia marne bo komórką i zretuszowane w komórce ale widać ewidentnie to czego nie widać w porównywarce w internecie.
Niby tylko kilka minimetrów tu i ówdzie, ale ogólnie aparat znacznie mniejszy.
Oprócz RAW wrzuć proszę parę jpg.