ZD 50-200 SWD
PS. Dzięki wszystkim za odwiedziny i komentarze
Wersja do druku
Dawno nic nie wrzucałem, pogoda sprzyja raczej przeglądaniu zdjęć już zrobionych, niż ruszeniu tyłka...:???:
Poniżej 2 fotki zrobione przy porcie w Helsinkach - stragany z fast food przy samej przystani.
Zdjęcie 349 jest jedną z pierwszych moich prób z portretem, więc bardzo proszę o opinie i rady:
348. orientalny fast food
349. sprzedawczyni - portrecik
Fastfood, nie tak bym kadrował. W mocnym punkcie masz dziewczynę skądinąd ciekawą a nieostrą.
Portret dziewczyny fajny. Brakuje troszkę kontrastu i kolorów, ale jest OK
Orientalny fast food budzi trochę zdziwienie. Helsinki inaczej się kojarzą. Ale jak widać orient dociera wszędzie.
Portret dziewczyny bardzo mi się podoba. Sama dziewczyna jest zresztą bardzo ładna. Ale i zdjęcie fajne. Bez zbędnych obiektów w tle. Można się skupić na twarzy i ciekawej fryzurze. A barwa tła podkreśla wszystkie brązy - włosy, opaskę, bluzkę. Bardzo mi się podoba. Można tylko żałować, że nie skierowała wyżej wzroku.
Patelowa kolorystyka jest bardzo na miejscu... miałem na myśli większe nasycenie, ale minimalnie.. Może nieco kontrast, bym podbił aby podkreślić rysy. Nie mniej dziewczyna sama się broni, jest piękna :)
Ostatni portret bardzo ładny, piękna dziewczyna. Na przedostatnim twarz jest poza ostrością. A szkoda.
W przeciwieństwie do większości moich fotek, dziewczynę chciałem pokazać delikatnie, dlatego trochę stonowane kolory i nie podciągany kontrast...
Bardzo dziękuję, właśnie o taki efekt mi chodziło :grin:
Cieszy mnie bardzo że się podoba...
Dziękuję za odwiedziny i opinie...
Fast_food podoba mi się bo wykonane z męskiego punktu widzenia czyli jedzonka na pierwszym planie co odpowiada przez żołądek itd. Portret dziewczyny bardzo udany. Jest w nim jakaś delikatność rysów modelki, barw i to wszystko bardzo się zgrało.
Portrecik z galerii heh... ładny jest podoba mi się kolorystyka