Nieznajowa-urokliwe miejsce, chciało by się powędrować.:)
Wersja do druku
Nieznajowa-urokliwe miejsce, chciało by się powędrować.:)
Jak kiedyś wspominałem, w tych opuszczonych wsiach, z inicjatywy i pomysłu pani Natalii Hładyk postawiono drzwi symboliczne.
Wspominałem już kiedyś o tym gdy wspominałem o wsi Lipna, Czarne i Radocyna.
2343.
2344.
Dzięki za wizyty :)
c.d.n.
Powoli zbliżam się do zakończenia wycieczki po Nieznajowej. No, nie może zabraknąć cmentarzyka tej wioski. Malutki, zabytkowy, więc pewnie okrojony obszarowo, gdy przypomnimy sobie o tym jak duża wioska była.
2345.
2346.
2347.
2348.
2349.
Miejsce, gdzie kiedyś była cerkiew/
2350.
2351.
Fajny reportaż z Twoich wędrówek po nieistniejących już wsiach. :roll:
Te drzwi przypomniały mi las Dębina w Poznaniu. Większość należy do wodociągów miejskich i jest obszarem chronionym.
Ta część była ogrodzona płotem. Wodociągi postanowiły powiększyć teren chroniony i przesunęły płot o kilkadziesiąt metrów.
Niestety z płotem poszło im dość sprawnie, ale z ogromną bramą już nie. Była zrobiona z potężnych rur i zamknięta grubym łańcuchem i ogromną kłódką.
Stała sobie ta brama wbetonowana wśród drzew. Kiedyś ktoś przybił do drzewa deskę z napisem: "Furtka do lasu". :mrgreen:
Jakiś czas temu byłem tam aby ją sfotografować, ale już jej tam nie ma. :cry:
Kiedyś tam przyjadę... :)
zastanawiam się czasem, czy Ty ogarniasz w głowie te wszystkie miejsca (cmentarze, zapomniane wsie, pomniki, miejsca kultu religijnego, itd) które odwiedziłeś i sfotografowałeś. jest tego tak ogromna ilość, że nie sposób zapomnieć czegoś.?
na prawdę potężny materiał historii regionu
Cmentarz wojenny z I Wojny Światowej w nieistniejącej już wsi Lipna.
2352. Załącznik 176546
2353. Załącznik 176547
2354. Załącznik 176548
2355. Załącznik 176549
2356. Załącznik 176550
Churrra, chyba działa :mrgreen: Ciekawe jak długo :roll: