Apz -wprawdzie burek nie mój ale z tego co zdążyam podejrzeć - ma w środku "wyściółkę", nawet fragmenty widać na zdjeciu.
Wersja do druku
Apz -wprawdzie burek nie mój ale z tego co zdążyam podejrzeć - ma w środku "wyściółkę", nawet fragmenty widać na zdjeciu.
Nie lubię zimy. A buraków od Burka: za mordkę, o glebę i na łańcuch.
oszukac moze to niebieskie ze morze
:)
Nie wiem, czemu bylem pewien, ze Tczew to taka mala wioska :oops: A to przecie calkiem, calkiem spore misateczko- 60k mieszkancow nie w kij dmuchal. Wiecej, niz w moim rodzinnym Kutnie. Ale mysle, ze to przez twoje kadry- miasteczko na nich wyglada jakbys wszystkich znala, jakby wszystkie miejsca byly ci doskonale znajome. Sama zrezta dbasz, zeby pokazac tylko ta "malomiasteczkowa" strone, czy nie tak? :)
Wasyl rzeczywiscie ciekawszy w B&W - prawdziwa zima to generalnie pora B&W ;)
Te ostatnie "małokolorowe" zdecydowanie bardziej mi podchodzą, Wasyl zwłaszcza. Aż w gardle ściska na widok tego psiaka ale zdjęcie bardzo ładne.
Wasyl jest the best :grin: I to zalotne spojrzenie ;)
Mało kreatywnam ostatnio ale pomyślałam sobie, że sporo z Was może nie wiedzieć, jak wygląda teraz Wisła :) Wrzucam zatem kilka zdjęć, w tym jeden autoportretopejzaż ;)
(Ten środkowy taki żółty bo blisko wschodu było)
...trójka zdecydowanie....a co to masło Whizzo ? :-D
3 i 1/3 :-D faajne ale ziimne!
Trojeczka prawdziwa kremowka zmrozona:-)
Z ostatniej lodowata 3. :) Psiny aż żal, właściciela bym tak uwiązała.
Z poprzednich Wasyl dwubarwny i chłopak na bruku.
Biedny pieseczek. Uwielbiam te Twoje miasteczkowe klimaty, więc czekam na więcej. U mnie światło nie sprzyja niczemu...
Miałam dziś wielką przyjemność obserwować pracę lodołamaczy na Wiśle. Mam więcej zdjęć ale nie wiem, czy tematyka kręcąca ;) Robią wrażenie...
Kapitalne ujęcia :)
Wow ! Ale imprezka ;)
Opowiedz cos wiecej- glosno bylo? szybko plynely?
W zyciu nie widzialem lodolamacza- myslalem, ze sa wieksze :)
Dawaj jescze jakies foty.
3 fotka chyba najfajniejsza ,pozdrawiam
Mam silny charakter, ale taki o!:shock: To by mnie złamał. Fajna wrzutka, z naciskiem na 1 "stado" 2 "samiec alfa" 3 "sfora" i 4 "wgryzacz"
Pozdrawiam
ja
Wandale :( Lodowisko popsuli.
Jak ma być w tym kraju dobrze? Niczego ludzie nie uszanują.
Fajnie podejzane.
Tez sie zastanawiam jakie dzwieki temu towazyszyly.
Fajna akcja, zawsze chciałem płynąć na takim lodołamaczu. Co do hałasu, także jestem ciekawy jak było, pękający lód robi wrażenie kiedy jest gruba tafla i przychodzą silne mrozy, lód się kurczy, powstają szczeliny, przez całą długość jeziora, dziwnie się przechodzi przez taką "krawędź" .
pzdr
Nooo... odgłosy były niesamowite - głośne trzaski, co jakiś czas również trąbiły :D Płyną dość wolno, ok. 1 km/h. Dopływają do "ściany", potem cofają i z impetem walą w taflę lodu. Największy jest "Lew" - na środku, wali z największą mocą. A ten niebieski samiec alfa to tczewska "Orka" :)
Nie lubię wrzucać długich serii, tu jednak zrobię wyjątek, i tak z bólem musiałam selekcjonować.
I ostatnia wrzutka, od tyłu ;)
swietne zdjecia , wymarzona praca dla mnnie , lubie niszczyc :) .pzdr.
Lodolamacze. w akcji... ladne kadry i swietny temat do pokazania.
Bardzo fajowe :-) ujęcia. Rozumiem że stałaś na moście ?
Zdjęcie lodo-12 jest super. Ta przestrzeń przed nimi ...
Paskudy jedne!
---------- Post dodany o 10:21 ---------- Poprzedni post był o 10:06 ----------
zazdroszcze widoku, musialo to byc niesamowice. Lod pekajac wrecz gra.... choc mysle, ze ryk silnikow wszystko zagluszyl. Bardzo fajna seria.
Pozdrawiam
T.
...mnie najbardziej kręcą śruby :-D...super sprawa szanowna Pani...to tygryski lubią najbardziej polecam https://forum.olympusclub.pl/threads...orski-zbiorowy oraz https://forum.olympusclub.pl/threads...orzem.../page3
nie każdemu dane takie widoki....dla mnie super...dzięki :-)
Ładne psujki krajobrazu. 12 dla mnie najlepsza.
Tylna seria - podoba mi się to ,że widać " efekty " pracy lodołamacza .
Tak jak kiedys moim marzeniem byla przejazdzka czolgiem po ulicach miasta, tak teraz nabralem ochoty na rajd taka "motorowka" :)
Nie bylo to czasem w grudniu w Szczecinie obok komitetu z poczatkiem lat 70-tych?????.Cos mi sie zawsze wydawalo,ze zesmy sie gdzies widzieli:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgre en::mrgreen:.Ja bylem tym wyrostkiem co focil faceta co koktailem w wasz czolg rzucal.Pamietasz?????te sytuacje???:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen: