dwójka do wypoziomowania, trójka nawet fajna :)
Wersja do druku
dwójka do wypoziomowania, trójka nawet fajna :)
Mnie też 1 i 4 ;) ingerencja słupa w naturę nie podchodzi:wink:
Rowniez jedynka oraz czworka jak dla mnie.
Ostatnia wrzutka jakoś mnie nie przekonuje poprzez słupy głównie jak i odbiegające od klasyki umiejscowienie drzewa. Nie znam tego terenu i może inaczej się nie da ale do drzewa podszedłbym bliżej minimalizując w kadrze słupy i druty z których to łatwiej było by oczyścić kadr.
Wiejo- myslalam o tym ale stała woda jeszcze po tej powodzi :( a gumiaków nie miałam :-P
Dzięki wszytskim za opinie i zaglądnięcie tutaj :wink:
Na dzisiaj zdjęcie tęczy, spośród 10 zdjęć tylko to było jakie takie:roll:, zresztą sami oceńcie... :grin: W ogóle nie mogłam sobie poradzić z ustawieniem w trybie M....
Jakby jakieś rady to byłabym wdzięczna, choć nie wiem kiedy znów zobaczę tęcze:grin:, to moje pierwsze "tęczowe" zdjęcie :)
Zmasakrowałaś zdjęci obróbką. Kolory aż w oczy gryzą a na niebie jakieś plamy powychodziły.
Miałaś dość mocno otwarty obiektyw (myślę, że F8 byłoby lepsze tylko jakie wtedy musiałoby być ISO?), na co ustawiałaś ostrość?
Dol zdjecia bardziej "teczowy" niz sama tecza :) Tzw. "pojechana obrobka". Spoko mi tez tecze nie wychodza :P
Z poprzednich "drzewnych" to nr 1 mi sie najbardziej podoba. Ta soczysta zielen i blekit nieba. Moze horyzont wypoziomowac, drzewo do pionu i byloby gites! Zdjecia ze slupami - slupy burza wszystko, a stemplowaniu tak wielkich fragmentow mowie nie :)
T.
No z obróbką tez kombinowałam :roll: ostrość...ustawiłam tryb krajobraz bo na M kompletnie mi nie wychodziło
Dzięki wielkie :!:
PS. ja też stemplowaniu dużych fragmentów mówie nie :wink: