ogólnie to ja używam tylko blm1 tych baterii to tylko w ramach testu ale i tak aparat powinien "kilka fot zrobić"
Wersja do druku
serwis wobec tego...
Proszę napiszcie jakich aku używacie to spróbuje.
Uzywam oryginalnego akumulatorka i zazwyczaj dwoch innych wpakowanych do gripa.
Mam wrazenie, ze na jednym oryginalnym aparat dziala mi dluzej, anizeli na tych dwoch w gripie. Nie robilem testow, nie mam na to czasu, a i koszyka na paluszki tez nie uzywalem.
Gripa uzywam tylko ze wzgledu na wygode trzymania. Nie widze poprawy w zasilaniu przy uzywaniu gripa. Jak dla mnie jest z nim cos nie tak.
PS. wciaz czekam na moje baby z serwisu:/
A co kolega taki pewny siebie? dobre alkaliczne paluszki są znacznie lepsze niż jakiekolwiek aku. Nie wspominajac o jednej ''odmianie'' panasoniców (coś koło 5zł sztuka) kiedyś takowe miałem i w wielu urządzeniach nie mogłem ich najzwyczajniej w swiecie rozładowac...
Dobra, zadam pytanie, ktore chodzi mi po glowie od poczatku posiadania E-3...
Czy u Was licznik pokazuje zanizona ilosc zdjec mozliwych do wykonania na karcie?
Juz tlumacze o co chodzi...
Laduje karte 2GB i dostaje informacje, ze moge zrobic 119 zdjec w formacie RAW. W rzeczywistosci na karcie miesci mi sie cos ok 250 lub wiecej. Tez tak macie?
W jakim sensie lepsze? W pilocie mogą wytrzymać 2x dłużej a w aparacie cyfrowym 20x mniej niż aku... Różne urządzenia mają różną specyfikę poboru energii. Tak się składa, że do większości aparatów cyfrowych bat. alkaliczne się nie nadają - nawet te najlepsze wysiadają po kilku klatkach, można je jeszcze długo używać w innych urządzeniach.