Odp: Witam! Proszę o konstruktywną ocenę moich zdjęć... wszystkie rady mile widziane:
Jakbyś to ty była w lusterku na trzeciej fotce to byłoby świetne. ;)
Odp: Witam! Proszę o konstruktywną ocenę moich zdjęć... wszystkie rady mile widziane:
Miałam takie i poleciało do kosza:)
Jeżdżąc rowerem po uliczkach w okolicach Wrocławskiego rynku zauważyłam piękne latarnie i kute kraty na oknach. Zrobiłam mnóstwo zdjęć których głównym tematem były właśnie one. Jednak wiecie jak to jest, niby wydają się fajne... a kiedy wrzuci się w kompa to wszystko jest jakoś nie tak! Potrzebuję zabrać ze sobą, kogoś silnego, kto mógłby mnie wziąć na ramiona tak bym mogła swobodnie zrobić zdjęcia z interesującej mnie perspektywy. Tak dla przykładu podam, zdjęcie zegara z poprzedniej wrzuty... wyglądałoby o niebo lepiej gdyby zegar był na wprost!
troszkę lewej strony mi brakuje - ale kadrowo już znacznie lepiej niż z początku wątku
Bo było krzywe i byłam zmuszona wyprostować właśnie w taki sposób... Zaufałam poziomicy w aparacie, nie biorąc pod uwagę ukształtowania terenu. Następnym razem zostawię sobie znacznie więcej rezerwy i postaram się pamiętać że sprzęt nie zawsze ma racje :P
sprawdź czy aparat nie ma złotego podziału - może być pomocne ;)
moje foty z reguły są krzywe - nie wiem czemu ale coś mnie ciągnie w jedną stronę
niemniej rezerwe dobrze miec :)
Jasne... Mam włączoną opcję złotego podziału. Jednak czasem bezgranicznie ufam sprzętowi. Na samym początku miałam zupełnie gdzieś to co ma mi do powiedzenia... potem przekonałam się że warto go słuchać i zaczęłam mu ufać nawet za bardzo...
Cytat:
Zamieszczone przez
gulasz
nie wiem czemu ale coś mnie ciągnie w jedną stronę
:)
Jak we właściwą to się nie przejmuj.......:wink:
---------- Post dodany o 12:08 ---------- Poprzedni post był o 12:07 ----------
Do Beaty:
Kadr ciekawy i prosto..... Ale popatrz na poziome linie elewacji....
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
Do Beaty:
Kadr ciekawy i prosto..... Ale popatrz na poziome linie elewacji....
Aaaaa bo tak budują krzywo te budynki...! :)
I tak lepiej niż u BIKERA, co myśmy się namęczli z Nim :D