Na trochę większej powierzchni, niż sensor w 4/3Cytat:
Zamieszczone przez qbic
Wersja do druku
Na trochę większej powierzchni, niż sensor w 4/3Cytat:
Zamieszczone przez qbic
Mnie nie interesuje powierzchnia sensora ani uzasadnianie dlaczego Wielkanoc jest lepsza od Halloween.
Suche fakty
Czy Cn 1Ds jest lepszy od E-3 pomimo tego ze był wypuszczone 5 lat temu? No nie żartujmy sobie.
To ma być segment PRO "consider barriers broken"? Nadal nie wiem jak to do końca jest z tym iso 100 bo dobrych sampli nie widziałem.
Na mój gust to E-3 nie jest pro i porównywanie go z aparatami dwa razy droższymi też chyba nie ma sensu...
Używany 1Ds kosztuje 6.900 PLN.
oczywiście ze to jest puszka totalnie amatorska :) porównywać jąmożna conajwyżej z z 400D i tu wychodzi drogo :DCytat:
Zamieszczone przez suchar
ale i tak ją kupię, po co mi pro puszka? :P
No ale producent chyba pisze ze to PRO, wiec o co chodzi? :P
Ło matko, jeśli uznamy, że Smark to jest puszka pro to E-3 pro nie jest. E-3 to poziom mniej więcej 40D/300D, czyli semi-pro. I tyle.Cytat:
Zamieszczone przez willow32
Tak chyba trudno to sklasyfikować. IMHO - to zależy. E-3 podobnie jak E-1 ma wiele walorów sprzętu profesjonalnego i tak przez niektórych był i jest używany - znaczy, że jest pro. Można zadać pytanie czy C5D jest pro? I znów i tak i nie. Tak - bo wielu nim zarabia i ten aparat oferuje jakość zdjęć dystansującą rywali z mniejszymi sensorami ale nie bo przecież inne cechy tego aparatu raczej sklasyfikują go jako sprzęt amatorski - budowa, szybkość, AF...Cytat:
Zamieszczone przez qbic
Olek będzie miał zastosowania gdzie zdystansuje konkurencję, dla kogoś innego C5D będzie lepszy... - nie ma się co rozwodzić nad tym.
IMHO E-3 to bardzo fajny korpus, posiadający cechy niedostępne dla konkurencji, z jakością obrazu jak najbardziej OK dla wielu zastosowań, w tym profesjonalnych, co nie znaczy, że do wszystkiego będzie najlepszym wyborem...
Ło matko a porównuj se do czego chcesz, mnie to rybka :)Cytat:
Zamieszczone przez suchar
cra3y już sie zamykam :)
mialo byc o samplach a jest zrzedzenie, czy pro, czy nie ...