Ciekawe jaka mialy skutecznosc (zasieg i celnosc) armaty 24/105 ? :-)
Wersja do druku
Ciekawe jaka mialy skutecznosc (zasieg i celnosc) armaty 24/105 ? :-)
Ho, ho, bojowo się w wątku zrobiło :D
i to z grubej lufy... :)
Ostatnio tak zimowo wrzucałem :)
To teraz wspomnienie lata, wycieczki po kaszubskich zamkach Krzyżackich.
Zamek a właściwie twierdza w Kwidzynie jest integralnie połączona z Katedrą.
Zwiedzanie zamku to bilet i łaź sobie sam. Nie ma przewodnika, sam zamek jest podzielony na wystawy samodzielne, tyle dobrze, że związane z epoką.
W katedrze mieliśmy fuksa. Oprowadzał nas kościelny. Bardzo dużo informacji i szeroka wiedza - pełen szacunek. Co więcej, pokazał nam miejsca pochowania komturów, a także wprowadził do miejsc gdzie turyści nigdy, lub prawie nigdy nie wchodzą.
Cz. I - Zamek
No cóż, >>Zapraszam<< :D
Jak przystało na Bodzipkowe różności - rozstrzał tematyczny... jest inspirujący, intrygujący, żeby nie powiedzieć podniecający...takie lufy :mrgreen:
Już tak, na poważnie, ciekawie się zapowiada.
wycieczka zaliczona, zamek zwiedzony, nie robię tego rodzaju zdjęć, znaczy się czasem pstryknę ale na użytek własny... Masz do tego typu fotografii smykałkę, przyjemnie się ogląda :)
Zamek... fajnie poskladane :-)
Mój ulubiony zamek. Od prawie 30 lat nic tam się nie zmieniło, wciąż te same wypchane zwierzaki:wink:
W II klasie byłem na zimowisku w Kwidzynie. Jak wracałem do domu, to odklejały mi się podeszwy od butów, tak szaleliśmy:mrgreen:
Zaschło tu :(
Krasiczyn - coś tam popstrykałem. Będzie po kilka. Wprawdzie mam SKS ale chyba tu nie wrzucałem ? :mrgreen:
Załącznik 83488 Załącznik 83487