Jeszcze pocztóweczka
Wersja do druku
Jeszcze pocztóweczka
Chyba odkryłam w sobie jakąś (nową?) dewiację... - kręcą mnie zdjęcia z salonów fryzjerskich, i to nie tych ekskluzywnych... :shock: :roll:
Chcesz o tym porozmawiać? :wink::lol:
Chyba jeszcze nie jestem gotowa ;( Dla mnie samej to zaskoczenie. Może na jakimś zlocie...? :roll:
Witam
rusałki m.jpg fajowy Tiguan tam stoi :)
Pozdrawiam
Karol
Czemu nie??? Moze by tak jakis osobny watek tylko o salonach fryzjerskich dziewczyny?? :mrgreen:
Pocztóweczka, jak dla mnie za krzywa :-P
Czy taka bardziej Ci odpowiada? :)
@Dziadek - wyprałeś to zdjęcie ze słońca :( Nie ma klimatu.
Ano jest krzywa, ale obstaję przy swoim w kwestii krzywości :wink:
No to jeszcze jedna gondola:grin:
Portrety z dzisiejszego wypoczywania w ogrodzie :grin:
Każdy wypoczywał jak lubił :wink:
Pies (suka?) wcale nie wypoczywał :wink: On uważnie, wszystko obserwował- tylko odwrotnie :grin:
Piękna ta gondola. Impresjonizm normalnie :)
Agnieszko, frajdę mi zrobiaś, bo ja taka z tej gondoli zadowolona byłam a odzewu nie było. :grin:
Może inni nie lubią impresjonizmu? :)
Mówisz, że nie znają sie na... sztuce? :wink: :lol::lol::lol:
Lubię się bawić Twoimi zdjęciami, pozwoliłem sobie na małą poprawkę/przeróbkę :)
Jasiu, fajnie, nawet lepiej ta kompozycja wyszła- jak to zrobiłeś?
Wycinałes?
Bardziej mi się podoba kompozycja Dziadka, z takim właśnie rozkładem kolorów w kadrze.
Gondola w Twojej wersji pięknie gra kolorami i mieni się to na całej powierzchni, w wersji Jana kompozycujnie zdecydowanie lepiej lecz zmniejszyła się powierzchnia gry wodnych blików. Portrecik córeczki miły i delikatny a psiaka fajny bo widać jego czujność.
Dziękuję Wam, Wiejo- zgadzam sie z Twoją opinią odnośnie kompozycji.
Jeszcze jedno śródziemnomorskie...
oo bugenwilla - super ! ! jak to jest ze na południu w łyżce ziemi taki krzak wyrośnie :-)
MSZ troszkę bym zjechał z EV lub przyciemnił po fakcie bo rama (brama) zlewa się z głównym motywem. Poza tym czy 2 kroki w prawo nie dałyby lepszej kompozycji?.
piękna uliczka... :grin:
O ile pamietam to tam ta furtka byly takie same plytki na podlodze jak przed nia,a na werandzie swiatlo sie swiecilo:grin:
Mirku, twoja obróbka to landrynkowe wizje komputerowo-cyfrowe... Te kwiatki już w oryginale walą po oczach i są w mocnym punkcie - MZ wystarczy. Tak poza tym fajna fota(FF :P)
Piekna uliczka :grin:
Uliczka aż zaprasza na romantyczny spacer. Jest piękna. Mirkowa wersja bardziej przypada do gustu. Jest bardziej stonowana i szczegółowa.
Mnie też Mirkowa obróbka się podoba, chętnie usłyszę/poproszę o wskazówki :grin:
Co do kroków w lewo, to zaprotestuję. Przyjrzyjcie się ta uliczka idzie po lekkim łuku stąd takie wrażenie. :grin:
Pozdrawiam, do zobaczenia :grin:
ok, ja tylko myślałem że ten jeden/dwa kroki w prawo zgubią siatkę widoczną po prawej stronie (choć fakt że ciężko jest gdybać nie będąc tam). Mirek wydobył b. ładne światło werandy i szczegółowość posadzki przed. Można też w takiej sytuacji zduplikować warstwę pomnożyć z kryciem tak na 80%, to wydobędzie więcej szczegółów i co ważne robi się to w mig :-).
ale co by nie było zdjęcie b. ładne, uwielbiam takie miejsca i klimaty*
*) czytaj zazdroszczę
Masz na myśli mnożenie jako styl warstwy?