Oooo! Dzięki za ostrzeżenie
Dzięki za troskę. To zdjęcie robiłem z 8 piętra z klatki klatki schodowej domu w którym mieszkam :-P
Wersja do druku
Kos całkiem sympatyczny i drobiny śniego wokół dzioba dodają mu bardzo naturalnego akcentu. Nocne bardzo ładne i przyjemnie sie ogląda.
Ładna pocztówka.
Fajnie, że wpadliście i skomentowaliście :)
Znów mnie zagnało na dworzec, niestety nie na długo. "Załapałem" się jednak na "te-że-we" do Paryża. Szkoda, że światło było już marne i miałem zapięte 40-150 i nic na zmianę. :???:
595
bon voyage
Pani z lizakiem tak ładnie się uśmiechała do pasażerów, nie mogłem sobie odmówić :)
I jeszcze trochę pociągu:
fajnie jakbyś trochę góry w 596 zabrał by jasno niebieskie paski z góry i z dołu były równe :)
Popracuj na tym dworcu:) mogą być wspaniałe prace (wide1). Do roboty Helmuth!
Moim zdaniem, zdecydowanie lepiej. Fajny pomysł.
msz lepiej :)
Plątanina z góry i z dołu
Bardzo spodobało mi sie ujecie podróżnych w wagonie gdzie po poprawce moge powiedzieć kosmetycznej jest lepiej. Plątanina szyn i trakcji także bardzo fajne.
Fajne torowisko, pociag na rozdrozu..
Nie widze przejscia dla pieszych ;)
Ciekawe kto tym wszyskim steruje.
Taki widok z peronu, czy wlazles tam gdzie nie wolno? :)
Helmuth postanowił poczuć się jak lokomotywa ;)
I jeszcze jedno z dworca.
Można za 1€ pobawić się "prawdziwą" kolejką na makiecie :wink:
Akurat nikt się nie bawił, pociągi stały ale pan i tak wpatrywał się w makietę, jakby kolejka elektryczna była jego niespełnionym marzeniem z dzieciństwa :grin:
Podoba się: 595, 596a i 599.:grin:
Czy coś przegapiłem po nr 599 jest 601. Musisz dorzucić brakujące.:grin::grin:
Pomyliłem numerację, 600 już było. :-P
Oceniając to zdjęcie w galerii
Tommy_G napisał:
Jeśli chodzi o twarz, zależało mi na napisie TGV. Dlatego nie mogłem ciąć przed oknem. Ponieważ miałem zapięty 40-150 a nie mogłem się cofnąć, nie zmieściło mi się w kadrze całe okno i pani. Może trzeba było ciąć przez okno przed twarzą? :roll:Cytat:
szkoda uciętej twarzy pana po lewej. Nie rozumiem też dlaczego taka duża przysłona, czas 1/13 i przez to Pani lekko poruszona
Jeśli chodzi o parametry to zwróć uwagę na ISO (1600!). Przesłona F8 dlatego bo chciałem mieć dużą GO (może przesadziłem :roll:) a czas 1/13sek bo tam było naprawdę ciemno :)
Nie wiem natomiast, na ile pani rzeczywiście jest poruszona a na ile to efekt dość mocnego odszumiania.
Gablotę z kolejką na pewno bym nie pominął i pieniążek wrzucił.
Fajne to kolejkowe hobby,trzeba mieć jakiegoś bzika :wink:
Teraz też to widzę, pewnie F5,6 by wystarczyło :-P
Jak kiedyś wspomniałem, namawiam usilnie ptaszki, aby siadały na świerku przed moim oknem. Na razie, nieśmiało pojawiają się kosy ale do wiosny, może się dogadamy :mrgreen:
Super!!!Podoba mi się.
ptaszory bardzo fajne helmuth, najbardziej podoba mi sie 604 :) i napewno sie dogadacie:grin: kurcze, nie mam pojecia jaki kolor piorek tak naprawde maja te ptaszki, ale na 602 i 604 wydaje mi sie on zbyt wielobarwny, szumowaty taki. byc moze to efekt obrobki i kompresji pliku, no i iso 400 napewno nie jest bez znaczenia, ale foteczki bardzo mile:)
Drugie ujęcie najbardziej mi sie podoba, jednak na wszystkich czuć odszumianie. Wiem z autopsji, że nie jest to łatwe, zwłaszcza przy pierwszych podejściach, trzymam więc kciuki za kolejne.:grin:
Co ty Helmuth...ze twardej architektury na ptaszki sie przesiadles... :mrgreen:
Na to jeszcze masz czas, zakladaj cieple buty i wyruszaj w miasto.
Chyba za dlugo do ciebie nie zagladalam, ale to skutki uboczne zlotu....siedze i dlubie przy zdjeciach. Moze w koncu sama cos pokaze :-P
Pozdrawiam .
Miałeś więcej szczęścia. Moje tylko wyjadają słoninę jak jestem w pracy. Środkowy całkiem fajny.
Ptaszki fajne na zdjęciach 602 i 603. 604 troche dziobek w nie ciekawej pozycji. Niby banalane ale zadanie ciężkie z uwagi na rozpiętość tonalną jednak dałeś radę.
Na 602 i 604 - pan kos, na 603- pani kosowa. Stąd różnice w kolorkach.
Szkoda, że igiełki trochę przepalone, ale ptasie miny fajne. Najładniejsze - 604.
Igiełki przepalone, bo skubane nie chcą wyjść do światła- wolą siedzieć w cieniu :evil:
Na 604 odniosłem wrażenie, że kos ziewał. :-P
Z dzisiejszego spaceru.
Spacerek udal sie, bo fotki swietne... a 3.rewelacyjna...!
Fajne, zawsze mi się podobało jak przed zjedzeniem umyją kąsek. Tak z ciekawości to wolno żyjace czy z hodowli.
To był jeden z dwóch dorosłych osobników, z rodzinki liczącej jeszcze 7 młodych. Mieszkają w jamie na brzegu zbiornika powstałego po uregulowaniu koryta rzeczki Nidda (dopływ Menu), przepływającej niedaleko mojego domu. Rzeczka przepływa przez cały północny Frankfurt a tereny nad nią położone, to tereny spacerowe. Ponieważ cały zbiornik jest pokryty lodem, dobrzy spacerowicze dokarmiają te zwierzaki. Pierwszy raz widziałem dzikie zwierzaki, do których można było tak blisko podejść. Pewnie głód osłabił ich nieufność. Zima musiała dać się im nieźle we znaki :)
W rzeczce niedaleko, widziałem jeszcze jakieś inne osobniki ale ponieważ rzeczki lód nie ściął, dają sobie radę i pozostały nieufne- podejść do nich nie można. Zrobiłem fotkę z daleka:
Fajny zwierz!...
...sorry za brak wiedzy ale co to właściwie jest?:P
Nie jestem pewny ale chyba nutria :roll:
Jakiej one są wielkości? Nutria ma ogon pokryty łuskami, a te chyba mają z futerkiem?
Swoją drogą, śliczne gryzonie. :)
Z serii 3 fajna. Sympatyczne zwierzątko :)
Luuuuuuudzie ! To pizmaki :grin:
Drugie skojarzenie było - piżmak. Ale pewna nie jestem.