Niestety, podejście do kadru w pełni symetrycznego jest bardzo trudne. Przed i za budynkiem, stoją inne, które go zasłaniają. Możliwe zdjęcie z ukosa, z daleka, ale wtedy tła nie da się rozmyć. Tak to mniej, więcej wygląda:
Wersja do druku
Budynek w tle troszkę przeszkadza w odbiorze ale sam obiekt sprawia wrażenie ufoludka z potrójnym szczerzeniem "gęby" i z ciekawym "czerepem".
starego wrobla... tfu! starego kaczego na taka GO nie nabierzesz :mrgreen:
ale ciekawostka rzeczywiscie jest- calosc przypomina troche skorupe slimaka...? nie wiem. dla pewnosci- nie kojarzy mi sie ani z kaską, kaszką, kaśką, itp, itd też nie... ;)
Gwiezdne wojny świetnie wypatrzone.
Pozdrawiam :)
Też mi się z Gwiezdnymi skojarzyło. Masz dar wypatrywania takich ciekawostek.
Tu jest tyle ciekawej architektury, że pewnie wypatrzyłem tylko z 10% tego co można. Każdy coś wypatrzy, trzeba tylko mieć czas :wink:
Coś nowego byś wypatrzył i wrzucił :P Bo jakoś nudno tutaj ;)
No cóż, zima nie sprzyja wypatrywania ciekawostek w architekturze :-P
Sympatyczne widoki i ładnie pokazują zimę. Sądząc po dwóch pierwszych nie miałeś takiego mrozu gdyż u mnie, nawet rzeczki o dość bystrym nurcie skuło lodem i tylko po środku widać wąską strużkę płynacej wody. Twoje oprócz ostatniego taką przyjemniejszą zimę ukazują.
Patrząc na dwie pierwsze to chyba wiosna już niedaleko? Fajny ciepły (choć zimowy) klimacik.
Znajome miejsce :wink: Już kiedyś widziałam u Ciebie w wątku ten stopień wodny czy jak to się nazywa.
Na pierwszej fotce jaz dwoma wiezami po bokach w scenerii zimowej, natomiast druga fotka pokazuje ladny meander z mostkiem w tle.
Rzeczywiście, taki specyficzny klimat. Zima rzadko kiedy daje się tu we znaki. Niewiele jest okazji, żeby jednocześnie był śnieg i słońce :|
Tak, ale nie w zimowej szacie :)
Sporo na forum pokazało się ptaszków, pokażę swojego. Jakieś 3m od okna mam świerk, może częściej uda sięzłapać jakiegoś ptaka. Nie powala ale chętnie przyjmę uwagi i rady. Niestety, z długich mam tylko kitowy 40-150 i sporo kadru musiałem wyrzucić.
To Twój ptaszek..............sam to napisałes.........ciekawe co na to M......;-)
Tak na marginesie ,fajna fotka,moze ciut za ciemno.
Szkoda że tył ptaszka wyszedł nieostro
Tył jak tył, grunt ze przód ptaszka jest ostry:-)Z nieostrym przodem ptaszek by sie nie pożywił.
Bardzo mi się podoba nocne, świetne.
Ale lampa... swietnie uchwycony ksiezyc.
Ptaszek rewelka, szkoda że ogonkiem poruszał. Ale i tak szacun za czas 1/50.
A nocne z tą wielką żarówą... czapki z głów.
trafiłem dzisiaj w galerii na Twoje zdjęcie z centrum handlowego (385 w wątku) po obróbce... Być może już ktoś o to pytał... jak uzyskać taki efekt?
Pzdr
To proste, jak masz program Dynamic Photo HDR. Niestety płatny :???:
Fajny mundek. :) Jak żarówka.
Bardzo fajny ten Twój księżyc i rzeczywiści z Batmanem się kojarzy. Fotografia przyrodnicza to nowy kierunek? Będzie więcej?
Chodzi o ptaszki? Zależy czy uda mi się je namówić do siadania na świerku, przed moim oknem :grin:
Takie małe a jakie wredne :mrgreen:
spoko wyszło.. szkoda trochę że księżyc przychmurzony..
Tak a propo nocnych - nie wiem czy włóczysz się po nocy sam czy nie, ale uważaj, bo ostatnio zrobiło się we Frankfurcie dość niebezpiecznie. Ostatnio mój znajomy, który żyje z fotografii został zaatakowany w parku przy operze. Oberwał dość mocno i cały sprzęt mu zwinęli.
Bardzo ładne to miejskie nocą. :)
p.s. Uważaj na siebie podczas nocnych eskapad!