-
Ja chyba za to coraz rzadziej będę wstawiać do galerii :) Masz rację co do starszych fotek, ja osobiście ich nie komentowałam, bo ile razy można patrzeć na to samo zdjęcie? :wink: Nowości mnie za to kuszą :cool: (zwłaszcza, że często dużo lepsze od Twoich dawniejszych fotek).
-
Malenki - bardzo ładne, witraże świetnie się prezentują w tych zacienionych wnękach a dzięki ludzikom jest podkreślona potęga sali.
-
Dziękuję.
Wziąlem dziś (wczoraj jeszcze) na ekran jeden z moich ulubionych kadrów z zeszłego roku, widok szczytu katedry i wystającej spoza niej Krzywej Wieży w Pizie.
Wywołałem je z ORFa zupełnie od nowa, już bez wklejania chmur różnicowych.
Obróbka jest nieco inna ale za to bez żadnych wklejek.
Bardzo proszę o skomentowanie pracy i szczere opinie.
Koronkowa robota
https://galeria.olympusclub.pl/album...koronki_xa.jpg
Starą wersję już usunąłem więc porównywać raczej się nie da.
PS
Klikać w fotkę bo skaluje okropnie.
-
Jest OK ale ta wieża leci trochę na prawo... ;-)
Szacunek.
-
To jedno z moich ulubionych. Zarówno wersja kolorowa jak i BW.
-
jednak mła brakuje góry (zwieńczenie dachu) i niestety prawej (niech by dach zszedł, wieża nie opierała by się o prawą stronę kadru - brak jej powietrza), lewa jest OKi, choć może bym ciął przez oś dolnej kolumny. Świetne ujęcie, choć moim zdaniem do super doskonałości należałoby focić z miejsca o kilka metrów w prawo (wieża na środek dachu) - nie wiem czy jest taka możliwość - nie byłem, a się wymądrzam.
-
Świetny kadr i bardzo dobra obróbka. Jedyne co mi może brakuje, to samego czubka katedry (po lewej stronie u góry).
Wiele lat temu bylem w tamtym miejscu i jakoś nie mogę sobie przypomnieć takiego "spojrzenia" - bardzo fajnie.
-
Dziekuję za komentarze :)
Zdjęcie zrobione jest z okna na galerii w Baptysterium.
To tam, gdzie widać postacie ojca i syna w fotce "Maleńki".
Nie ma możliwości zrobić tego kadru z innego miejsca.
Co do cięć, no cóż, nikt nie jest doskonały. Tak mi się to widziało, wcale nie znaczy to, że tak jest najlepiej ;)
-
Dzięki za informacje,, tak tez myślałem, ze musi to być jakieś "wyższe stanowisko strzeleckie". Poza tym nie bądź taki skromny - moim zdaniem, najistotniejsze jest właśnie to
jak my daną rzecz czy sytuację widzimy :-). Wszystkie uwagi, inne spojrzenia zawsze są bardzo subiektywne.
-
NIe było mnie trochę na forum - ale żeś nawlepiał ;)
Bardzo ( jak zwykle) podchodzi mi twoja architektura, a także seria z tramwajami lizbońskimi. Stare foty też miło sobie przypomnieć, ale rozpisywał się nie będę.