-
Dzieki za komentarze.
Kotek
Obie fotki to nie Panoramki, ale faktem jest ze to HDR z 2 fotek.
Tadeusz
Mysle ze czerwone swiatło na mgiełce to zasuga naszego kochanego słoneczka, taki efekt pojawia sie przy wschodze słonca tylko na pare chwil i w dodatku nie zawsze w dobrym efekcie.
Kto widział pare wschodów nad mgłami to wie.
Sporo tych fotek dzisiaj narobiłem, i nie wiem czy to sa najlepsze kadry.
255
-
Szklarz,
Z tym czerwonym światełkiem, to mam na myśli wysoką jakość obrazowania u Olego o czym decyduje przede wszystkim praca obiektywu, a także innych elementów aparatu biorących udział w przetwarzaniu obrazu.
Doceniam wykazaną przez Ciebie sprawność techniczną, bowiem z mojej skromnej praktyki w materii wczesnorannych i późnowieczornych widoczków wnoszę iż miałeś bardzo mało czasu. Taki widok, to są dosłownie minuty, słońce wstaje znad horyzontu niezwykle szybko, piekne światło znika, a i warunki pogodowe równie szybko mogą się zmienić, więc pewien stresik jest przy takich fotkach. Na ogół moim zdaniem taka sesja poranna najlepiej sie udaje, gdy jest zaplanowana z wizją lokalną włącznie przeprowadzoną zawczasu. Czy tak było w Twoim przypadku?
Pzdr, TJ
-
Faktem jest koncentrowałem sie na słoncu az tu nagle zobaczyłem cudwne promyki, trwało to moze z 2 min.
Mam jedno ulubione miejsce w Dolinie Nidy, fot. wscodzik z dzrzewem ale nigdy nie planuje takich ujec.
Po prostu raz na jakis czas wyjezdzam w nocy i jak trafie na odpowiedni klimat to i pare fotek zrobie.
-
No gratulacje Piękne fotki.
-
Szklarz - Mistrz widokowek!
-
Padniiiiiijmy na kolana...
Piękne zdjęcia cykasz..A krajobrazy to nie jest łatwy temat... Warunki atmosferyczne masz jak na zamówienie :D
-
Mistrzem to ja nie jestem, tylko czasami wcesnie sie budze.
256
-
-
Taka maszynka rolnicza
257
-
Jejku kolejne świetne fotki. :D Maszyna to mi się tak średnio podoba (ta ciemność mi nie leży ;) ), ale poprzednie rewelacja.