Rozbroiły mnie fotki 3 i 5.
Wersja do druku
Rozbroiły mnie fotki 3 i 5.
Załącznik 78447Załącznik 78448Załącznik 78449Załącznik 78444Załącznik 78445Załącznik 78446Załącznik 78444Załącznik 78445Załącznik 78446witam
Przedstawiam wam zdjęcia kotki, która obecnie szuka domu. Znalazłem ją 4 dni temu przemoczoną, zmarzniętą, wystraszoną, głodną. Nie miałem sumienia jej zostawić a z racji tego że posiadam już trzy kotki Borysa, Kasie, Dezertera i suczkę Fany nie mogę sobie pozwolić na kolejnego kotka. Kotka potrafi korzystać z kuwety, jest oswojona, chce cały czas się bawić, wiek jej to około 5 miesięcy dokładnie będę wiedział po wizycie u weterynarza. Może jest ktoś chętny na tego kotka. Więcej informacji pod tel. 509378809
pozdrawiam
@Lactuca - Ciekawa wrzuta :) Ładne zdjęcia.
@niwi - sympatyczna ta znajda, trzymam kciuki, żeby udało się znaleźć dla niej nowy dom.
Ślicznotka jest :)
Oby się udało.
"W moim studiu" pojawiły się trzy piękności ... I co ja biedaczysko z nimi pocznę.
Pytałem już, ale ... to ponoć "trudna sprawa z kotami".
Na razie zapewniłem im wikt i spańsko, ale co będzie dalej ...
To są najprawdopodobnie kocięta CZABI z mojej galerii.
No niespodziewałem się po tej malocie, że przyprowadzi mi takie ślicznoty.
Pozdrawiam.
Kocisko także ode mnie :grin:
Jeszcze raz Zuza - wersja sprzed lat :)
Grzebiąc dzisiaj po jakiś starych zdjęciach z przed lat znalazłem oto takie towarzystwo wzajemnej adoracji. Chyba rozejm mieli jakiś na czas obiadu i popołudniowej sjesty :) Szkoda, że się jeszcze nawzajem nie łuskali :D
Załącznik 78620
A jeśli już o portretach mowa, wygrzebane z szuflady dwie portretowe wprawki najważniejszego kota mojego życia ;)
Załącznik 78622 Załącznik 78623
Fotki mają charakter wspomnieniowy. Kocura już nie ma. Cukrzyca go zabrała. Drugiego takiego nie ma i nie będzie...
Co prawda jestem psiarzem nie kociarzem ale znalazłem i u siebiepstryki.
Tylko żeby moja psica tego nie zobaczyła ;)
Tam jest jeszcze jeden kot ale widać jego mały kawałek zaraz za tym z lewej na murku:). Mam jeszcze kilka zdjęć z tej sceny ale to wyszło najlepiej bo gołębie były czas w ruchu i to jest jedyne gdzie widać je wszystkie trzy :)
Na tej fotce poniżę widać większą jego cześć tego czwartego kota za to gołębie się gdzieś porozchodziły :)
Załącznik 78630
dobre to panie kolego, weselej się robi :) od razu
Bo gołębie to za duże ptaszki jednak, nie to co kanarek :wink:
Kiedyś mój kot był w domu z papugą, ale się ona stroszyła na jego widok.
Załącznik 78804Załącznik 78805
1. A co się gapisz?...
2. A idę sobie..
@geo - bardzo słodkie maleństwo :)
Te zdjęcia z prosiaczkiem które widziałem na twarzoksiążce też świetne :D
---------- Post dodany o 15:19 ---------- Poprzedni post był o 15:18 ----------
Trudno zgadnąć, kiedyś widziałem jak ktoś powiesił bezgłowy zezwłok sikorki do góry nogami na krzaku (na lince) podejrzewam, że to jakiś człowiek.
Pani - piękny ten drugi portrecik;
yac - śliczności ten futrzak - i fotki fajne;
geo - piękny ten malec - ciekaw co z niego wyrośnie - fajne foto.
Pozdrawiam.
Na niektórych monitorach ten kotek przypomina białą plamę, ale na tych, na których mogłam to skontrolować nie ma prześwietleń ;p
Załącznik 78829
<3
Kot mojej cioci upolował zająca, więc wszystko możliwe z tymi drapieżnikami.
Bo to mordercy są :)
@Krasska - bardzo sympatyczne zdjęcie, warto zawsze skontrolować histogram jeśli idzie o przepalenia. Ja przepaleń nie widzę, a kot to sama słodycz :D
@MAF - na zdjęciu wygląda jak niewinny śpioch :wink:
To słodki kotek - póki jest w domu.
Tutaj pierwsze próby polowania, niedługo po przeprowadzce ze schroniska.
Były delikatnie mówiąc żenujące, ale też nie miała się gdzie uczyć. Teraz to jest zupełnie inny kot :)
@MAF - fajnie uchwycony moment skradania :) Mój kocur miał dziwną metodę skradania, mimo, że przywarł do ziemi jak powinien, to jego ogon machał po ziemi jak szalony. Podejrzewam, że przez to machanie stracił okazje do upolowania ptaszków. Swoją drogą, to pamiętam, że na gołębie też się próbował zasadzać, ale z miernym skutkiem.
To jest świetne zdjęcie high-key. Bardzo mi się podoba.
Od strony techn(olog)icznej - wygląda dobrze i na skalibrowanym monitorze, i na badziewnym laptopie.
---------- Post dodany o 13:54 ---------- Poprzedni post był o 13:46 ----------
Fakt, rzadko widywana na zdjęciach poza, szczególne z boku.
Co do machania ogonem - wiele kotów tak ma. Jest to objaw silnych emocji, czasem dochodzi do niego jeszcze "poszczekiwanie" (kto widizał/słyszał, ten wie, o co chodzi). Bardziej doświadczeni łowcy potrafią się ograniczyć do nerwowego drżenia ogona poza linią wzroku ofiary. :)
Świetna fotka MAF. Wyszła "cała natura" kocia.
Pozdraawiam.
To też jest typowo kocie zachowanie:
Hehe, nie ma to jak sobie leżeć na świeżo wypranych rzeczach :)
MAF:
Świetny kociak z charakterkiem
Fajne foto MAF :)
Ode mnie - nowi goście. Malucha udało mi się ustrzelić jednego - chyba najodważniejszego :)
Pozdrawiam.
Załącznik 792843 tygodniowy miot B Avari*PL
www.avari-koty.pl
:)))