Odp: Panasonic Lumix DMC-GX7
Cytat:
Zamieszczone przez
viruuss
na szybko z dzisiejszego spaceru, prosto z aparatu, tylko pomniejszone
plus wycięty EXIF, dlaczego? Mnie by ciekawiło iso naprzykład:)
Rozumiem usuwanie exif w galerii, czy watkach (w sumie exif niepotrzebne) ale w takich dotyczacych sprzętu to już nie za bardzo.
Cytat:
Zamieszczone przez
andtor2
plus wycięty EXIF, dlaczego? Mnie by ciekawiło iso naprzykład:)
Rozumiem usuwanie exif w galerii, czy watkach (w sumie exif niepotrzebne) ale w takich dotyczacych sprzętu to już nie za bardzo.
Niektore programy robia to automatycznie przy zmniejszaniu
Cytat:
Zamieszczone przez
Vindex
Niektore programy robia to automatycznie przy zmniejszaniu
Wiem, tak jak i wie o tym większość (tak sądzę) wstawiający zdjęcia powiedzmy testowe w takich wątkach.
Cytat:
Zamieszczone przez
andtor2
plus wycięty EXIF, dlaczego? Mnie by ciekawiło iso naprzykład:smile:
Cytat:
Wiem, tak jak i wie o tym większość (tak sądzę) wstawiający zdjęcia powiedzmy testowe w takich wątkach.
A wiesz, że to robi także nasze forum? :)
Wstawiasz oryginał a ono ciach, ciach.
Cytat:
Zamieszczone przez
skow
A wiesz, że to robi także nasze forum? :)
Wstawiasz oryginał a ono ciach, ciach.
Nie wiem, nie sadzę, nie wydaje mi się, nigdy się z takim problemem nie spotkałem aby forum usuwało EXIF z zdjęcia. Jesteś pierwszą osobą, która tak twierdzi i na to zwraca uwagę.
Cytat:
Zamieszczone przez
andtor2
Nie wiem, nie sadzę, nie wydaje mi się, nigdy się z takim problemem nie spotkałem aby forum usuwało EXIF z zdjęcia. Jesteś pierwszą osobą, która tak twierdzi i na to zwraca uwagę.
No to wstaw jakieś oryginalne zdjęcie, takie powyżej 1M bajta.
Ponad rok temu była dyskusja "exif - co nam po nim".
Delikatnie zwróciłem uwagę przykładem, że ta dyskusja jest bezowocna.
W ferworze dyskusji wyższości świąt BN nad W nikt na to nie zwrócił uwagi.
Jedynie "H" spytał się po co ludziom zawracam głowę jakimś pstrykiem.
1 załącznik(ów)
Mogę wstawić. Sam jestem ciekawy. Nie będzie to niestety z GX7. Fotka to jpg prosto z aparatu oryginalna waga 5,5MB rozmiar 4x3tyś pix.
Załącznik 106410
Edit
Zwracam honor:) Rzeczywiście w takim przypadku EXIF jest usuwany. O tym nie wiedziałem. Tak być nie powinno.
Z drugiej strony waga do 1MB jest w zupełności wystarczająca aby wstawić dość duże zdjęcie.
Cytat:
Zamieszczone przez
andtor2
Mogę wstawić. Sam jestem ciekawy. Nie będzie to niestety z GX7. Fotka to jpg prosto z aparatu oryginalna waga 5,5MB rozmiar 4x3tyś pix.
Ja nie widzę, a wolałbym aby był.
PS. A może tylko niektóre wtyczki go nie widzą?
Cytat:
Zamieszczone przez
Namor1
Ja nie widzę, a wolałbym aby był.
PS. A może tylko niektóre wtyczki go nie widzą?
Nie, nie to nie wina wtyczki:) Edytowałem posta wyżej. Cóz to jeszcze jeden powód aby przy wstawianiu nie przekraczać wagi 1MB. Na to zawsze zwracam uwagę bo nie lubię jak mi forum ingeruje (dodatkowa kompresja) w zdjęcie.
A tymczasem w USA GX7 dostępny już za skromne 728 dolarów ;) http://www.43rumors.com/no-joke-already-the-next-100-drop-on-the-gx7-now-sells-for-728/
Czemu EM-5 nie tanieje tak szybko? : )