74 mistrzowskie. Sliczny landszaft :) Jak obraz... Brawo!
Piekny moment uchwycony.
Tomek
Wersja do druku
74 mistrzowskie. Sliczny landszaft :) Jak obraz... Brawo!
Piekny moment uchwycony.
Tomek
Rzeczywiście 74 fajny.
Pomyśl, czy nie zaproponować go do popRAWki. Ciekaw jestem, jak to inni obrobią :roll:
Poprawiłbym natomiast 72. Niebo (MZ) niepotrzebne a miedza powinna wchodzić dokładnie w narożniki.
Jak dla mnie 74 bardzo dobre, ale 75 lepsze. Ma bardziej zrównoważony kadr, dzięki umieszczeniu w całości tej górki po prawej, w tle.
Dziękuję za opinie i sugestie, ta górka z 75. po prawej ,ma także stok zachodni, i jest kilka kadrów pionowych - może wyjdzie mała panorama. Dziś mgła była, ale nie było jej za dużo stąd taka fajna perspektywa. późno dziś wrociłem, mało czasu było na zabawę.
74. zgłoszę do poprawki.
Pozdrawiam AP.
74 bardzo ładne, takie zamglone i malarskie. Być może reszta ujęć sama wyglądałaby równie dobrze, ale jednak 74 je przyćmiło. :)
Znalazłem jeszcze:
Eeee no Panie apz! 76 wymiata i światło i mgiełka i ... a co tam jest super i tyle!
Pozdrawiam
Ja
Sliczne. Szkoda ze na drugim takie nedzne niebo bylo, ale krajobarazy sa przednie :grin:
Próbowałem go przemalować na niebiesko - ale ja to jeszcze nie ta liga - w każdym razie zacząłem przemalowywać te "nędzne nieba " i paskudne cienie - jak zacznę byc zadowolony zacznę i takie pokazywać.
Dziękuję Wam za opinie. Cieszę się bardzo , że zrobiłem obrazki, które się Wam spodobały. Mnie te miejsca podobają się od dawna, ale ja je oglądam we wszystkich czterech porach roku. A Matka Natura rzadko bywa taka hojna dla mnie jak przedwczoraj.
Pozdrawiam AP.
Od dzis bez cokina sie nie ruszaj:-P.Chociaz moze to tyle samo czasu zabiera przed kompem pozniej co zalozenie jego w plenerze,ale czasem bez filtra nie da rady
Prawda to!
O! Super! Dałbym gdybym umiał jaśniejszy niebieściutki wpadający z lewej lekko z żółty pomarańcz, ale to jak już się naumiem. Płynne przejście góra - dół i od prawej do lewej to ponad moje dzisiejsze umiejętności.
Dziękuję Mirku!
Mam i noszę całe dnie polówkę nakręcaną od heliopana soft.
Mam i dwa hitech-y, ale poparzyłem się na nich na zdjęciu z górkami, gdzie straciłem ostrość w oddali, ale może winny byłem ja , bo to było na 200mm, z polarem marumi i hitech-em, może sam poruszyłem , popróbuję jeszcze.
Dziękuję za obie poprawki - ta druga też fajna.
Saboor - popatrz na 70 - tam jest tak jak w tym miejscu jest o tej porze najczęściej - Slady po samolotach startujęcych z Balic i lekko przymglone niebo. Takich pięknych cumulusów jak Twoje nigdy tam nie widziałem.
Bardzo chciałem zarejestrować to światło na polach i chyba się mi udało.
Pozdrawiam AP.
fajne fotki ,super widoczki okolica sprzyja takim obrazom ale troszkę prześwietlasz niebo,nie wiem może jakiś cpl albo szara połówka by dały rade lub inne kadrowanie w tym przypadku niebo nie jest aż tak istotne ..ja bym same pagórki focił i tez było by super...ale to twoja okolica twoje pagórki i twoje pomysły pozdrawiam cieplutko:)
Cus takiego??
Troszkę za intensywne to pomarańczowe - poszukam w starych zdjęciach jak to się zarejestrowało. to jest taki lekki zafarb na lewej słonecznej części nieba.
AP.
Chciałbym zmieścić się w części kolorystyki nieba z tej fotografii
Blisko byłeś Mirku, porównałem do starego zdjęcia - bardzo blisko.
Chciałbym zmieścić się w części kolorystyki nieba z tej fotografii:
Takie jedno z obserwacji kormoranów na jeziorem Jamno
"Suszenie..."
I jeszcze takie coś - na jedno popołudnie miałem L25/1,4 , to tylko próbka w świetle zastanym, będzie więcej...
Mam z tej Leicy coś jeszcze:
Zdjęcia powstały dzięki uprzejmości Romka1967 - jego obiektyw, moje popołudnie. Zakochałem się w tym szkiełku, trzeba trochę ćwiczenia by go opanować, ja go miałem zbyt krótko w rękach, jest świetne.
Pozdrawiam AP.
Tak, już widać jak ładnie rysuje i jakie możliwości otwiera. Będziesz portretował ?
Mając takie rodzinne modelki trochę trzeba. . Na pewno poszukam szkiełka i trochę nim poćwiczę sobie. Portretuję trochę w zasadzie na rodzinne potrzeby od dłuższego czasu, tyle tylko by zatrzymać chwilę. Najczęściej z ZD 50/2, ostatnio równolegle próbuje się z Mamiya ZD 67 i szkiełkiem 110/2,8 na filmie 120 - ale to dopiero pierwsze próby.
Wiesz jak to jest - czym dalej w las tym więcej drzew.
Pozdrawiam AP.
Przegladam po kawałeczku moje zdjęcia znad morza:
Tu ma 3 pstryki znad jez Jamno - trzcinki, parka i narybek foto.
Takie sobie pstryki w słońcu z wycieczki z Małą by matka mogła spokojnie popracować.
Mam. znowu coś wieczorem wywołam.
Pozdrawiam AP.
Wołaj wołaj, z nieukrywaną przyjemnością patrzę na Twoje zdjęcia.
Miło mi, ale to takie foto pstryki jakich wszędzie tysiące... Cieszę się , że się podoba.
Dziś dwa i pól obrazka z dzisiejszego późnego popołudnia - takie łęgowe fotki.
Wszak dzień bez noszenia aparatu to dzień stracony, a jak się już niesie to i czasem się użyje...
Pierwsze dwa pomalowałem cudownym pędzlem z ev-1, ostatnie tą metodą się nie da, trza będzie coś wynaleźć jeszcze innego,. Z lewej winieta od filtra, z prawej siilne rozjaśnienie od słońca za chmurami.
Legowe fotki ...ladnie komponuje sie niebo z zielenia
Wywołałem coś takiego - zdjęcie z łowiska w Graboszycach.
Ciąć głębiej , wyrzucić? Sam nie wiem
Moze cos w ten desen...tak na szybko :wink:
Jeśli nie jesteś wędkarzem- wywal :-P
Zdjęcie raczej dokumentacyjne ale jeśli jeśli już, to popraw balans bieli, ociepl to zdjęcie, może trochę cieni dołóż :roll:
Format, jak masakrer proponuje ale ja bym ciął górę, żeby pozbyć się nieba. Wodę bym wędkarzom zostawił :grin:
a moze tak??abo tak??
Chyba by tak mogło być , muszę jeszcze dojść do tego jak uzyskałeś większą przezroczystość i poprawiłeś kontrast. Druga wersja.
Dziękuję za pomoc. Jednak zostawię. sam nie jestem wędkarzem jeden sezon starczyło mi cierpliwości na rzucanie blachą, złowiłem jednego niedużego szczupaka i wystarczyło jak dla mnie.
Natomiast zaciekawiło mnie, że tak duża grupa ludzi może spędzać całą niedzielę pilnując wędziska. niektórzy nawet gotują obiad na jakichś prymusach.
Pozdrawiam AP.
Dziękuję - przeanalizuję i spróbuję powtórzyć na moim pliku.
Dla Helmuth-a doczekałem się nieba, lekko poprawione.duży plik - zapraszam do kadrowania.
Kadrowanie, kadrowaniem.. :) Moja wizja:
Załącznik 47862
Tomek
3 x Kujawy 2011. Kwadratowe niezamierzone, moja Pani miała tak ustawianego pena, ja nie zauważyłem , ale za to wygląda to trochę inaczej, coś jak z Hasselblada ( Łomo, Flexareta, Kijewa, Mamiyii) (niepotrzebne skreślić.)