Fantastyczne kadry. Wszystkie udane, ale wyjątkowo podoba mi się zdjęcie 1490, gdzie żołna się otrzepuje. Piękne mazy wyszły :wink:
Wersja do druku
Fantastyczne kadry. Wszystkie udane, ale wyjątkowo podoba mi się zdjęcie 1490, gdzie żołna się otrzepuje. Piękne mazy wyszły :wink:
Trzy żołny na jednej fotce! A ja bym chciała jedną choć zobaczyć na żywo.
Wszystkie fajne, trzecia fotka super. :)
Przynudzasz już tymi świetnymi zdjęciami :wink:
Nic ino gratulować.
W mordę jeża (opcjonalnie w dziób żołny)! Rewelka! Szczególnie to z trzema na jednej gałązce.
"trzy za jednym zamachem i z prowiantem "
gratuluję
szacunek za wytrwałość
pozdrawiam
Dziś rano burza pokrzyżowała mi plany zasiadki :/ w związku z tym na razie nie pojawią się nowe zdjęcia żołn :( Jutro rano ma być ładna pogoda i raczej na 100 % wyruszę w teren :) Wczoraj zaś byłem trochę na okolicznych polach i zaobserwowałem spore stado bocianów (około 20 sztuk).Najwyraźniej to już sejmy i niebawem pożegnamy te wspaniałe ptaki podobnie zresztą jak żołny.Podejrzewam, że jutrzejsza zasiadka to już ostatnia w tym roku :/
Fajne boćki. Ja dzisiaj zasiadłem od rana, miałem miodne światło, ale akurat żwirownia pracowała pełną parą i żołny śmiały się ze mnie z drutów energetycznych. Znalazłem piękną miejscówkę, ale raczej już w tym roku nic, co mogłoby dorównać Twoim fotom, nie uda mi się zrobić. Tym bardziej, że pewnie lada dzień odlecą. Pozdrawiam.
Udane, dynamiczne kadry : )
2 świetne! : )
Ujecie, kadrowanie i GO ekstra! : )
Pozdrawiam : )
Cześć !
Wczoraj byliśmy z kolegą na zasiadce od 5 ale żołny "rozkręciły" się dopiero około 7 :/ U nas jeszcze karmią młode które nieśmiało wyglądały z norek tak jak na twoim zdjęciu :) Po 7 w okolicy kręcił się krogulec i tak wystraszył całe towarzystwo, że młode schowały się głęboko a dorosłe ptaki nerwowo przelatywały nam nad głowami i przysiadały tylko na krzakach z których miały dobry widok na okolicę :/
Krogulec ciągle latał w pobliżu i nawet na pół sekundy usiadł na patolu ale tak nas to zaskoczyło, że nikt nie nacisnął migawki :)
Jak tylko odleciał "drapol" żołny znowu zaczęły karmić ale wtedy przyjechał jakiś człowiek po glinę i było "po ptakach" dosłownie ;)
W efekcie wróciłem do domu bez żadnego kadru :)
Bywa !!
We wtorek wybieramy się znowu i mam nadzieje, że godnie zakończymy tegoroczny sezon w przeciwnym wypadku pozostanie niesmak na cały rok ;)
pozdrawiam !!
Odświeżam !
Ostatnio,niestety bardzo mało czasu na robienie zdjęć.Efekt-brak nowych zdjęć w galerii:cry:
Ostatnio tylko wróbelka przy śniadanku "strzeliłem" :)
Za to jak!
przesympatyczne ujęcie
może i tylko
ale wróbelek fajny
a chyba coraz mniej ich jest (w sensie wróbelków)
mnie przekonuje :)
Dziś z okazji jednej z niewielu wolnych sobót, wybrałem się w plener.
Razem z kolegą zapakowaliśmy manele i o 5 rano wyjechaliśmy nad rzekę. Rozłożyliśmy namioty itp. w całkowitej ciemności. O 7 zaczęło się rozwidniać.Oprócz zakładanego tematu, liczyliśmy też na czaple i kwokacze ale zjawił się tylko on :)
Pogoda co prawda nie bardzo dopisała, ale światło nie było najgorsze.
Zapraszam.
Zimorodek
Bravo!
Peter1976, gratki, świetne kadry.
Duuuuże brawa, piękne kadry.
Ostatni z serii również w galerii powinien wylądować
wyląduje-limit :/
Gratuluje, ten piękny ptak to baardzo wdzięczny model. A przy tym łatwy do sfotografowania ( nie żebym umniejszał Twój sukces :wink: ).
no no no - cudowne strzały :)
świetne kolorki ma to ptaszysko :)
i bardzo ładna delikatna tonacja tła
dla mnie eXtra :)
Ładne zimorodki.
Bardzo ładne te ptaszory. Fajnie komponujesz zdjęcia.
Fajne zimorodki, gratulacje! :)
Ostatnio byłem jeszcze dwa razy na "Zimorodku" ale wróciłem bez zdjęć :/ Chyba mu się znudziło pozowanie :)
Trochę mnie znudziło marznięcie w namiocie, więc postanowiłem, po południu poszukać jesieni.
Jesień
Bardzo ładne 2 ostatnie ;)
no i znalazłeś, bardzo ładnie
Piękne z zimorodkami!
Gratulacje.
Pozdrawiam.
jesień jak najbardziej ok :)
zwłaszcza 2 fotka - jak dla mnie kapitalny klimacik...
Sezon się zaczął ! Trzeba odświeżyć wątek.
Niestety Raniuszki które kilkudniowa nawałnica przepędziła z świeżo budowanego gniazda nie wróciły, więc zmuszony byłem poszukać nowego tematu :( Postanowiłem popracować nad Sieweczką rzeczną :) Dziś rano przeprawiłem się na żwirową łachę i zaległem w namiocie.
Z kilkunastu fotek jakie zrobiłem tym sprinterom mogę pokazać zaledwie jedną czyli jutro lub w najbliższym czasie temat do poprawki :) Był też bonusik ale ciut za daleko :)
Jest nieźle, jak ja Ci zazdroszczę czasu i samozaparcia. Zbieram się zbieram i jakoś nic mi nie wychodzi, bo ciągle jakieś inne zajęcia.
Jejjj ale tu ślicznie!
Tez zazdroszcze , piekne foty.:)
Ostatnia wrzuta super. Śliczne kadry. Dalej focisz Olkiem, bo na pierwszym GO taka mała:shock: Strasznie czysto, estetycznie i kolorki świetne. Normalnie zazdraszczam umiejętności....
Pozdrawiam
edit: ha już zauważyłem, że "najkonem". Bardzo ładnie jeszcze raz.
Wspaniałe czaple i sieweczka.
Ladne wiosenne fotki, jest co podziwiac.
Dziękuję za pochwały :oops: Ale Sieweczka to temat do poprawki właśnie ze względu na GO. Jutro rano jadę na łachę i postaram się bardziej przymknąć moją "lufę" ;) I do puki nie zrobię jeszcze lepszych zdjęć to siedzę nawet gdyby stan wody się podniósł ;)
Wczoraj późnym wieczorkiem wybrałem się swoim wszędołazem ;) Na objazd okolicznych pól. Odkryłem dotąd nieznaną mi miejscówkę a konkretnie bagienko pozostałe po zimowych śniegach :) Przez lornetkę obserwowałem Czajki x2, Pliszki Żółte x2, Łęczaki x4.
Dziś przed 5 rano dojechałem na miejsce i wypłoszyłem całe towarzystwo a dodatkowo Bociana :/ Po godzinie którą spędziłem w namiocie wróciły Łęczaki a potem Pliszki Czajki nawiały na dobre tak jak Bocian.Trzeba szybko planować kolejne zasiadki bo bagienko wysycha :/ A Łęczaki skończą przeloty.Zimorodek na którego miałem dziś czatować jeszcze poczeka ;)
Łęczak
Bardzo fajne. Nad Narwią teraz ptactwa jest dużo. Wybieram się w sobotę, może też coś upoluję.
pozdrawiam
BP