a ja przeciwko kolegom wyżej - nieład ma urok - w myśl sentencji: nudne kobiety mają uporządkowane domy : )
Wersja do druku
a ja przeciwko kolegom wyżej - nieład ma urok - w myśl sentencji: nudne kobiety mają uporządkowane domy : )
Poczytaj dokładnie. To nie o nieład chodzi a o bałagan, ja na przykład pisałem, że kadr mi się podoba(moje zdanie) ale jest w nim zbyt duży bałagan(zdanie kilku).
Wiele jest pięknych fot, przedstawiających graciarnie. Muszą jednak być tak skomponowane, by nie było tam zbyt wielu detali rozpraszających uwagę.
Ufff ale się na stukałem! :-D
Czyli jak napisał wyżejpiszca: lepiej mniej jak więcej.
E tam Saboor - mów prostymi żołnierskimi słowy, nie nieład a burdel. Żeby była fota ten cały bałagan musi być przestrzennie zaprojektowany i sensownie zakomponowany i jeszcze oświetlony. Wtedy dopiero będzie dobrze, ale ta staro-kuźniana miejscówka jest obiecująca i warta całej tej pracy.
Pozdrawiam AP.
Po dłuższej ... bardzo długiej przerwie oświeżam wątek.
83. Reportaż, reportażu ...
Załącznik 61742
Akurat byłem na miejscu rejestrowania operatorów TV Silesia. Dodatkowo zamieszczam link do reportażu (w filmie ok 24 sekunda ww. akcja)
http://www.tvs.pl/38187,pozar_sklado...jkowicach.html
84. Kociarnia
Załącznik 61743
Kociarnia bardzo mi się podoba - świetnie zaobserwowane. :grin:
kadr z kotami jest super :) pzdr
Genialne te koty, pomysł, i złapany moment. Tylko czegos mi brakuje w tym zdjęciu aby do mnie przemówiło, może tak jak apz pisze, trzeba kolorki podciągnąć?
Te koty na cos czekają...
Kolorki właśnie specjalnie przygasiłem , ale tutaj wersja z żywszą kolorystyką :
84b.
Załącznik 61775
oraz wersja od przodu :D
85.
Załącznik 61774
te kolory strasznie nie pasują do siebie, ja bym albo zrobił BW albo mocno pojechał krzywymi
Trochę ruchu
"Back to the future"
86.
Załącznik 62520
Słabo mój wątek odwiedzany ;p Ale mnie to nie zraża , zdjęcia robię dalej ! :)
87. Żabisław
Załącznik 63083
88. Trochę freelensingu Heliosem
Załącznik 63082
Grex jaką przysłoną i czasem robiłeś fotkę 86???????
Tym heliosem uzyskałeś całkiem fajny efekt - mnie się podoba. :grin:
Odświeżam :)
89. Sabina Załącznik 70124 90.Załącznik 70126 91.Załącznik 70127
92.Agnieszka Załącznik 70125 93.Załącznik 70129 94.Załącznik 70128
W poruszonych zdjeciach najwazniejsze to zachowac gdzies ostrosc, jesli nie ma statywu to dobrze jest o cos oprzec aparat.
BTW Ta Klaudia co kupila 520 powinna Twoj watek przejrzec.
nie rozumiem ... w których poruszonych
Chodzilo o zdjecie 86, to nie krytyka zdjecia tylko komentarz :)
aha ok ;] to jedynie był eksperyment z dłuższym czasem
Jak ocenicie zdjęcia z tej sesji ? :)
95 :Załącznik 104275
96:Załącznik 104276
97:Załącznik 104277
97, 95, 96. W tej kolejności mi się podobają :)
Dwa kadry nawet nawet.Tylko niepotrzebnie to cos cos niby jak dziecina w przecieradle Ci w kadr sie wplatalo.
Chyba,ze widzis jakis sens i cel focic ludzi owinietych przescieradlami w jakichs opuszczonych ruinach betonowych.Jesli juz to ruiny zamkow i styl bardziej okreslony ale nie tam gdzie ruskie byc moze urzedowali abo jakies frmy z czasow komuny.Ja sensu nie widze.
95 ma sens - zarówno kadr i obróbka oraz co najważniejsze przejęcie pozującej - grają. W 96 poucinałeś/zasłoniłeś miejsce do siedzenia i lampy a i perspektywa jakby za daleka - światło okej chociaż może troszkę widać że "wyciągałeś" dziewczynę z cienia. 97 - piękna łydka :mrgreen: winieta i światło na opak dla mnie.
Za 95 "+" ; )
Mirku , ja widzę sens :) Modelka była odważna to i zdecydowaliśmy się na takie miejsce(jest bardziej dostępne niż inne pozagradzane ruiny w okolicy). Można by inną stylizację wybrać pod te miejsce, ale akurat ta wydała najodpowiedniejsza w tym momencie. Pozdrawiam!
Dziękuję za uwagi :) 97 - Co to znaczy że winieta i światło na opak ? :D Ciemno w środku i biała winieta ? :D
Co do 96 zgadzam się z uwagą, mogłem dać modelkę w górnym mocnym punkcie i nieco przesunąć się.Mam jeszcze zdjęcia z troszkę innej perspektywy, i kadr obejmuje całość :
98: Załącznik 104288
No i dodaję jeszcze jedno :
99 : Załącznik 104289
Aaa dawno mnie nie było to sobie coś wrzucę tak na setę :)
100 (!) :
Załącznik 120779
Chyba coś nie cieszy się powodzeniem :D
to może teraz coś z sesji :
101 :
Załącznik 120938
robi wrażenie - tyle że ... właśnie... ile w tym prawdy ; ) ?
Uzycie stempla, moze laczenie dwoch zdjec, moze wykasowanie w PS jakiejs podstawki?
Dobrze kombinujesz :D
to dodam jeszcze cosik :) Ogólnie motyw był jeden :)
102 :
Załącznik 120952
103:
Załącznik 120953