Jeszcze jedno z Gorców ale nie ostatnie
80
Wersja do druku
Ale fajne bliki. Założyłeś jakiś szitowy filterek? Ja noszę w torbie jakiegoś nołnejma UV, który robi fajne bliki i czasem go zakładam. Dobry blik nie jest zły ;) .
Oj te góry, piękne i one i Twoje fotki, zapodawaj nam ich więcej, bo i piekne i nostalgia jakaś człowieka bierze :D
Fajna 3. ze sflaczałym obiektywem niczym zegary S. Dalego :)
Stylowa, schludna 1. może trochę za dużo jednolitego tła... ale ogólnie bardzo mi się podoba :)
Trochę głupio to zabrzmi - miły oddech między kolejnymi fotami gór :D
Witam
Ostatnie 3 ... jestem pod wrażeniem! Piękne!
Jakie filtry stosowałeś ?
Pzdr
85 i 86 jak z kosmosu !!!
Kurde coraz bardziej mnie zadziwia ten E-330.
Zazdroszczę Ci że byłeś w tym miejscu i miałeś E-330 :)
rewelacyjne foty, mi najbardziej lezy ta smena...
landszafty też ciekawe ale smena wymiata
Fota 86 piękna, ale... KRZYWA!!! Taki duży chłopak, a przepuścił takiego babola ;) . Wyprostuj proszę i wrzuć jeszcze raz.
Ja w pradawnych czasach miałem smienę 3M. To był dopiero zajebisty aparat, jak ze "Stawki większej niż życie" :roll: .
Wedlug mnie to ona jest nadal lekko krzywa... Leci w prawo. Szkoda, bo bardzo dobra fotka.
Ale Wy macie poziomice w oczach ! :)
ja tam nic nie widzę, albo widzę - ale mi to nie przeszkadza ;)
Pzdr
Ja jestem bardzo wyczulony na krzywe pejzaże. Krzywe ujęcia można zaakceptować w reporterce (czasem nawet dodają dynamiki), ale przy krajobrazach (zwłaszcza z wodą) to nie do przyjęcia.Cytat:
Zamieszczone przez john100
Rafał, a gdzie tu woda!! :mrgreen:
A co do fotki , to fakt minimalnie leci w prawo sprawdziłem, mój programik leciutko ją obrócił w lewo i jest lepiej , zdecydowanie
Teraz ok :) Jesli bardzo chciec, to te chmurki przypominaja wielki, spieniony ocean... ;P Ciekawe, ze ludzkie oczy wychwytuja takie minimalne roznice, minimalne niesymetrycznosci.
Kucze, ja wychwytuję nawet minimalne krzywizny. Wiem, że na zdjęciu 86 nie ma wody. Dałem tylko przykład, że krzywe pejzaże z wodą szczególnie mnie denerwują (bo woda z natury jest pozioma. Oprócz wodospadów ;) ).Cytat:
Zamieszczone przez suchar
Wielkie dzięki. Ja Tobie wzajemnie. :D
Dziękować, dziękować ;)
Spokojnych, Wesołych, Zdrowych i Bogatego Zająca :) oraz Szczęśliwego Nowego 2007 Roku życzę.
drugie zdjęcie najfajniejsze. Głównie za sprawą słonecznego światła, które tak padło na zamek.
Zgadzam się z przedpiszcą. Dwójka urokliwa bardzo.
nr 2 ale nr 1 też ciekawe
89 - jakoś drażni mnie ten zółty na ścianach zamku, pozatym świetny kadr, pokazuje osadzenie budowli w otoczeniu, tak lubię
90 - świetna, fajne swiatło (już nie tak żółte)
pozdrawiam
tak 1, mi nie podchodzi.
2. fajne cienie OK, choć trochę jakby wyblakłe
3. byłoby gdybyś miał zachodzące słonko za plecami i ta zieleń byłaby oświetlona, a tak to przeciętnie
jak dla mnie 90 / 3 jest najfajniejsze... fakt gdyby te swiatlo padalo na trawke bylo by miodzio :)
ale zdjecie oddaje cala magie zamku, pusto, nie ma niepotrzebnych elementow... i mnie niesamowice kreci fakt ze zamki sa 'osadzone' pomiedzy zielenia trawy a blekitem nieba...
89 / 2 tez ciekawie wyszedl zameczek, jednak za duzo na tym zdjeciu, skala, drzewko... i razi mnie ta zabudowa w tle... nie lubie jak stary zamek jest w polaczeniu z wspolczesnoscia...
1 zdjecie dobre, jednak mnie nie szokuje, jako maniak geologii, ze skalami mam stycznosc non stop, czesto bardzo fikusnymi :D
88-przecietne, niewiele ciekawego jest na tym zdjeciu. Forma skalna nie bardzo, moze swiatlo, ale moze...
89-rzeczywiscie bardzo urokliwa. Idealnie dobrana GO (chyba, ze cos w jakims programie bylo robione). Ostrosc konczy sie na zamku i skalach, potem jest juz lekkie rozmycie.
90-najbardziej mi sie z tych 3 podoba. Widac monumentalnosc zamku, majestat, mimo, iz sa to ruiny. Dodatkowo ladne swiatelko i przyjemna kompozycja tworza bardzo porzadna calosc.
PZdr
Ostatnia fotka najbardziej mi się podoba. Zamek jest pięknie oświetlony niskim światłem, widoczna jest plastyka ruin, a jeśli się wysili wyobraźnie, to można zobaczyć wyniosłość baszt i zakorzenienie budowli w skalistej ziemi. Moje oko pieszczą otworki w murze prawej baszty – te ciemne i te na prawo jasne, z prześwitem na niebo, dodają lekkości bryle.
Moc i trwałość osadzenia budowli jest, moim zdaniem, podkreślona poprzez ciemniejsza tonację dołu ruin oraz jeszcze ciemniejsze zielone podłoże. Ciemna tonacja trawy, moim zdaniem, powinna pozostać taką, aby nie konkurować z samym zamkiem, aby nie odciągać oka grą świateł na murawie. Obecność jasnych linii na trawie jest bardzo szczęśliwa, bez nich ten zielony obszar by się zdawał być zbyt obszerny, pusty. Błękitne niebo z delikatnymi chmurkami jest jako tako do przyjęcia. Może intensywniejsze cumullusy by były lepsze, tradycyjnie tego typu ruiny mają nad sobą niebo z białymi pocztówkowymi chmurkami.
Pzdr, TJ
Hehe... A juz myslalem, ze udalo Ci sie dorwac 4 identycznie wygladajace siostry... ;) Ciekawa fotka.
Pzdr
Bardzo fajny pomysł to złożenie kadrów, muszę kiedyś spróbować :)
Ładnie wyszło
Pewne niedociagniecia sa ale fajnie ze sie podoba
ladny mi "kosciolek" :) hala na 2k osob pewnie :) ladne kolorki-ciekawa pora to zlapales-niebo w takim samym kolorze jak snieg-podciagales cos, czy tak wyszlo?- pytam z ciekawosci, i najwazniejsze -jakie iso? calosc ladna
Bardzoładna fotografia,swietne kolory i kadr.Mam pytanie takie jak K@czy....jekie ISO?
Fotka nic a nic nie ruszana poza podstawowym zmiejszeniem
Parametry
f 6,3
iso 100
1,0 sek.
estetycznie z wyjatkiem tych ucietych galezi po prawej i chyba leci w prawo choc nie jestem "krzywofobem" ;)